آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

تستر ایسیو چیست و چگونه عمل می کند؟

دسته بندی‌ها
نویسنده: علیرضا سلیمانی
دستگاه تستر ایسیو

تستر ایسیو چیست و چگونه عمل می کند؟ قطعه ایسیو (ECU) خودرو مانند بقیه قطعات خودرو ممکن است از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری نیاز با مشکل روبرو شده و نیاز به عیب یابی و تعمیر داشته باشد.

از جمله اقداماتی که ممکن است به ایسیو خودرو آسیب زده و آن را معیوب کند شامل خیس و مرطوب شدن ایسیو، انجام باطری به باطری به صورت نادرست و دستکاری کردن پین های ایسیو را شامل می شود. وجود اشکال و ایراد در اجزای ایسیو، به قطعات دیگر خودرو نیز آسیب زده و باعث اختلال در عملکرد عادی خودرو می شود. با خراب شدن ایسیو ممکن است قدرت موتور خودرو کاهش یافته و موتور اتومبیل روشن نشود. به منظور عیب یابی و تعمیر ایسیو، دستگاهی به نام ایسیو تستر به کمک تعمیر کاران خودرو آمده است.

در این مقاله، ضمن آشنایی با ایسو تستر، نحوه عملکرد و کاربرد ایسیو تستر را توضیح خواهیم داد. نحوه استفاده و کار کردن با این دستگاه در دوره آموزش تعمیرات ایسیو آموزشگاه فن و کار بطور کامل تدریس می شود.

آموزش تعمیرات ایسیو

دستگاه تستر ایسیو چیست؟

تمام خودرو هایی که سیستم سوخت رسانی آن ها از نوع انژکتوری می باشد، دارای بخش کنترل الکتریکی به نام ایسیو (ECU) می باشند. اشکالاتی که ممکن است در ایسیو خودرو ممکن است به وجود آید شامل اشکال در سیم کشی، سنسور ها و عملگر های خودرو می باشد. از طرفی، لازم است به بررسی و ارزیابی ایسیو بدون خودرو بپردازیم. دستگاه ایسیو تستر که به نوعی شبیه ساز خودرو تلقی می شود به بررسی ایسیو بدون خودرو به تعمیر کاران خودرو کمک می کند. با استفاده از دستگاه ایسیو تستر امکان اندازه گیری پارامتر های مختلفی را عیب یابی و کنترل کرد.

به طور کلی دستگاه تستر ایسیو امکان عیب یابی، تعمیر و اتصال به دستگاه عیب را در هر مکانی برای تعمیر کار خودرو فراهم نموده و بتوان با استفاده از پارامتر های دیاگ و بدون نیاز به خودرو، نتیجه تعمیرات را به صورت واقعی بررسی کنید.

دستگاه تستر ایسیو

دستگاه تستر ایسیو چه پارامتر هایی را نشان می دهد؟

تشخیص این که کدام قسمت از ایسیو دچار عیب شده است به دلیل این که دستور تمامی سنسور ها و عمگر ها از ایسیو صادر می شود، امری مهم و حیاتی بوده و به تعمیر ایسیو توسط تعمیرکار خودرو کمک می کند. با شناخت و بررسی پارامتر هایی که ایسیو نشان می دهد، می توان به علت خرابی ایسیو پی برد. در ادامه مهم ترین پارامتر های مورد سنجش ایسیو را معرفی می کنیم.

  • عملگر های خودرو
  • برخی از سنسور های خودرو
  • برخی از پارامتر های خودرو
  • پین های تغذیه
  • لاجیک سیستم

عملگر های خودرو

عملگر های خودرو در با ECU ارتباط مستقیم داشته و بررسی آن ها به منظور انجام عملکرد صحیح، در عیب یابی ایسیو به ما کمک می کند. عملگر هایی که در تستر ایسیو مورد بررسی قرار می گیرند شامل موارد زیر است:

  • کوئل و انژکتور
  • استپر موتور
  • فن خنک کننده
  • شیر برقی کنیستر

کوئل و انژکتور

نحوه عملکرد صحیح این قسمت بدین صورت است که جریان برق به شکل پالسی به دو سر این قطعات توزیع گردد. یکسره شدن برق یا عدم کارکرد آن ها نشان دهنده خرابی ایسیو خودرو بوده که به دلیل خرابی آی سی قطعات اتفاق می افتد. هم چنین عدم عملکرد آن به دلیل قطعی در مسیر فرمان کوئل و انژکتور رخ می دهد.

