آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

معرفی انواع کلید های موجود در بازار

دسته بندی‌ها
نویسنده: کاوه اسدی
معرفی انواع کلید های موجود در بازار

معرفی انواع کلید های موجود در بازار : تامین امنیت برای محل زندگی و کار یکی از دغدغه های اساسی افراد می باشد که باعث شده از ترکیب کلید و قفل های قدرتمند برای حفاظت از اموال خود استفاده کنند. تنوع کلید های موجود در بازار باعث شده است که در انتخاب کلید برای محل مورد نظر باعث ایجاد حساسیت در انتخاب کلید شده به طوری که با صرف هزینه معقول امنیت بالایی برای جان و مال خود به ارمغان آوردیم. در این مقاله ضمن تعریف کلید و تاریخچه آن، به معرفی انواع کلید های موجود در بازار می پردازیم.

معرفی انواع کلید های موجود در بازار
معرفی انواع کلید های موجود در بازار

 کلید و تاریخچه آن

کلید به وسیله ای از جنس فلز گفته می شود که برای باز کردن قفل درب منازل، ساختمان ها، خودرو و وسایل دیگر استفاده شده و به صورت مکانیکی طراحی و مورد استفاده قرار می گیرند. کلید ها دارای دو بخش دندانه و دسته می باشد که دندانه کلید در واقع عمان تیغه ای می باشد که شیار ها بر روی آن قرار گرفته و موجب باز کردن قفل مخصوص به خود می شود. دسته کلید نیز همان قسمتی است که در دست افراد قرار گرفته می شود.

توجه “دوره آموزش کلید سازی با 30% تخفیف شهریه دوره در مجتمع فن و کار بصورت کاملا عملی برگزار می شود.”

آموزش کلید سازی
آموزش کلید سازی

زمان ساخت اولین کلید مربوط به هزاران سال قبل می باشد که مصریان باستان اقدام به طراحی قفل و کلید از جنس چوب نمودند. با پیشرفت علم رومیان باستان اولین کلید از جنس آهن را طراحی کرده و تا به امروز برای فراهم کردن امنیت مکان ها انواع متعددی از کلید ها طراحی و تولید شده اند.

کلید و تاریخچه آن
کلید و تاریخچه آن

 انواع کلید

کلید ها بسته به جنس، روش طراحی، تعداد تیغه، شکل بدنه، کاربرد و درجه امنیت در انواع متعددی وجود دارند. انواع کلید مورد استفاده در منازل و ساختمان های مسکونی عبارتند از:

  • کلید معمولی
  • کلید یک لبه
  • کلید دو لبه و چهار لبه
  • کلید گودی شکل
  • کلید شیار دار
  • کلید کامپیوتری
  • کلید میله ای
  • کلید سولکسی
  • کلید ناودانی
  • کلید لوله ای
  • کلید کارتی
  • کلید طرح دار یا اسکلتی
  • کلید مغناطیسی
  • کلید VAT
  • کلید دیمپل
انواع کلید
انواع کلید

 کلید معمولی

کلید معمولی
کلید معمولی

یکی از انواع قدیمی کلید از زمان گذشته، کلید معمولی می باشد. کلید های معمولی برای قفل نمودن درب های ورودی منزل و ساختمان ها به کار برده می شود. کلید معمولی به شکل استوانه ای بوده و شامل چندین برآمدگی روی آن می باشد. استفاده از کلید های معمولی به دلیل امنیت پایین در ساختمان ها و مجتمع های مسکونی کاهش یافته است.

 کلید یک لبه

کلید یک لبه
کلید یک لبه

کلید های یک لبه نسبت به کلید های معمولی پیشرفته تر بوده و از چند شیار و برآمدگی روی آن تشکیل شده است. کلید یک لبه تنها مخصوص قفل مکمل مربوط به خود بوده و توانایی باز کردن هیچ قفل دیگری را ندارند. برای باز کردن قفل با کلید های یک لبه باید کلید کاملا وارد قفل شده و سپس چرخانده شود. توجه کنید که قبل از ورود کامل این کلید ها به قفل، آن ها را نچرخانید. چون عدم چرخش آن ممکن است به قفل آسیب دیده یا کلید در قفل شکسته شود.

 کلید دو لبه و چهار لبه

یکی از رایج ترین کلید های مورد استفاده در درب منازل، کلید های دو لبه و چهار لبه می باشد که وجود به ترتیب دو یا چهار فرو رفتگی در تیغه کلید می باشد. این کلید ها با نام های دو طرفه و چهار طرفه نیز شناخته می شوند. امنیت این کلید ها نسبت به کلید های یک معمولی بالا تر بوده به طوری که افزایش فرو رفتگی و شیار ها تاثیر مستقیمی بر امنیت این کلید ها می گذارد.

کلید دو لبه و چهار لبه
کلید دو لبه و چهار لبه

کلید های چهار لبه علاوه بر داشتن ایمنی بالا، از بدنه با استحکام قوی ساخته شده و موجب پایین بودن احتمال شکستگی ایمن کلید ها در قفل می شود. این کلید ها می توانند جایگزین سیستم های امنیتی در منازل شده و در قفل های کمکی نیز کاربرد دارند.

 کلید گودی شکل

کلید گودی شکل یکی دیگر از انواع کلید بوده که به دلیل ساختار محکم، آسان بودن باز و بست درب و تامین امنیت بالا از پر کاربرد ترین و محبوب ترین کلید های بازار می باشد. دلیل نامگذاری این کلید ها وجود فرو رفتگی در قسمت تیغه کلید می باشد. وجود دندانه و فرو رفتگی متقارن بر روی تیغه کلید باعث شده هر دو سمت کلید به یک شکل ساخته شده و انطباق آن ها بر روی پین های قفل به راحتی انجام شود. مزیت دیگر کلید های گودی شکل، باز و بست قفل با هر سمت کلید بوده به طوری که باعث صرفه جویی در زمان می شود.

 کلید شیار دار

کلید شیار دار
کلید شیار دار

وجود شیار بر روی تیغه کلید دلیل نامگذاری این کلید ها می باشد. ساختار کلید شیار دار به صورت دو کلید معمولی بهم چسبیده می باشد که باعث ضخیم شدن کلید شیار دار و افزایش ایمنی شده به طوری که سارقان برای باز کردن قفل مربوط به کلید شیار دار تلاش دو برابری را نسبت به کلید معمولی نیاز دارند.

 کلید کامپیوتری

یکی دیگر از انواع کلید ها، کلید کامپیوتری می باشد. ساختار کلید های کامپیوتری به صورت دو طرفه می باشد به طوری که نیازی به پیدا کردن جهت درست چرخش کلید کامپیوتری برای باز کردن قفل نبوده و به هر دو طرف چرخیده می شوند. این کلید ها قابلیت نصب بر روی درب های آهنی و چوبی را دارند. در ابتدای طراحی و تولید کلید های کامپیوتری تصور می شد که این کلید ها نسبت به کلید های معمولی امنیت بالایی دارند. اما با گذشت زمان و کپی کردن کلید های کامپیوتری با استفاده از دستگاه های تکثیر، استفاده از ان ها در درب منازل و حفاظت از اماکن به طور چشم گیری کاهش یافت. به همین دلیل لازم است در هنگام خرید کلید کامپیوتری دقت کافی داشته و اطلاعات کافی کسب کنید.

ساختار ظاهری کلید کامپیوتری به گونه ای است که به جای شیار بر روی تیغه کلید، حفره هایی وجود دارد که هر چه عمق حفره ها بیشتر باشد، امنیت کلید کامپیوتری و قفل آن بیشتر خواهد شد. استفاده از کلید های کامپیوتری در قفل های کتابی و سیلندر ها رواج یافته است.کلید کامپیوتری

 کلید میله ای

کلید میله ای
کلید میله ای

کلید هایی که شکل تیغه آن ها به شکل میله بوده به نام کلید های میله ای معروف شده اند. کاربرد کلید های میله ای در قفل های درب اتاق بوده و جز کلید های معمولی می باشند.

 کلید سولکسی

استفاده از کلید های سولکسی به دلیل سختی کپی شدن محدود شده به طوری که تعداد کمی از کلید سازان قادر به ساخت آن ها می باشند.کلید سولکسی

 کلید ناودانی

کلید ناودانی
کلید ناودانی

کلید ناودانی یکی دیگر از انواع کلید ها بوده که در قفل فرمان، قفل پدال و هم چنین قفل دوچرخه ها کاربرد دارد. کلید ناودانی دارای امنیت بالایی نبوده و به راحتی توسط سارقین شکسته می شود. در بعضی از قفل های آویز و کتابی سایز کوچک از کلید های ناودانی استفاده می شود.

 کلید لوله ای

کلید لوله ای
کلید لوله ای

کلید لوله ای یکی از کلید های قدیمی مورد استفاده در درب کمد، قفل فرمان خودرو و قفل دوچرخه بوده که با ظاهری شبیه لوله ای تو خالی ساخته می شود. نام دیگر این کلید ها، کلید بشکه ای بوده که دارای بدنه ای از جنس فلز به شکل استوانه ای تو خالی می باشد.کم بودن احتمال کپی کردن کلید های لوله ای باعث شده است که نقش مهمی در تامین امنیت قفل ها داشته باشد.

 کلید کارتی

کلید کارتی
کلید کارتی

کلید های کارتی در مکان هایی که نیاز به امنیت بالا و کنترل ورود و خروج افراد می باشد مانند هتل ها و سازمان های اداری استفاده می شوند. برنامه نویسی کلید های کارتی آسان و ارزان بوده و بر روی دستگیره های دیجیتالی نصب می شوند. استفاده از کلید های کارتی به دلیل تامین امنیت بالا در ساختمان های مسکونی نیز رواج یافته است. جنس کلید های کارتی از پلاستیک بوده و به صورت کارت با ضخامت کم طراحی می شوند. منطبق شدن نوار روی کارت بر روی جایگاه اصلی موجب باز شدن درب می شود.

 کلید طرح دار یا اسکلتی

یکی از انواع کلید های مورد استفاده در درب که شباهت زیادی به شاه کلید دارد، کلید طرح دار یا اسکلتی بوده در قسمت تیغه دارای شیاری دندانه دار می باشد. کلید طرح دار قابلیت باز و بسته کردن تعداد بالای درب بوده و به دلیل وجود فنر هایی بر روی زبانه قفل کلید اسکلتی، قفل به راحتی جدا شده و شکسته می شود. به همین امنیت بالایی نداشته و معمولا در خانه های قدیمی دیده می شوند.

 کلید مغناطیسی

یکی دیگر از انواع کلید ها، کلید مغناطیسی بوده که طراحی جدیدی داشته که برای باز و بست قفل از آهن ربا استفاده می شود. قرار گیری کلید مغناطیسی بر روی قفل و اعمال نیروی مغناطیسی با جهت مناسب سبب باز شدن قفل مگنتی مخصوص می شود. نوع آهن ربا و نیرو مغناطیسی وارده به قفل تاثیر زیادی در باز کردن قفل داشته به طوری که در صورت اعمال اشتباه جهت نیروی مغناطیسی، زبانه های قفل باز نمی شود. برای باز شدن قفل به هیچ گونه نیروی الکتریکی نیاز نداشته و وجود چندین آهنربا باعث بالا رفتن استحکام و امنیت می شود.

 کلید VAT

کلید VAT یکی از کلید های مورد استفاده در وسایل نقلیه می باشد که به دلیل امنیت بالا و ویژگی ضد سرقت آن از محبوبیت بالایی برخوردار است. کلید های VAT نسبت به کلید های معمولی دارای یک افزونه اضافی بوده که باعث می شود امنیت کلید بالا برود. این تراشه امنیتی اضافه شده سفارشی بوده و عدم تغییر کد آن باعث شده قفل تنها با کلید اصلی باز شود. تعویض این کلید ها برای ماشین بسیار مشکل بوده به طوری که قفل سازان به افراد توصیه می کنند کلید اصلی را کپی نموده و افزونه جدید را بر روی کلید ایجاد کنند. استفاده از این کلید ها به دلیل مشکل بودن پیدا کردن جایگزین برای آن ها بسیار حیاتی می باشد.کلید VAT

 کلید دیمپل

کلید هایی که به شکل مخروط در بازار طراحی شده که فرو رفتگی ها به صورت مشابه و متقارن وجود دارند را کلید دیمپل نامیده و با تکیه بر کلید اصلی موجب باز و بست قفل می شوند. استفاده از این کلید ها بسیار ساده بوده و با تراز شدن کلید در قفل امکان پذیر است. کلید دیمپل توانایی ورود از هر سمت به قفل را داشته و موجب سریع تر شدن باز کردن قفل شود.کلید دیمپل

4/5 - (2 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
اجزای داخلی قفل های درب معمولی و برقی
اجزای داخلی قفل های درب معمولی و برقی
معرفی بازار کار و درآمد شغل کابینت سازی
معرفی بازار کار و درآمد کابینت سازی
معرفی انواع کلید های موجود در بازار
معرفی انواع کلید های موجود در بازار
معرفی نرم افزارهای طراحی کابینت
معرفی نرم افزارهای طراحی کابینت
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر