آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

تشریح برد پکیج بوتان و ایران رادیاتور

دسته بندی‌ها
نویسنده: پیمان رشوند
تشریح برد پکیج بوتان و ایران رادیاتور

تشریح برد پکیج بوتان و ایران رادیاتور : از جمله مهم ترین قسمت های پکیج می توان به برد آن اشاره نمود. برد هر وسیله ای حکم مغز آن را دارد. در واقع برد یک قطعه الکترونیکی می باشد که وظیفه آن ارسال فرمان های پکیج به قسمت های مختلف آن است. با خرابی برد پکیج، فرمان های اشتباه به قسمت های مختلف ارسال می شود و اختلالاتی در عملکرد قطعات دستگاه رخ می دهد. اگر به شغل تعمیرات پکیج علاقمند هستید میتوانید در دوره آموزش تعمیرات پکیج مجتمع فن و کار ثبت نام کنید.آموزش تعمیرات پکیج

به همین خاطر است که این قطعه از اهمیت بالایی برخوردار است. پکیج ها در مدل ها و برندهای متفاوتی موجود هستند. در ایران دو برند ایران رادیاتور و بوتان بسیار محبوب هستند، به همین منظور ما در این مقاله به بررسی و تشریح دو نوع پکیج ایران رادیاتور و بوتان پرداخته ایم.

تشریح برد پکیج بوتان و ایران رادیاتور

برد پکیج ایران رادیاتور

پکیج ایران رادیاتور هم مانند کلیه پکیج های جدید دارای برد الکترونیکی هستند. گرچه قطعات موجود بر روی برد الکترونیک پکیج ممکن است به علت کارکرد زیاد و یا نوسان برق دچار اختلال و خرابی شود، اما می توانید برای حل این مشکل یک برد جدید از نمایندگی های مجاز پکیج ایران رادیاتور دریافت نمایید و با برای تعمیر آن به یک تعمیرکار متخصص مراجعه نمایید. در ادامه به نحوه کار مدار و برد پکیج ایران رادیاتور و همچنین نقشه کلی آن خواهیم پرداخت.

ویدئوی تشریح برد پکیج بوتان و ایران رادیاتور

شرح برد پکیج ایران رادیاتور

برد پکیج ایران رادیاتور شمایی مانند تصویر زیر دارد. همانطور که مشاهده می کنید، بر روی شکل، قسمت های مختلف برد بلوک بندی شده اند. در ادامه نحوه عملکرد کلی این برد الکترونیکی را شرح می دهیم:

برد پکیج ایران رادیاتور

  1. در ابتدا مدار برد پکیج ایران رادیاتور، از طریق سوکت شماره 1 برق را دریافت می نماید.
  2. برق پس از عبور از فیوز 2، به سلکتور 3 وارد می شود.
  3. پس از گذشت از سلکتور مربوط به فاز و نول، به وریستور 4 وارد می شود تا در صورت افزایش یافتن ولتاژ و جریان، مقاومت وریستور به سرعت کاهش یافته و سبب ایجاد اتصال کوتاه و در نتیجه سوختن فیوز شود تا دیگر قسمت های برد دچار آسیب نشوند.
  4. پس از گذشتن ولتاژ از وریستور، به خازن و بعد نویزگیر emi وارد می شود تا سیگنال را صاف و عاری از نویز نماید.
  5. در مرحله بعد وارد پل دیود 7 و همچنین سلف می کردد تا نویز ایجاد شده بر روی ولتاژ به دلیل صاف شدن گرفته شود.
  6. ولتاژ 220 ولت حاصله به طور مستقیم وارد خازن های الکترولیتی 8 می شود.
  7. در مرحله بعد، وارد آی سی سوئیچینگ می شود. به منظور سوئیچ نمودن ولتاژهایی با فرکانس بالا وارد ترانس می گردد و در پایان ولتاژ 24 ولتی داخل خازن 12 می گردد.
  8. پس از آن به داخل رگولاتور ولتاژ 7805 وارد می شود که در آن قسمت برق 25 ولت تبدیل به برق 5 ولت می شود تا به دیگر سوئیچ ها و کلیدهای موجود در دستگاه برسد و در نتیجه میکرو موجود بر روی برد پکیج را فعال نماید.

اجزای برد پکیج ایران رادیاتور

پکیج ایران رادیاتور نیز همانند بسیاری دیگر از پکیج ها دارای 7 بلوک مختلف می باشد که به معرفی هرکدام و قطعات موجود در هر بلوک خواهیم پرداخت.

اجزای برد پکیج ایران رادیاتور

  1. بلوک رله های خروجی: رله ها مانند کلید عمل می کنند. اغلب اوقات با ایجاد خال جوش رله دیگر باز نمی گردد و این دلیلی بر مشکلات دیگر می شود. رله فن، رله شیر برقی گاز، رله فن و رله شیر موتوری از جمله این رله ها به شمار می روند که با برق 220 ولت کار می کنند.
  2. بلوک جرقه زن: این بخش خود از چند بخش ترانس افزاینده ولتاژ، فیلتر، فرکانس ساز، الکترودها، منبع تغذیه و سیم انتقال دهنده ولتاژ بالا تشکیل شده است.
  3. بلوک نمایشگر: این بلوک برای نشان دادن دمای آب مصرفی، ارورها و آب ثابت رادیاتورها مورد استفاده واقع می شود.
  4. بلوک منبع تغذیه: این بلوک متشکل از ترمیستور و یا سوئیچینگ برای تبدیل نمودن برق AC به DC، برق ورودی، فیوز شیشه ای.
  5. بلوک ورودی سنسورها: هریک از سنسورهای پکیج که کار نمی کند را با توجه به نقشه مدار می توان مسیر سیم کشی اش را پیدا کرد و دید که به کدام سوکت متصل شده است. هنگامی که آن را یافتید، تنها یک مقاومت دارد که از طریق تست مقاومت می توان آن را اندازه گیری نمود.
  6. بلوک CPU برنامه: مانند مغز برد می باشد و وظیفه چیدمان مرتب عملکرد قسمت های مختلف را بر عهده دارد.
  7. بلوک کنترل دستی: از این بلوک به منظور تنظیمات پکیج استفاده می شود. به عنوان مثال برای فصل های مختلف که می خواهیم دمای آب مصرفی و اتاق را تنظیم نماییم، این ولوم ها کاربرد دارند.

پکیج بوتان

برد پکیج بوتان دارای مدل های مختلفی می باشد  همانند برد پارما، کالداونزیا، پرلا پرو و … که فرآیند تعمیر بردهای آن ها بسیار شبیه به هم هستند و تفاوت آن ها در نوع ایرادات رخ داده می باشد. به طور کلی می توان گفت نحوه بلوک بندی آن ها شبیه به هم است. بنابراین در این مقاله به طور خاص به تشریح برد پکیج پرلا در این قسمت می پردازیم.

اجزای برد پکیج بوتان

کلیات بلوک بندی اکثر پکیج ها شبیه به هم هستند. در این بخش نیز برد پکیج بوتان مدل پرلا دارای بلوک هایی به شرح زیر می باشد که تقریبا همانند برد پکیج ایران رادیاتور است.

  1. بلوک جرقه زن و یون: وظیفه تشخیص شعله و جرقه زنی را بر عهده دارد.
  2. مدار قدرت و راه انداز قطعات 220 ولت دستگاه: وظیفه فعال نمودن بخش هایی مانند پمپ که با 220 ولت کار می کنند را دارد.
  3. بلوک تغذیه برد
  4. بلوک سنسورها ورودی کلیدها و سنسورهایی همچون فلومتر، ان تی سی ها، پرشر فن، فلو سوئیچ را تشکیل می دهد و در واقع بخش ولتاژ پایین می باشد.
  5. بلوک نمایشگر: به کنترل صفحه نمایشگر پکیج می پردازد.
  6. بلوک مرتبط با تنظیمات دستگاه و میکروکنترلر برد: این بخش مربوط به قسمت برنامه ریزی و مغز دستگاه می باشد. توسط این قسمت می توان دمای مورد نظر را تنظیم نمود، دستگاه را خاموش و روشن کردو به طور کلی دستگاه را تنظیم نمود.
  7. بلوک مربوط به جامپرهای پکیج: این بخش با قسمت تنظیمات و پارامترها مرتبط می باشد. توسط این قسمت می توان امکاناتی را اضافه و یا در صورت نیاز کم کرد. برای مثال دستگاه را گاز شهری و یا کپسولی کرد، برد را دو مبدل و یا تک مبدل نمود، آن را به گرمایش کف یا شوفاژ تغییر داد و… .

اجزای برد پکیج بوتان

تشریح برد پکیج بوتان

همانطور که در تصویر بالا نشان داده شده است، ولتاژ از شماره 3 به برد وارد شده و پس از عبور از فیوز شیشه ای و نیز وریستور و خارن های کتابی، به صافی emi وارد می شود. سپس توسط پل دیود ولتاز تبدیل به ولتاژ مستقیم می شود و پس از کاهش بوسیله مقاومت های موجود در اطراف VIPER22 برای روشن نمودن آی سی وارد آن شده و عمل سوئیچینگ و همچنین القای ولتاژ با فرکانس بالا، درون ترانس انجام می پذیرد. در نهایت در خروجی ترانس، ولتاژ 20-24 ولتی را دریافت می کنیم.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های تاسیسات مانند: آموزش تعمیرات کولر گازی ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش نصب پکیج ، آموزش لوله کشی ساختمان و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

3.7/5 - (3 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
عیب های رایج پکیج دیواری و نحوه برطرف کردن آن ها
عیب های رایج پکیج دیواری و نحوه برطرف کردن آن ها
تفاوت پکیج دیواری و زمینی
تفاوت پکیج دیواری و زمینی چیست؟
مبدل حرارتی پکیج دیواری
آسان ترین روش تعمیر مبدل حرارتی پکیج
نحوه کار کولرگازی و اسپلیت
نحوه کار کولر گازی و اسپیلت
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر