آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

کنترلرهای نرم افزاری و نرم افزارهای PLC زیمنس

دسته بندی‌ها
نویسنده: تحریریه فن و کار
نرم افزارهای PLC زیمنس

کنترلرهای نرم‌افزاری، در یک زمینه محاسباتی، یک دستگاه سخت افزاری یا یک نرم‌افزاری است که جریان داده ها را بین دو دستگاه را مدیریت یا هدایت می‌کند. در محاسبات کنترلرهای نرم‌افزاری، ممکن است کارت‌ها، ریز تراشه‌ها یا سخت افزارهای جداگانه‌ای برای کنترل یک دستگاه جانبی باشند. به معنای کلی، می‌توان یک کنترلر نرم‌افزاری را دستگاهی در نظر گرفت که بین دو سیستم ارتباط برقرار می‌کند و همچنین ارتباطات بین آ‌ن‌ها را مدیریت می‌کند.‌در این پست اختصاصا به کنترلرها و نرم افزارهای PLC‌ زیمنس پرداخته‌ایم و انواع آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

کنترلر نرم‌افزار چیست؟

کنترلر نرم‌افزار بر روی هسته خود ران می‌شود، بنابراین مستقل از محیط سیستم‌ عامل هستند. این بدان معناست که، در صورت بروز مشکل لود نشدن ویندوز، کنترلر همچنان می‌تواند اجرا شود. راه اندازی مجدد محیط ویندوز نیز بدون از کار افتادن کنترلر امکان پذیر است.

کنترلر نرم افزار فرآیند ذخیره‌سازی فیزیکی در یک کتابخانه نرم افزاری قطعی از کلیه نرم افزارها است تا اطمینان حاصل شود که فقط از نسخه‌های نرم افزار منتشر شده، دارای مجوز و مجاز استفاده می‌شوند. فرآیندهای موجود در این گروه شامل ردیابی نسخه های منتشر شده و سرویس و رفع اشکال است.

چند نمونه از کنترلرها

کارت گرافیک یک کارت مدار مجتمع در کامپیوتر یا در برخی موارد مانیتورها است، کارت گرافیک امکان تبدیل دیجیتال به آنالوگ، رم ویدئویی و کنترل کدرن ویدئو را فراهم می‌کند تا داده‌ها به صفحه رایانه ارسال شوند.

کنترلر بازی یک وسیله ورودی برای انجام بازی‌ها است.

کارت رابط شبکه (NIC ) یک برد مدار یا کارت مدار کامپیوتر است که در کامپیوتر نصب می‌شود تا بتواند به شبکه متصل شود.

کارت رابط WAN  (WIC) یک کارت رابط شبکه تخصصی است که به دستگاه‌ها امکان اتصال به یک شبکه گسترده را می‌دهد.

کنترلر فلش بخشی از حافظه فلش است که با دستگاه میزبان ارتباط برقرار می‌کند و فایل‌های فلش را مدیریت می‌کند.

کنترلر تحویل برنامه یک دستگاه شبکه مرکز داده است که به مدیریت ارتباطات مشتری با برنامه‌های پیچیده وب و سازمانی کمک می‌کند.

 

کنترلر مدیریت برد (BMC) یک پردازنده خدمات تخصصی است که با استفاده از سنسورها و برقراری ارتباط با ادمین سیستم از طریق یک اتصال مستقل، وضعیت فیزیکی رایانه، سرور شبکه یا سایر دستگاه‌های سخت افزاری را کنترل می‌کند.

کنترلر برد Session (SBC) به دستگاه یا برنامه‌ای اطلاق می‌شود كه نحوه آغاز، انجام و خاتمه تماس‌ها را ، در یك شبكه VoIP (پروتكل صدا از طریق اینترنت) تنظیم می كند.

کنترلر دامنه اصلی(PDC) و کنترلر دامنه بک اپ (BDC) نقش هایی هستند که می‌توانند برای مدیریت دسترسی به مجموعه‌ای از منابع شبکه (برنامه‌ها ، چاپگرها و موارد دیگر) برای گروهی از کاربران به سرور اختصاص داده شوند.

PLC‌ چیست و عملکرد آن چگونه است؟

PLC‌ یا کنترلر قابل برنامه‌ریزی، یکی از اجزا اصلی در اتوماسیون صنعتی است و به عنوان یک کامپیوتر دیجیتال صنعتی شناخته می‌شود. PLC کامپیوتری است که به طور خاص برای کار با قابلیت اطمینان بالا در محیط‌های سخت صنعتی از جمله درجه حرارت شدید، رطوب بالا، خشکی و یا گرد و غبار طراحی شده است.  PLC‌ به دلیل استفاده در صنعت از ساختار مستحکمی برخوردار است. PLC برای اتوماسیون فرآیندهای صنعتی مانند خط مونتاژ کارخانه تولید، کارخانه فرآوری سنگ معدن، تصفیه خانه فاضلاب، کنترل‌کننده فرایندهای تولید، تایمرها، عیب‌یابی و بسیاری از زمینه‌های دیگر صنعتی استفاده می‌شود.  کنترلر PLC به دلیل سهولت در برنامه‌نویسی و همچنین استفاده سخت‌افزاری آسان، سرعت بالا و زمان پاسخ‌گویی کوتاه و تست و عیب‌یابی ساده در صنعت مورد توجه قرار گرفته است.

PLC بسیاری از ویژگی‌های رایانه شخصی خانگی را به اشتراک می‌گذارد. هر دو منبع تغذیه، CPU (واحد پردازش مرکزی)، ورودی و خروجی، حافظه و نرم افزار عملیاتی هستند (اگرچه PLC یک نرم افزار عملیاتی متفاوت است) ‌را دارا می‌باشند. بزرگترین تفاوت PLC‌ و رایانه شخصی در این است که PLC می‌تواند عملکردهای گسسته و مداومی را انجام دهد که کامپیوتر قادر به انجام آن نیست و PLC برای محیط‌های خشن صنعتی بسیار بهتر عمل می‌کند. در واقع می‌توان یک PLC را یک رایانه دیجیتالی دانست که فرایندهای الکترومکانیکی یک محیط صنعتی را مدیریت می‌کند.

PLC ها با استفاده از تشکیل بخشی از یک سیستم بزرگتر SCADA، نقشی اساسی در زمینه اتوماسیون بازی می‌کنند. یک PLC می‌تواند با توجه به نیاز عملیاتی یک فرآیند برنامه‌ریزی شود. در صنعت تولید، به دلیل تغییر در ماهیت تولید، نیاز به برنامه‌ریزی مجدد وجود خواهد داشت. برای غلبه بر این دشواری، سیستم های کنترل مبتنی بر PLC معرفی شدند.

کنترلرهای نرم‌افزاری

SIMATIC ODK 1500S

کنترلر نرم‌افزاری ODK (کیت توسعه باز) پکیج 1500S را ارائه می‌دهد. ODK ارتباطی بین PLC و دنیای ویندوز فراهم می‌کند. برنامه‌های مبتنی بر C را می‌توان در ویندوز توسعه داد و به عنوان یک کد در PLC اجرا کرد. یکی از مزایای عمده این گزینه جدید این است که می‌توانید ارتباط مستقیمی با پایگاه داده برقرار کنید. به طور معمول، دریافت PLC برای برقراری ارتباط با یک پایگاه داده نیاز به تجهیزات سخت‌افزاری هدفمند یا داشتن یک رایانه / سرور اضافی همراه با نصب نرم افزار میان افزار برای تنظیم راه ارتباطی دارد. لایه‌های اضافی می‌توانند ارتباط را کند یا پیچیده کنند. برای دسترسی به دستور‌العمل یا ثبت اطلاعات تولید می‌توانید از اتصال پایگاه داده (DB) استفاده کنید.

با کنترلر نرم‌افزار، می‌توانید با برنامه‌های مبتنی بر ویندوز ارتباط برقرار کنید، همچنین می‌توانید به فایل سیستم ویندوز دسترسی پیدا کنید. کنترلر نرم‌افزار همچنین می‌تواند مدل‌های متلب یا Simulink را در PLC ادغام کند.

همه این قابلیت‌ها علاوه بر توانایی‌های معمولی S7-1500 است. اگر با پورتال TIA آشنا هستید، این سیستم به همان اندازه برای شما آشنا خواهد بود. شما به PROFINET دسترسی خواهید داشت و می توانید با نصب کارت در رایانه به PROFIBUS و سایر شبکه‌ها دسترسی پیدا کنید. با PLC استاندارد می‌توانید هر دستگاهی را کنترل کنید. این برنامه می‌تواند بر روی SIMATIC IPC627D ، IPC827D ، IPC677D ، IPC647D و IPC847D یا در کنترلر باز ET200sp که یک رایانه تعبیه شده در فاکتور شکل ET200sp است، اجرا شود. همچنین همان نسخه CPU ایمن در برابر خرابی وجود دارد، بنابراین می‌توانید از آن به عنوان کنترل کننده ایمنی مانند هر پردازنده F-Siemens استفاده کنید.