استپر موتور

همان طور که اشاره شد برای پی بردن به سلامت ایسیو می توان عملگر های خودرو را تست و بررسی نمود. دستگاه های تستر ایسیو معمولا مجهز به یک استپر موتور می باشند. هنگامی که سوئیچ باز و بسته می شود، استپر موتور شروع به حرکت می کند. در صورتی که با عدم کارکرد استپر موتور بر روی دستگاه روبرو شویم، به معیوب بودن قطعی ایسیو پی می بریم.

فن خنک کننده

یکی از مشکلاتی که ممکن است در خودرو ها به وجود بیاید، عدم عملکرد درست فن خنک کننده خودرو بوده که می تواند به دلیل خرابی ایسیو اتفاق بیفتد. در این شرایط برای پی بردن به خرابی ایسیو لازم است ایسیو خودرو را باز نموده و کارکرد فن های دور آرام و دور تند را با استفاده از تست عملگر بر روی تستر با تغییر دمای آب را مورد بررسی قرار دهیم.

شیر برقی کنیستر

یکی از قطعاتی که از ایسیو دستور می گیرد، شیر برقی وصل شده به محفظه کنیستر است که با بررسی شیر برقی کنیستر توسط ایسیو تستر می توان ایسیو را مورد ارزیابی قرار داد و به سالم یا معیوب بودن آن پی برد.

برخی از سنسور های خودرو

سنسور های خودرو با ایسیو ارتباط مستقیم دارند و به منظور عملکرد صحیح و اعمال کنترل لازم توسط ایسیو، اطلاعات لازم توسط سنسور های خودرو در اختیار ایسیو قرار گرفته می شود. این سنسور های خودرو عبارتند از:

  • سنسور های مربوط به دریچه گاز
  • سنسور اکسیژن
  • سنسور دمای آب
  • سنسور دمای هوا
  • سنسور فشار ریل مخزن سوخت

برخی از پارامتر های خودرو

علائم خرابی ایسیو الزاما توسط عملگر ها و سنسور های خدرو به نمایش گذاشته نشده و ممکن است لازم باشد برای فهمیدن خرابی ایسیو به بررسی پارامتر های خودرو مانند دور موتور و چراغ چک خودرو بپردازیم. تستر ایسیو نیز برای عیب یابی ایسیو، پارامتر های خودرو را بررسی می کند.

میزان جریان برق مصرفی توسط ایسیو یکی از پارامتر های مهم خودرو بوده به معمولا بسته به نوع ایسیو متفاوت است. مقدار متداول جریان برق مصرفی ایسیو باید از 0.3 آمپر کمتر بوده و اگر از این عدد بیشتر شود، به این معناست که ایسیو معیوب است.

هم چنین چراغ 5 ولتی نشان دهنده خروجی نیز بسیار مهم می باشد و نشان دهنده کارکرد درست ایسیو می باشد. جریان ورودی به ایسیو 12 ولت بوده و از طریق باتری خودرو فراهم شده و سپس توسط یک آی سی رگولاتور به 5 ولت کاهش پیدا می کند و به همین دلیل اگر جریان خروجی ایسیو مقدار 5 را نشان دهد، از سالم بودن ایسیو اطمینان داریم.

پین های تغذیه

یکی از عواملی که باعث اختلال در عملکرد صحیح ایسیو می شود، وجود مشکل در پین های تغذیه و درست کار نکردن آن ها است. قطعی ایسیو از ناحیه پین های تغذیه از نمونه های متداول خرابی ایسیو می باشد که در این شرایط با استفاده از دستگاه تستر ایسیو می توان به عیب یابی و تشخیص پین قطع شده پرداخت و نهایتا آن را تعمیر کرد.

لاجیک سیستم

لاجیک سیستم در حوزه تعمیرات ایسیو کاربرد نداشته و به منظور تست و بررسی سیم کشی خودرو به کار گرفته می شود.

دستگاه تستر ایسیو چگونه عمل می کند؟

ایسیو تستر امکان پشتیبانی از چندین نوع خودرو را فراهم نموده و از یک کابل مخصوص برای اتصال دستگاه تستر به خودرو استفاده می کند. کلیه اشکالات مربوط به ایسیو خودرو پس از متصل کردن کابل به صورت هوشمند نمایش داده شده و با فعال سازی سوئیچ دستگاه ایسیو تستر، عملکرد ایسیو قابل مشاهده است.

دستگاه تستر ایسیو چگونه عمل می کند؟

از ویژگی های مهم دستگاه ایسیو تستر می توان به تغییر سرعت خودرو و اتصال دستگاه دیاگ برای تست عملگر ها و پاک کردن خطا ها اشاره کرد. هم چنین با اتصال ایسیو تستر به BSI، می توان تمام اشکالات سخت افزاری خودرو را مشاهده کرد. این دستگاه به راحتی قابل استفاده بوده و در کلیه تعمیرگاه ها وجود دارد.

کاربرد دستگاه تستر ایسیو

دستگاه های تستر ایسیو به منظور افزایش راندمان و بازدهی خودرو، در انواع مختلف سازگار با مدل خودرو ها طراحی و تولید می شود. بسیاری از ایسیو تستر های تولید شده با منوی فارسی هم کار می کنند که کار را برای تعمیر کاران آسان می کند.

این دستگاه علاوه بر راحت کردن کار تعمیرکاران خودرو، به تست قطعاتی مانند انژکتور، دریچه گاز برقی و استپر موتور بپردازیم.

دستگاه ایسیو تستر برای همگام سازی سوئیچ، بررسی دور موتور، آنالیز و کنترل شیر برقی کنیستر، قطع کردن اتصال پایه های منفی ایسیو، چک کردن دمای خودرو و فعال کردن سنسور ها از جمله سنسور اکسیژن، سنسور میزان دمای آب رادیاتور، سنسور مپ و سنسور کیفیت دریچه گاز مورد استفاده قرار می گیرد.

دستگاه ایسیو تستر به تعمیرکاران خودرو در تست مدار های گوناگون مانند مدار قدرت، مدار فن دور تند و دور کند، مدار داخلی سنسور مربوط به دور موتور ایسیو نیز کمک می کند.

از دیگر کاربرد های دستگاه تستر ایسیو، می توان به آنالیز و کنترل cng و شناسایی ایموبلایزر ها اشاره کرد. به علاوه ایسیو تستر ها می توانند سوئیچ خودرو های ایموبلایزر دار و خودرو های 206 را تعریف کرد.

کاربرد دستگاه تستر ایسیو

شرکت های سازنده دستگاه ایسیو تستر

با توجه به استفاده روز افزون از دستگاه ایسیو تستر، شرکت های داخلی زیادی اقدام به ساخت دستگاه ایسیو تستر نموده اند. از جمله شرکت های سازنده ایسیو تستر عبارتند از:

  • نگار خودرو
  • دایان الکترونیک
  • طوسی
  • موتور آزمای ثمین

از نمونه های با کیفیت که مورد استقبال تعمیرکاران قرار گرفته است، تستر صنعتی مدل 6000 شرکت نگار خودرو بوده که از کیفیت بالایی برخوردار است.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های مکانیکی مانند: آموزش مکانیک خودرو ، آموزش نقاشی خودرو ، آموزش صافکاری خودرو ، آموزش جلوبندی ماشین ، آموزش تعویض روغنی ، آموزش تعمیر گیربکس اتوماتیک و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید..

5/5 - (1 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
تفاوت کاربراتور و انژکتور
تفاوت کاربراتور و انژکتور
تفاوت صافکاری سنتی و صافکاری PDR
تفاوت صافکاری سنتی و صافکاری PDR
علت بیش از حد گرم شدن انجین موتور
علت بیش از حد گرم شدن انجین موتور
اصول و نحوه تایم گیری موتور ماشین
اصول و نحوه تایم گیری موتور ماشین ( تسمه تایم )
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر