آموزش هوشمند سازی ساختمان BMS
آموزش هوشمند سازی ساختمان با توجه به زندگی مدرن و پیشرفت روز افزون در عرصه صنعت، مورد توجه فراوان قرار گرفته است. صرفه جویی در مصرف انرژی، کنترل از راه دور و ایجاد امنیت از جمله مواردی ست که هوشمند سازی ساختمان برای ما به ارمغان می آورد.
از این رو اخیرا بسیاری از منازل مسکونی و اداری مجهز به سیستم های هوشمند هستند. با توجه به گستردگی این فناوری و هم چنین نیاز بازار کار آن در جامعه مجتمع فنی پایتخت دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان را راه اندازی نموده است.
این دوره بصورت عملی و در کارگاه مجهزی که آموزشگاه مهیا کرده برگزار می شود و از برترین اساتید این رشته استفاده شده تا هنرجو تمام مباحثی که برای راه اندازی این کسب و کار است را فرا بگیرد و وارد بازار کار شود.
کارآموزان محترم با فراگیری استانداردها و پروتکل های مرتبط، به صورت عملی با سیستم های هوشمند ساختمان آشنا شده و قادر خواهند بود پس از پایان این دوره اقدام به نصب سیستم های هوشمند ساختمان کنند.
خلاصه سرفصل آموزش هوشمند سازی ساختمان در زیر آورده شده است.
فیلم دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان
- مدرس : مهندس قاضیانی
- نام دوره : آموزش هوشمند سازی ساختمان BMS
- مدت دوره : 10 ساعت
- سطح دوره : مبتدی تا پیشرفته
- دسته بندی : دوره های ویژه
-
امتیاز دوره :
3.7/5 - (3 امتیاز)
مزایای دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان
پشتیبانی نا محدود
ارئه گواهینامه معتبر
آموزش برای بازار کار
دسترسی سریع
آموزش کاربردی و علمی
اساتید با تجربه
هزینه دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان
قیمت عادی دوره
4/900/000 تومان
شهریه دوره با 30% تخفیف
3/400/000 تومان
شهریه دوره خصوصی
5/500/000 تومان
سرفصل های دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان
- آموزش برق ساختمان و سیم کشی
- آموزش نحوه سیم کشی چشمی ها
- نصب سیستم اعلام حریق در هوشمند سازی
- آموزش نصب سنسور اندازه گیری و کنترل دما
- آموزش کنترل هوشمند موتور خانه
- آموزش نحوه توزیع برق در پریزهای یک ساختمان هوشمند
- آموزش نصب سیستم دوربین مدار بسته در هوشمند سازی ساختمان
- آموزش نصب سیستم دزدگیر در هوشمند سازی ساختمان
- آموزش پروتکل Z-wave برای ارتباط وایرلس
- آموزش سیستم کنترل تردد هوشمند
- سیستم کنترل نور در سیستم های اتوماتیک
- آموزش نصب سیستم روشنایی اضطراری
- نحوه کنترل تحت شبکه اینترنت و اینترانت
- آموزش سیستم هوشمند آنتن مرکزی و توزیع سیگنال
- آموزش پروتکل های ارتباطی با پروتکل اصلی شبکه TCP/IP و KNX
- آموزش برنامه ریزی منطقی logic جهت همکاری زیر سیستم ها با یکدیگر
- آموزش امکان اتصال از طریق sms، بلوتوث و ایمیل
- آموزش پروتکل های X10، zigbee، PLCBus برای هوشمند سازی ساختمان
ویدیو نظر کار آموزان دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان
سوالات متداول دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان
اطلاعاتی درباره دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان BMS
پیشرفت تکنولوژی در زمینه های مختلف باعث شده است تا در سال های اخیر واژه هوشمند سازی ساختمان که به آن BMS گفته می شود بر سر زبان ها افتاده و بسیاری از ساختمان سازان، ساختمان های خود را به این سیستم مجهز نمایند.
نحوه کار سیستمهای هوشمندسازی ساختمان BMS : علم انسان هر روز در حال پیشرفت است. تمام وسایل هر روز در حال پیشرفت و هوشمند شدن هستند این هوشمند شدن وسایل باعث بهتر شدن راندمان و بهتر و سریع تر شدن کارها می شود.
در واقع هر وسیلهایی که هوشمند میشود یک مرحله یا یک درجه بهتر میشود. ساختمانها و خانهها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و همواره در حال بهتر شدن هستند. یکی از این پیشرفتها در ساختمانها هوشمند سازی آنها به وسیله سیستم هوشمند ساختمان BMS میباشد.
سیستم هوشمند ساختمان BMS، به اکثر بخشهای خانه متصل شده و آنها را هوشمندانه کنترل میکند. این بخشها شامل: تاسیسات مکانیکی و سیستم تهویه مطبوع HVAC و تجهیزات روشنایی بوده. سیستم هوشمندسازی ساختمان میتواند به بخشهای حساس تر مثل سیستمهای ایمنی، آتش نشانی، تامین برق اضطراری نیز متصل شود. همانطور که گفته شد هدف از هوشمند شدن این است که وسایل بهتر، سریع تر و با راندمان بالاتر کار کند. این سیستم با توجه به شرایط محیطی و تنظیمات بخشهای مختلف خانه را هماهنگ میکند.
سیستم هوشمند ساختمان BMS کارهایی که افراد به شکل غیرارادی انجام میدهند را انجام میدهد. این باعث میشود که کارها سریعتر انجام شود و نیروی انسانی کمتری استفاده شود که در هزینهها صرفه جویی میشود. این سیستم خطای کمتری نسبت به انسان دارد و باعث کاهش خطای انسانی میشود. همانطور که گفته شد سیستم هوشمند ساختمان BMS با توجه به شرایط بخشهای مختلف ساختمان را کنترل میکند.
برای اینکه این سیستم از شرایط محیطی آگاه شود نیاز به حسگرها و سخت افزارها و نرم افزارهای خاصی دارد. سیستم هوشمند با توجه به اطلاعات دریافتی از این حسگرها به بخشهای مختلف ساختمان دستور داده و سریعاً تلاش میکند که شرایط ایده آل را ایجاد کند. در ساختمانهای هوشمند با استفاده از سیستم خودکار کنترل روشنایی ساختمان، کنترل سیستم سرمایش و گرمایش، کنترل دوربینهای مداربسته، کنترل درها، کنترل وضعیتهای اضطراری مثل آتش سوزی، زلزله و بسیاری از کنترلهای هوشمند دیگر، مصرف انرژی به نحو چشمگیری کاهش مییابد.
سیستم هوشمند ساختمان BMS کارهایی که افراد به شکل غیرارادی انجام میدهند را انجام میدهد. این باعث میشود که کارها سریع تر انجام شود و نیروی انسانی کمتری استفاده شود که در هزینهها صرفه جویی میشود. این سیستم خطای کمتری نسبت به انسان دارد و باعث کاهش خطای انسانی میشود.
سیستم هوشمند سازی ساختمان چیست؟
سیستم مدیریت ساختمان یک سیستم مبتنی بر کامپیوتر است که در ساختمان ها برای مدیریت و نظارت بر تجهیزاتی مانند تهویه مطبوع، گرمایش، تهویه، روشنایی، سیستم های برق، دستگاه های امنیتی، حسگر های اینترنت اشیا، کنتور های انرژی و گاز نصب می شود.
BMS سنتی شامل سرور ها، دستگاه های نظارتی، گذرگاه های میدانی، کنترل کنندهها، ورودی ها و خروجی ها است. آن ها هم چنین به عنوان سیستم های اتوماسیون ساختمان (BAS) شناخته می شوند.
یک BMS تهویه مطبوع و تجهیزات مختلف ساختمان را به یک دیگر متصل می کند تا به عنوان یک واحد یکپارچه کار کنند. در حالت ایده آل، آن ها باید عملیات را متمرکز کنند و با استفاده از رابط کاربری یا کنسول، تجسم داده ها را آسان تر کنند.
BMS به مجموعه ای از اجزای نا سازگار و معماری های غیر قابل نفوذ تبدیل شده است. استفاده صحیح از آن ها باعث صرفه جویی 30 درصدی در قبض برق می شود، اما به دلیل هزینه بالا و پیچیدگی نصب، تنها در 15 درصد از ساختمان های بزرگ و مجلل وجود دارند.
با راه حل اتصال IoT می توان از زیر ساخت های پیچیده عبور کرده و دسترسی به BMS را برای همه اپراتور های ساختمان فراهم کرد. هم چنین به ساختمان های کوچک و متوسط اجازه می دهد تا با حذف پیچیدگی های فنی، یک شبکه BMS ایجاد کرده و به تجهیزات خود دسترسی داشته باشند. ارائه دسترسی سریع به دادههای BMS به شرکت ها کمک میکند تا کارایی کارکنان فنی بالا تر برود، راحتی کارکنان ساختمان افزایش پیدا کند و انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
هوشمندسازی ساختمان به این معناست که در موارد مختلفی مانند باز و بسته شدن درب و پنجره ها، خاموش و روشن کردن چراغ ها، سیستم های سرمایشی و گرمایشی و تهویه مطبوع، جا به جا کردن پرده ها، سیستم های صوتی و تصویری و موارد مختلف این چنینی بر این سیستم ها نظارت می گردد و تحت کنترل شخص عمل می نمایند.
به علت مزایای مختلفی که هوشمند سازی ساختمان دارد، استقبال از آموزش های مربوط به این رشته بسیار زیاد بوده و طرفداران زیادی به سمت آن جلب شده اند.
آموزش هوشمند سازی ساختمان در آموزشگاه فنی پایتخت توسط مدرسین حرفه ای و با تجربه به افراد علاقمند آموزش داده شده و پس از آن این افراد قادر به ورود به بازار کار و انجام امور هوشمندسازی ساختمان می باشند.
بازار کار هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی ساختمان دارای مزایای بی شماری می باشد که از جمله آن می توان به افزایش ایمنی با استفاده از نصب دوربین های مدار بسته و دزدگیرها و دستگاه های ثبت ورود اشاره کرد.
همچنین اتوماتیک بودن برخی از سیستم ها باعث می شود تا مصرف انرژی تا حد زیادی کاهش یافته و به طول عمر بیشتر دستگاه ها کمک بسیاری نماید. گفته می شود هوشمند سازی ساختمان تا میزان ۲۰ درصد باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد.
علاوه بر آن امکان مانیتورینگ و کنترل کردن تمامی تجهیزات توسط کامپیوتر و یا موبایل وجود دارد. تمامی این مزایا باعث شده است تا بسیاری از افراد اقدام به هوشمند سازی ساختمان های خود نمایند.
برای انجام این کار نیاز به تخصص و دانش بالا بوده و باید دوره های آموزشی مربوط به آن توسط علاقمندان به این رشته طی گردد.
با توجه به مزایایی که برای هوشمند سازی ساختمان گفته شد میزان تقاضا برای این کار بسیار زیاد بوده و نیروی متخصص برای انجام آن با کمبود مواجه می باشد، می توان بازار کار و آینده بسیار خوبی را برای این رشته پیش بینی کرد.
مشاغل مرتبط با هوشمند سازی ساختمان
مشاغل مختلفی در ارتباط با شغل هوشمند سازی ساختمان می باشند که از آن جمله می توان به شغل برق ساختمان اشاره نمود. افرادی که در رشته برق تحصیل اند دارای یک آشنایی نسبی با تجهیزات مختلفی که در هوشمند سازی ساختمان به کار می روند می باشند.
این افراد می توانند با شرکت در دوره های آموزشی هوشمند سازی ساختمان با جزئیات کامل در رابطه با انواع تجهیزات و نحوه هوشمند سازی آشنا گردند.
علاوه بر آن افرادی که به فروش ابزارآلات و تجهیزات مرتبط با هوشمند سازی ساختمان می پردازند مانند فروشگاه های دوربین های مدار بسته، فروشگاه های درب های اتوماتیک، فروشندگان انواع سنسورهای لامپ ها و سیستم های سرمایشی و گرمایشی و … در ارتباط با شغل هوشمند سازی ساختمان می باشند.
تعامل با این افراد جهت معرفی شما به مشتریان، می تواند باعث جذب مشتری شده و درآمد شما را تا حد زیادی افزایش دهد.
سرمایه مورد نیاز برای ورود به بازار کار
سرمایه یکی از موارد ضروری برای شروع به کار می باشد که باید پیش از راه اندازی کار مورد نظر محاسبات به صورت دقیق بررسی شده و میزان سرمایه ای که مورد نیاز است به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد.
هوشمند سازی ساختمان از جمله مشاغلی است که می توان به دو صورت آن را انجام داد.
برخی افراد ممکن است به اجرای هوشمند سازی ساختمان پرداخته که در این حالت نیاز به سرمایه خاصی نبوده و تنها باید مهارت های خود را در این کار بالا برد.
برای فراگرفتن مهارت های لازم در این حوزه می توان در دوره های آموزشی هوشمند سازی ساختمان که نیاز به پرداخت هزینه ای در حدود 3 میلیون تومان دارند شرکت نموده و سرمایه دیگری برای انجام کار مورد نیاز نخواهد بود.
در حالت دیگر، افراد نمایندگی های تجهیزات هوشمند سازی ساختمان را در شهرهای مختلف گرفته و اقدام به فروش این تجهیزات می نمایند. در صورتی که مایل به راه اندازی نمایندگی در این حوزه می باشید نیاز به سرمایه زیادی جهت تهیه این تجهیزات خواهید داشت.
چگونه تعمیرکار حرفه ای هوشمند سازی ساختمان شویم؟
برای این که بتوان به یک تعمیرکار حرفه ای هوشمند سازی ساختمان تبدیل شد نیاز است تا در آموزشگاه های معتبری که در این حوزه وجود دارند ثبت نام کرده و در دوره های هوشمند سازی ساختمان شرکت نمود.
در این دوره ها آموزش ها به صورت تئوری و عملی انجام شده و افراد پس از اتمام دوره ها به بازار کار معرفی می گردند.
این دوره ها در مدت زمان کوتاهی انجام شده و افراد شاغل و محصل نیز قادر به شرکت کردن در این دوره ها می باشند. کارگاه های مجهزی در این آموزشگاه ها وجود دارند که به صورت عملی به افراد انواع تجهیزات هوشمند سازی را معرفی کرده و نحوه نصب و تعمیرات آن را به این افراد آموزش می دهند.
پس از گذراندن دوره های آموزشی هوشمند سازی ساختمان می توان با کار کردن در کنار فردی که دارای سابقه و تجربه بالایی در این حرفه دارد، تجربیات خود را در این کار بالا برد و با کمی صبوری به یک تعمیرکار حرفه ای هوشمند سازی ساختمان تبدیل گشت.
کسب درآمد بالا با هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی ساختمان از جمله مشاغلی است که به علت اهمیت زیادی که به مبحث هوشمندسازی داده می شود بسیار پر درآمد بوده و افراد شاغل در این حرفه معمولا از درآمد بالایی برخوردار می باشند.
خودکار شدن و اتوماتیک شدن تجهیزات و دستگاه های مختلف و راحتی و آسایشی که به دنبال آن می آید باعث شده است تا هوشمندسازی ساختمان در کشورهای مختلف جهان با استقبال زیادی مواجه گردد و تمام ساختمان ها در حال تبدیل شدن به بناهایی هوشمند می باشند تا جایی که باز و بسته کردن شیر آب و گاز نیز به صورت اتوماتیک و با کنترل خود شخص انجام می گیرد.
نیروی کار در این رشته بسیار کم بوده و بسیاری از افراد از چگونگی ورود به این شغل اطلاعات کافی ندارند. به دلیل تقاضای زیادی که برای هوشمندسازی ساختمان وجود دارد و نیروی کار کم، درآمد افرادی که در این کار مشغول می باشند بسیار بالا بوده و بسته به فاکتورهای مختلف متغیر می باشد.
برای کسب درآمد بالا در این حرفه اولین گام افزایش مهارت های فنی می باشد که می تواند تاثیر بسزایی در میزان درآمد این افراد داشته باشد. در گام بعدی باید توجه داشت که قیمت ها را به صورت رقابتی از مشتریان دریافت کرده تا بتوان در ابتدای مشتریان خود را جذب کرده و به درآمد بالایی دست یافت.
انجام تبلیغات مناسب در سایت هایی مانند دیوار و شیپور و یا چاپ تراکت و برچسب در فروشگاه های تجهیزات هوشمند سازی ساختمان می تواند شما را به دیگر افراد معرفی کرد به درآمدتان رونق بخشد.
انجام کار با کیفیت در کنار سرعت عمل بالا و داشتن اعتماد به نفس در حین انجام کار از کلیدهای موفقیت در این کار و رسیدن به درآمدهای بالاتر می باشند.
چالش های ورود به بازار کار
چالش های بسیاری وجود دارند که در هنگام راه اندازی شغل هوشمند سازی ساختمان افراد با آن مواجه می گردند و با عبور از این چالش ها پله های موفقیت طی گشته و فرد به عنوان یک تعمیرکار حرفه ای هوشنمند سازی ساختمان شناخته می شود.
شناخت انواع تجهیزات هوشمند سازی و به روز بودن از نکاتی است که در هنگام ورود به این شغل باید مد نظر قرار گیرد.
از آن جایی که سیستم های مختلف دائما در حال به روز رسانی بوده و تکنولوژی های جدیدی به آنها اضافه می شود نیاز است تا تکنسین متخصص در این کار با تمام این آپدیت ها آشنایی داشته و قادر به نصب و انجام تعمیرات آنها باشد.
مطالعه در راستای هوشمند سازی ساختمان در سطح جهانی می تواند تکنسین های این حرفه را با متدهای روز آشنا کرده و کمک بسیاری در این حوزه به آنها نماید.
به عنوان مثال امروزه اکثر سیستم های هوشمند با استفاده از وایرلس کار کرده و افراد فعال در حوزه هوشمندسازی باید کاملا با اصول و قواعد سیستم های وایرلس آشنایی داشته باشند.
استانداردهایی که برای اجرای سیستم های هوشمند سازی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند با ولتاژ پایین می باشند.
در چند سال گذشته معمولا از ولتاژهای بالا در این کار استفاده می شد که اکنون با توجه به استانداردهای جدید با چالش استفاده از ولتاژهای پایین مواجه هستیم و باید طراحان و پیمانکاران این حرفه کار کردن با ولتاژهای پایین را به درستی فراگیرند. رابطه با پیمانکاران ساختمانی و افراد فعال در حوزه ساخت و ساز می تواند کمک بسیاری به ر
ونق بازار کار هوشمند سازی ساختمان برای تکنسین های این رشته کرده و نیاز است تا ارتباط قوی با این افراد برقرار گردد.
مزایای سیستم هوشمند سازی ساختمان BMS
اجرای این سیستم در خانهها باعث افزایش هزینهها میشود که در واقع هزینههای خرید دستگاه و تنظیم آن میباشد. اما با صرفه جویی در مصرف انرژی و نیروی انسانی به سرعت این هزینهها برگشته و دستگاه در طولانی مدت باعث کاهش چشمگیر هزینه ها میشود.
علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی این سیستم باعث افزایش آسایش افراد ساکن خانه میشود باعث میشود و سریعاً شرایط خانه با توجه به محیط تغییر میکند.
سیستم هوشمند ساختمان BMS قابلیت تنظیم شدن دارد که باعث انعطاف بالای این سیستم میشود. به این معنا که میتوان تنظیمات دستگاهها را مطابق با نیاز و شرایط خود تغییر دهید و کاملاً بهینه از آن مصرف کنید.
این انعطاف باعث میشود عمر سیستمهای گرمایشی و سرمایشی و روشنایی افزایش پیدا کرده و این سیستم باعث میشود که کمترین آسیب به دستگاههای موجود در خانه وارد شود.
این سیستم میتواند به اینترنت متصل شده و باعث میشود که بتوانید اجزای خانه خود را از هر جای دنیا کنترل کنید.
در سیستم هوشمند ساختمان BMS میتوان دسترسیهای خاص به افراد داد یا دسترسی گروهی از افراد را کم کرد تا تنظیم بخشهای حساس خانه مدام عوض نشود و فقط افراد خاصی توانایی تنظیم کردن و دستکاری در این بخشها را داشته باشند.
هوشمندسازی یکپارچه ساختمان
سیستمهای هوشمند تلاش دارند با استفاده از اقدامات کنترلی، شرایط محیطی مدیریت منابع و شرایط را در دست بگیرند. هوشمندسازی باعث میشود خطای انسانی کاهش پیدا کند و تاسیسات و شرایط محیط ساختمان با اتفاقهای غیر مترقبه تغییر نکرده و به ساکنین اطمینان میدهد که اجزای ساختمان حالت عادی خود را حفظ میکنند و شرایط تاسیساتی ساختمان از کنترل خارج نمیشود.
سیستمهای جانبی مدرن مثل: بویالرهای چگالشی، سیستمهای خورشیدی، سیستمهای تولید برق و حرارت توسط این سیستم یکپارچه شده و همگی با هم مدیریت میشود. سیستم هوشمند ساختمانی BMS به شکل مرکزی کار کرده و تمام این سیستمهای مجزا را یکپارچه کرده و همگی را به بهترین شکل ممکن مدیریت میکند.
یک سیستم هوشمند سازی ساختمان به خوبی پیکر بندی شده برای هر ساختمان مدرن ضروری است. مزایای سیستم هوشمند سازی ساختمان را می توان در چهار رکن هزینه، راحتی، کنترل و نگهداری و محیط زیست طبقه بندی کرد.
- صرفه جویی در هزینه در ساختمان شما
- آسایش بهینه برای ساکنان ساختمان
- همیشه ساختمان خود را تحت کنترل داشته باشید.
- یک ساختمان هوشمند و پایدار
صرفه جویی در هزینه در ساختمان شما
آیا در حال بررسی جایگزینی BMS در ساختمان فعلی خود هستید یا ملکی در دست ساخت دارید؟ اگر چنین است، سرمایه گذاری در یک BMS مدرن ایده عاقلانه ای خواهد بود. یک سیستم هوشمند سازی ساختمان می تواند تا 40٪ در مصرف انرژی صرفه جویی کند.
آسایش بهینه برای ساکنان ساختمان
آیا می دانستید که افراد در دمای حدود 21 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی بین 40 تا 60 درصد بهترین عملکرد را دارند؟ شما می توانید با یک سیستم هوشمند سازی ساختمان با کنترل منطقه به یک آب و هوای داخلی راحت و دلپذیر برای ساکنان ساختمان دست یابید.
همیشه ساختمان خود را تحت کنترل داشته باشید.
یک سیستم هوشمند سازی ساختمان خوب به این معنی است که شما ساختمان خود را به صورت 24 ساعته کنترل می کنید. از آن جایی که تجهیزات هوشمند سازی ساختمان کاملاً در فضای ابری کار می کنند، می توانید ساختمان خود را از طریق رایانه، تبلت یا تلفن هوشمند خود مدیریت کنید.
این به شما این امکان را می دهد که همیشه یک دید کلی از عملکرد ساختمان خود داشته باشید. هم چنین امکان دریافت پیامک از طریق تلفن همراه با آپدیت های جدید وجود دارد.
یک ساختمان هوشمند و پایدار
تجربه ما نشان داده است که BMS های قدیمی تر اغلب عملکرد مطلوبی ندارند. بنابراین تعمیر و نگهداری این سیستم ها پیچیده و در نتیجه نسبتاً گران است. با یک سیستم هوشمند سازی پایدار، از هزینه های زیاد ناشی از خرابی جلوگیری می کنید.
از آن جایی که این سیستم ها هوشمند هستند و بر اساس آخرین فن آوری ها ساخته شده اند، تنها در جا هایی که لازم باشد و در مواقع ضروری کار می کنند.
بخشها و اجزای سیستم هوشمند ساختمانی BMS
یک سیستم دارای بخشهای زیر است:
- بخش کنترلی
- بخش نمایش دهنده
- بخش بهینه سازی
این بخش ها اعمال کنترل مرکزی را روی سیستم های مجزای ساختمان انجام می دهند که عبارت اند از:
- سیستم های قدرت: شامل سیستم های ذخیره برق و برق اضطراری
- سیستم تامین روشنایی و تجهیزات روشنایی
- سیستم های تامین گرمایش و سرمایش و تهویه هوا و تولید هوای مطبوع
- سیستم های ایمنی و بازدید شامل سیستم های دزدگیر و اعلان سرقت و آتش نشانی و اطفای حریق و دوربین های مداربسته
- کنترل آسانسور ها و بالابر ها
- سیستم های آبرسانی شامل: تنظیم کننده های فشار آب ساختمان، قطع و وصل جریان آب، سیستم های آبیاری فضاهای سبز
تنها این بخشها نیستند که تحت کنترل سیستم هوشمند مرکزی هستند بلکه بخشهای دیگری هم میتوانند زیر نظر این سیستم باشند. همانطور که گفته شد این سیستم انعطاف پذیری بالایی دارد و مطابق با شرایط استفاده کننده تنظیم میشود و میتواند با اجزای مختلفی کار کند.
در ساختمانهای هوشمند با استفاده از سیستم خودکار کنترل روشنایی ساختمان، کنترل سیستم سرمایش و گرمایش، کنترل دوربینهای مداربسته، کنترل درها، کنترل وضعیتهای اضطراری مثل آتش سوزی، زلزله و بسیاری از کنترلهای هوشمند دیگر، مصرف انرژی به نحو چشمگیری کاهش مییابد.
ساخت سیستمهای هوشمند
سیستمهای هوشمند قابل خریدن نیستند و نمیتوان نسخه کامل آنها را خرید. بلکه باید به شرکتها و مهندسان درخواست داد تا یک نمونه مطابق شرایط خودتان بسازند. اینکه شرایط ساختمان شما چیست در ساخت سیستم هوشمند ساختمان BMS اثر دارد. مهندسان برای ساخت این سیستمها مراحل زیر را طی می کنند تا به سفارش شما برسند.
- ارائه راه حل: اینکه شما درخواست ساخت یک سیستم هوشمند دادهاید نشان میدهد که یک مشکلی وجود دارد که باید حل شود. مهندسان با شرایط مختلف آشنایی دارند و با استفاده از علم شرایط محیطی را بررسی میکنند و یک مدل مهندسی را روی کاغذ پیاده میکنند. اینکه اقلیم منطقه شما چگونه است یا اینکه چقدر سیستمهای مجزا در ساختمان وجود دارند مهم هستند. تمام این شرایط در ارائه راه حل اثر دارند که مهندسان تمام جوانب را در نظر میگیرند.
- طراحی: بعد سنجش شرایط و جوانب حال مهندسان میدانند که به چه چیزی نیاز دارند و شروع به طراحی سیستم مرکزی میکنند.
- برنامه نویسی: بعد از درک شرایط و طراحی مهندسان شروع به ساخت سیستم هوشمند ساختمان BMS میکنند که به این مرحله برنامه ریزی می گویند.
- اجرا: بعد از ساخت سیستم، دستگاه را به محل آورده و مطابق با طراحی آن را نصب و اجرا می کنند. بعد از نصب مهندسان روش کارکرد و کاربرد این سیستم را به افراد آموزش می دهند تا نیازی نباشد که مدام با شرکت سازنده برای نصب دوباره یا تنظیم تماس گرفته شود
انواع سیستم هوشمند ساختمان BMS
اینکه شما چه هدفی از ساختمان سیستم های هوشمند دارید در طراحی و ساخت بسیار موثر است. پس برای اینکه دستگاه های ساخته شده با کیفیت باشند مهندسان چند نوع مدل برای این سیستم ها طراحی کرده اند که به عنوان های زیر است:
- مدل انرژی: بیشتر طراحی و وقت صرف شده در این مدل برای یکپارچه کردن مدیریت بخش های و سیستم های انرژی در ساختمان است این سیستم ها می تواند ماژول های انرژی، سیستم های تهویه، رفتار های حرارتی ساختمان، سیستم های خورشیدی، تاسیسات مکانیکی مرکزی، ماژول های انرژی باشد. هدف از این مدل استفاده بهینه از انرژی می باشد که با مصرف انرژی کمتر آسایش بیشتری برای ساکنان ایجاد کنند. مثلا این مدل روی سیستم های روشنایی نظارت داشته که مطابق با روشنایی روز چراغ های ساختمان را تنظیم می کنند که باعث می شود انرژی بهینه تر مصرف شود و همچنین بخش های مختلف ساختمان نور یکسانی داشته باشند.
- مدل امنیتی: این مدل سیستم های امنیتی ساختمان را یکپارچه می کند و همه آنها را با هم مدیریت می کند. این سیستم ها شامل: سیستم های دوربین های مداربسته، دسترسی افراد، و ردیابی اشیاء می باشد. هدف ساخت این مدل افزایش ایمنی و کاهش باگ های ایمنی ساختمان می باشد که در نهایت باعث کاهش شانس سرقت و آسیب به ساختمان می شود.
- مدل اطفاء حریق: این مدل سیستم اعلان حریق و اطفاء حریق را یکپارچه کرده و تمام آنها را مدیریت می کند. این سیستم باعث می شود در صورت وجود آتش در ساختمان سریعاً ساکنین را خبر کند و در صورت وجود اطفاء حریق آتش را به سرعت خاموش می کند تا آتش به بخش های دیگر ساختمان نرسد.
- یکپارچه سازی: این مدل تلاش دارد تمام بخش های ساختمان که مد نظر سفارش دهنده است را یکپارچه کند. این یکپارچه سازی منابع را حفظ می کند، هزینه ها را پایین می آورد و مخاطرات را بسیار کمتر می کند.
- راهنمای پارکینگ: این مدل بیشتر نیاز پارکینگ های عمومی را رفع می کند. راهنمای استفاده کنندگان را ایجاد می کند و جاهای پر و خالی پارکینگ را نمایش می دهد. تمام این اطلاعات به شکل آنلاین و لحظه ایی به کاربر نمایش داده می شود.
مدل پارکینگ هوشمند بیشتر نیاز پارکینگ های عمومی را رفع می کند. راهنمای استفاده کنندگان را ایجاد می کند و جاهای پر و خالی پارکینگ را نمایش می دهد. تمام این اطلاعات به شکل آنلاین و لحظه ایی به کاربر نمایش داده می شود.
کاربرد های سیستم هوشمند ساختمان BMS
اگر بخواهیم به شکل خلاصه کاربرد های این سیستم را نام ببریم به لیست زیر می رسیم.
- کنترل هوشمند عبور و مرور در ساختمان
- کنترل هوشمندمیزان نور، دما، رطوبت و سایر پارامترهای سیال ساختمان
- خاموش کردن روشنایی در صورت عدم حضور فرد در اتاق
- خاموش کردن لوازم برقی در صورت بی استفاده بودن آنها
- ایجاد محدودیت در استفاده از تلفن، گاز، آب، برق و…
- ایجاد هشدار در صورت بازبودن دربها، پنجرهها، پردهها و…
- حفاظت از ساختمان و جان افراد در برابر آتشسوزی، نشت گاز و…
- حفاظت از ساختمان در برابر سرقت (دزد گیر یا دوربین مدار بسته)
- قابلیت خاموش و روشن کردن لوازم برقی از راه دور (از طریق تلفن)
- کنترل هوشمندآبیاری
- سیستم صوتی هوشمند
- کنترل فیلترها، دما و تأثیر اشعه خورشید بر استخر
سیستم های کنترل کننده در گذشته در شهر ها و در مساحت و پروژه های بزرگ ساخته می شدند اما امروزه به علت پیشرفت تکنولوژی و بالا رفتن هزینه های برق، آب و گاز این سیستم های در خانه نیز استفاده می شوند. همانطور که گفته شد سیستم باعث کاهش هزینه ها و صرفه جویی در منابع است به همین خاطر سیستم کار های زیادی در این راستا انجام می دهد مثل:
- دمای اتاقها وآب گرم کن و بخشهای مختلف ساختمان را کنترل کند (بخاری یا کولر با توجه به دمای تنظیم روشن / خاموش شود)
- لامپهای روشنایی بدون استفاده خاموش شون.
- باز و بسته بدون در و پنجرهها در فصول گرم و سرد هشدار داده شود.
- برق لوازم برقی بدون استفاده قطع شود.
- امکان استفاده از لوازم پرمصرف در زمانهای پیک وجود نداشته باشد (یا مدت استفاده از وسیله (مثلاً تلفن) محدود باشد).
- کنترل روشنایی به وسیله کاهندههای اتوماتیک ولتاژ
- امکان بهرهگیری از سیستمهای هوشمند کنترل روشنایی برای ایجاد نورپردازیهای ویژه
- کنترل کلیدها به وسیله ریموت کنترل.
سیستم های کنترل کننده در گذشته در شهر ها و در مساحت و پروژه های بزرگ ساخته می شدند اما امروزه به علت پیشرفت تکنولوژی و بالا رفتن هزینه های برق، آب و گاز این سیستم های در خانه نیز استفاده می شوند. می توان تمام بخش های دیجیتالی و برقی ساختمان را به این سیستم ها متصل کرد.
خلاصه هوشمند سازی ساختمان
با توجه به گران تر شدن روزانه انرژی و حامل های آن افراد و ساختمان های تلاش می کنند که هزینه ها و مصارف خود را کم کنند. یکی از راه های کاهش هزینه ها استفاده از سیستم هوشمند ساختمان BMS می باشد.
این سیستم تمام اجزای خانه را به هم متصل کرده و از تمام سیستم ها به بهترین شکل و کمترین هزینه استفاده می کند تا آسایش را به ساکنین ارائه دهد. این سیستم باعث می شود خلاء های امنیتی پر شده یا آنها را به صاحبان اخطار می دهد. امنیت را بالا می برد. و هزینه ها را کم می کند.
استفاده از آن هم بسیار راحت است دستگاه مرکزی به اینترنت وصل شده یا با بلوتوث به موبایل یا دستگاه های موجود در خانه متصل می شود و به سادگی این سیستم قابل کنترل است.
این سیستم ها باید برای هر محلی جداگانه طراحی شوند و از پیش ساخته نیستند. همین مورد باعث می شوند که بسیار انعطاف پذیر باشند و با دستگاه های مختلف و شرایط مختلف کار کنند. درست است که طراحی و سفارش این سیستم ها هزینه بر است اما با کمتر شدن هزینه های جاری ساختمان بعد از مدت کوتاهی این هزینه سفارش بر می گردد و در بلند مدت بسیار در هزینه ها تاثیر دارد. در واقع این سیستم مانند یک سرمایه گذاری می باشد.
استفاده از سیستم هوشمند ساختمان BMS هم بسیار راحت است دستگاه مرکزی به اینترنت وصل شده یا با بلوتوث به موبایل یا دستگاه های موجود در خانه متصل می شود و به سادگی این سیستم قابل کنترل است.
مقالات مرتبط
با سلام و احترام
ممنون از ارائه مطالب مفیدتون
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که مطالب ارائه شده برای مفید بود
موفق باشید
سلام من به یه معلم خصوصی نیاز دارم برای چندین ساعت آموزش به صورت مجازی چطور میتونین کمکم کنین ؟
سلام
اموزش بطریقه مجازی بخاطر کرونا هم ارائه میدین؟
عرض سلام وادب
اگه در مورد نحوه برگزاری کلاسهاتوضیح بدین ممنون میشم.
سلام
خسته نباشید
من برق کار ساختمان هستم با 15 سال سابقه کار / تصمیم گرفتم در این زمینه دوره های آموزشی رو طی کنم / کلاسها به چه نحوی برگزار میشن / هفته ای یک روز کلاس دارید یا هر روز هفته باید کلاس رفت / از پاسخگویی شما سپاسگزارم رضا کاظمی
با سلام بنده مهندسی برق قدرت دارم و علاقه زیادی به سیستم های هوشمند ساختمانی دارم و برق ساختمان هم کار کردم.من دقیقا متوجه نشدم که چقدر باید برای یادگیری این نوع سیستم هزینه کنم؟
همچنین آدرس و تلفن محل آموزشگاه رو هم لطف کنید و بزارید.ممنون
سلام . آیا برای دوره هوشمندسازی ساختمان نیاز است که قبل ازآن دوره برق ساختمان را طی کرده باشیم .
سلام
ممکنه شما پروژه ای رو بگیرید که از پایه ساختمان بخواین کاراشو انجام بدین و در اینصورت نیاز هست که برق درجه 2 رو کار کرده باشید و اگرم بلد باشید که دیگه نیازی به کلاس ندارید در هرصورت بهتره که شما برق درجه 2 رو بلد باشین
موفق باشید
من هوشمندسازی رو اومدم راضی بودم استاد برای پروژه خیلی کمکم کردند ممنون از شما
سلام
خداروشکر که راضی بودین .
ممنون از شما
من شنیدم دوره ی جدیدی هستش تو ایران اگه یاد بگیرم میتونم خارج از کشورم ازش استفاده کنم و پولسازه مرسی که این دوره هارو میزارین که استفاده کنیم
سلام
بله رشته جدیدی هستش و بسیار بازار کار خوبی داره البته به پرط اینکه کار بلد باشین
ما تو این دوره سعی کردیم بهترین سرفصل هارو ارائه بدیم
موفق باشید
چندساعته دوره هاتون من از شهرستانم خوابگاه دارین؟
سلام
40 ساعت دوره آموزشی دارید
خوابگاه هم هست روزانه از 30 هزار تومان و ماهانه از 300 تومان به بالا و با امکانات امنیتی و رفاهی مناسب
موفق باشید
با چه پرتکل هایی کار میکنین ؟
سلام
بیشتر با پرتکل wifi.BL.لوگو و آردینو
با این پرتکل ها شما به جای هزینه های گزاف KNX میتونید با 5 تومان یک اپارتمانو هوشمند کنید .
موفق باشید
من میخوام با هزینه کم یه ویلارو هوشمند کنم میتونین کمکم کنین؟
سلام
بله استادتون با شرکت های هوشمندسازی همکاری دارند
میتونند در انجام پروژه کمکتون کنند نیازی به هزینه های سنگین هم نیست
موفق باشید
سلام یعنی با این دوره کاملا میتونم یه خونه رو هوشمند کنم ؟
سلام
این دوره ویژه بازار کار هستش و مطمئن باشید مباحثی به شما آموزش میدن که به دردتون بخوره و بتونین استفاده کنین .پایان دوره با استاد در ارتباطید خیالتون راحت باشه
موفق باشید