کنترلر نرم افزاری SIMATIC S7-1500

کنترلر نرم افزاری SIMATIC S7-1500  گزینه‌ای مناسب برای اتوماسیون مبتنی بر رایانه است. کنترلر نرم‌افزار SIMATIC S7-1500 مزایای کنترلرهای SIMATIC S7-1500 و رایانه‌های صنعتی را ترکیب می‌کند. این بدان معناست که شما از امنیت کنترلر PLC و از انعطاف پذیری و استقلال یک رایانه صنعتی بهره مند هستید. کنترلر نرم افزار SIMATIC S7-1500  راه حلی برای سخت‌ترین خواسته‌ها است.

کنترلرهای نرم افزاری SIMATIC S7-1500 کاملاً مستقل از سیستم عامل در رایانه های صنعتی SIMATIC زیمنس کار می‌کنند. به این ترتیب، مزایای کنترلرهای SIMATIC با مزایای راه‌حل‌های مبتنی بر PC ترکیب می‌شوند و هیچ تأثیر سو بر قابلیت اطمینان بالا و در دسترس بودن سیستم کنترلر SIMATIC ندارند.

مزایا

استاندارد‌سازی

استفاده مجدد از کدها و استفاده از استانداردهای ارتباطی

مقیاس پذیری

اجرای آسان عملکردهای مختلف و نیازهای عملکردی

در دسترس بودن بالا در حین کار

می‌توانید ایده‌های خود را پیاده کنید

یکپارچه‌سازی برنامه‌های رایانه ای و دانش فنی موجود

بهره‌وری بالا

عملکرد بالا از نظر ارتباطات، پاسخ سیستم و پردازش داده‌ها

امنیت بالا

حفاظت از دانش فنی اختصاصی و محافظت در برابر دسترسی‌های غیر مجاز

نرم‌افزارهای PLC‌ زیمنس

نرم‌افزار STEP 7

SIMATIC STEP 7  به شما کمک می‌کند کارهای مهندسی خود را به صورت شهودی و کارآمد انجام دهید. نرم‌افزار STEP 7 به دلیل ادغام در پورتال TIA، در هر مرحله کار و برنامه‌ریزی شفافیت‌، پیمایش هوشمند کاربر و گردش کار ساده را ارائه می‌دهد. عملکردهایی مانند کشیدن و رها کردن، کپی و تکمیل خودکار کار را بسیار سریعتر و راحت تر انجام می‌دهند.

SIMATIC STEP 7 صرف نظر از اینکه شما در زمینه مهندسی مبتدی هستید یا سابقه چندین ساله دارید، حداکثر کاربرپسندی را ارائه می‌دهد. برای کاربران جدید، به راحتی قابل یادگیری و استفاده است، در حالی که برای کارشناسان سریع و کارآمد است. در نرم افزار STEP 7 زیمنس تمام برنامه‌های کاربر و همچنین داده‌های مورد نیاز برای آن‌ها در بلوک ذخیره می‌شوند. امکان فراخوانی بلوک‌های دیگر در داخل یک بلوک  اجازه ساختار برنامه کاربر را می‌دهد. این امر به طور قابل توجهی شفافیت، وضوح و قابلیت نگهداری برنامه‌های PLC را افزایش می‌دهد. این نرم‌افزار در انواع مختلف زیر در دسترس هستند.

نرم‌افزار STEP 7 Basis

تفاوت اصلی STEP 7 Basic با STEP 7 در این است که STEP 7 Basic فقط برای برنامه نویسی PLC‌های S7-1200 زیمنس قابل استفاده است اما STEP 7 Professional می‌تواند برای برنامه نویسی S7-1200 ، S7-1500 ، S7-300 و S7-400 PLC استفاده شود. از جمله ویژگی‌های این نرم‌افزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تعیین ارتباطات

تست و راه‌اندازی سرویس

مستندسازی و بایگانی

توابع عملیاتی و عیب یابی

برنامه‌نویسی

پیکربندی و پارامتر کردن سخت افزار

نرم افزار STEP 7 Professional

STEP 7 Professional برای پیکربندی و برنامه نویسی کنترلرهای SIMATIC S7-1200 ، S7-300 ، S7-400 و WinAC برای کنترل مبتنی بر رایانه مناسب است. نرم‌افزار STEP 7 Professional به شما کمک می‌کند وظایف مهندسی خود را بصورت شهودی و کارآمد انجام دهید. عملکردهایی مانند کپی، Drag & Drop در این نرم‌افزار کار شما را به طور قابل توجهی سریع تر و راحت‌تر می‌کند. پورتال اتوماسیون کاملاً یکپارچه با رابط کاربری روشن و هوشمند و روش‌های مناسب بهترین راه حل برای هر مرحله کار و برنامه نویسی که در نتیجه آن، کارایی در بعد جدید می‌شود. کتابخانه بلوک عرضه شده شامل مجموعه‌ای از توابع فناوری از جمله کنترل PID است. پکیج‌های اختیاری S7-SCL ، S7-Graph ، S7-PLCSim ، DocPro و Teleservice از STEP 7 V5.5 در STEP 7 Professional V11 ادغام شده‌اند و نیازی به لایسنس جدید ندارند. کاربران STEP 7 Professional با اپدیت نرم‌افزار خود به صورت خودکار SIMATIC STEP 7 Professional V11 را دریافت می‌کنند.

نرم‌افزار SIMATIC STEP 7 Safety -TIA Portal

نرم‌افزار STEP 7 Safety ، تمام ابزارهای پیکربندی و برنامه نویسی مورد نیاز برای تولید یک برنامه مبتنی بر ایمنی را در رابط کاربری STEP 7 به صورت ادغام شده دارد و از یک ساختار پروژه مشترک استفاده می‌کند. با استفاده از نرم افزار SIMATIC STEP 7 Safety Basic می‌توانید از تمامی مزایای پورتال TIA برای ایمن کردن اتوماسیون خود استفاده کنید.

نرم افزار PID Professional -TIA Portal

بسته نرم‌افزاری PID برای استفاده پردازنده بالاتر S7-400 و WinAC یا SIMATIC S7-300 (CPU 313) طراحی شده است. این نرم افزار بخشی از STEP 7 Professional است که برای مهندسی و اجرای توابع، به لاینس یا مجوز نیاز دارد.

نرم افزار S7-SCL

نرم افزار S7-SCL بخصوص برای برنامه‌نویسی الگوریتم‌های پیچیده و توابع حسابی، برای کارهای پردازش داده مناسب است. S7-SCL ترکیبی از عناصر زبان است و از طریق برنامه‌نویسی سطح بالا، مانند حلقه‌های سریال، شاخه های جایگزین و توزیع کنندگان شاخه با پسوندهای زبان معمول برای PLC ، مانند آدرس‌دهی به ورودی‌ها و خروجی‌ها و یا جستجو در تایمرها و شمارنده‌ها شناخته می‌شود. .

نرم‌افزار SIMATIC S7-GRAGH

SIMATIC S7-GRAPH  مبتنی بر نرم افزار STEP 7  است که جهت توصیف رویه‌هایی با مجموعه مراحل موازی یا جایگزین استفاده می شود. این رویه‌ها به وضوح و سریع با یک روش استاندارد ( IEC 61131-3، DIN EN 61131  ) نمایش، پیکربندی و برنامه‌ریزی می‌شوند. این فرایند به صورت گرافیکی توصیف می‌شود و به مراحل فردی با یک محدوده از توابع قابل درک تقسیم می‌شود.

اگر عملیات متوالی در تأسیساتی وجود داشته باشد که به دو مرحله پردازش تقسیم می‌شوند، با استفاده از نمودارهای توالی با استفاده از زبان گرافیکی S7-GRAPH که می‌توان آن را به راحتی و بصری اجرا کرد، اتوماسیون به طور قابل توجهی ساده می‌شود.

مزایایی که نرم‌افزار برای هر مرحله پروژه فراهم می‌کند:

توابع اساسی ابزار

پیش بینی زنده نمودارهای توالی

نرم‌افزار IMATIC S7-PLCSIM

نرم‌افزار IMATIC S7-PLCSIM زیمنس یک کنترلر را برای آزمایش عملکرد بلوک‌های کاربر و برنامه‌های S7-300 و S7-400 بر روی دستگاه برنامه‌نویسی و PC شبیه‌سازی می‌کند. توابع دسترسی و تست آنلاین ابزارهای برنامه‌نویسی را می‌توان دقیقاً به همان روشی که با یک کنترلر واقعی انجام می‌شود، انجام داد. امکان شبیه سازی ارتباط از طریق MPI ، PROFIBUS DP و TCP / IP وجود دارد و انعطاف‌پذیری بالایی را در شبیه‌سازی تضمین می‌کند. PLCSIM قادر به کار با چند نمونه است. بوسیله آن می‌توان چندین PLCSIM را شروع کرد و چندین کنترلر را همزمان آزمایش کرد.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های برق مانند: آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش برق صنعتی ، آموزش سیم پیچی موتور  ، آموزش plc و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
دوربین مدار بسته مخفی
دوربین مدار بسته مخفی چیست و چه کاربردی دارد؟
انواع فیوز های الکترونیکی
انواع فیوز های الکترونیکی
نحوه ست كردن ريموت درب پاركينگ
نحوه ست كردن ريموت درب پاركينگ و کرکره برقی( تنظیم کردن ریموت درب پارکینگ)
مقاومت چیست انواع مقاومت
مقاومت چیست؟ معرفی انواع مقاومت
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر