دوره آموزش تعمیر پکیج مناسب افرادی است که میخواهند از طریق یادگیری این حرفه جذب بازار کار شوند. تعمیرات پکیج دیواری با توجه به اهمیت روزافزونش سالانه افراد زیادی را جذب بازار کار خود میکند.
عمدتاً آنهایی که پیش از ورود به این رشته با اجزا و قسمتهای دستگاههای گرمایشی و سرمایشی بیشتر آشنایی داشتهاند، بهتر از سایرین جذب محیط پویای کسبوکار تعمیر پکیج دیواری میگردند.
آموزشهای مورد نیاز برای تبدیلشدن به تعمیرکار پکیج دیواری
برای تبدیلشدن به یک تعمیرکار پکیج دیواری قبل از هر چیز باید با عیبیابی دستگاه آشنا شوید. گاهی اوقات عیبیابی از نوع الکترونیک است و گاهی از اوقات از اجزایی مانند محفظه تخلیه هوای پکیج، مشعل پکیج، لولههای ورودی و خروجی، پتانسیومترهای پکیج و کندانسور پکیج ناشی میشود.
از طرف دیگر پکیج هم مانند سایر سیستمهای گرمایشی و سرمایشی نیازمند سرویس میباشد. بهطور مثال رسوبگیری پکیج دیواری از ملزومات سرویسدهی به هر پکیج دیواری محسوب میگردد.
موضوعات مذکور هرکدام سرفصل آموزشی جداگانهای است که در یک دوره آموزشی تعمیرات پکیج دیواری همراه با کارگاه عملی به هنرجویان آموزش داده میشود. آموزشهایی که افراد را آماده بازار کار خواهد نمود.
درآمد شغل تعمیر پکیج دیواری
تعمیرکاران پکیج دیواری علاوه بر تعمیرات بر راهاندازی و سرویسدهی پکیجهای دیواری نیز تسلط پیدا میکنند. سرویسدهی پکیج دیواری با هماهنگی نمایندگیهای فروش و خدمات پس از فروش، درآمد این کار را در تمامی فصول سال تضمین خواهد کرد.
اما اگر میخواهید به درآمد بالاتری دست پیدا کنید، حتماً در این شغل خوشقول باشید. مردم به خوشقولی شما حساب ویژهای خواهند کرد. چراکه معمولاً افرادی که با تعمیرکاران تماس تلفنی میگیرند، کسانی هستند که خیلی سریع نیازمند تعمیر پکیج دیواری خود شدهاند.
اگر میخواهید که در کار تعمیر پکیج دیواری به درآمد بالایی دست پیدا کنید، حتماً حرفهای رفتار کنید. اعتماد نمایندگیها و مراکز فروش را به دست آورید و از قطعات خوب برای تعویض قطعات خراب دستگاه پکیج دیواری استفاده نمایید و از همه مهمتر به قول و قرارهای خود در کار پایبند باشید.
بازار کار شغل تعمیرات پکیج دیواری و شوفاژ و آبگرمکن
شغل تعمیرات پکیج دیواری و شوفاژ آینده کاری درخشانی خواهد داشت. تغییر سیستمهای گرمایشی از آبگرمکن به پکیج، حضور برندهای مختلف در بازار ایران، سرویسهای سالیانه پکیج دیواری و خرابیهای احتمالی این دستگاهها، مصرفکنندگان را مجبور به ارتباط با تعمیرکاران مجرب پکیج دیواری میکند درنتیجه اگر کار خود را بهصورت حرفهای انجام دهید.
از طریق تبلیغات و بازاریابی دهانبهدهان، معرف محله، منطقه و شهر محل کار خود خواهید شد. چالش های ورود به بازار کار تعمیرات پکیج دیواری شغل نصب و تعمیرات پکیج دیواری امروزه به یکی از مشاغل پر رونق با بازار کار خوب تبدیل شده است و این به علت ترجیح دادن بسیاری از افراد به پکیج نسبت به سایر سیستم های گرمایشی می باشد.
افرادی که در این حوزه دارای تخصص بوده و مشغول به کار می باشند از درآمد بالایی برخوردار بوده و می توان آینده شغلی تضمین شده ای را برای آن در نظر گرفت. اما پس از ورود به بازار کار شغل تعمیرات پکیج دیواری، افراد با چالش هایی رو به رو می باشند که در ادامه به این چالش ها و نحوه حرفه ای شدن در این مسیر پرداخته شده است.
یکی از چالش های اساسی که در ورود به این شغل وجود وجود دارد مهارت و دانش بالا در این زمینه می باشد. انتخاب آموزشگاه و مدرس متخصص در ابتدا می تواند تأثیر بسزایی در میزان مهارت فرد داشته باشد.
فراگیری مباحث مختلف به صورت تئوری اهمیت زیادی داشته و آشنایی با مکانیسم عملکرد پکیج دیواری و قطعات مختلف آن می تواند بر روی تعمیرات حرفه ای پکیج بسیار موثر باشد. نکات و ترفندهایی وجود دارند که در هنگام تعمیرات باید به آنها توجه نمود تا بتوان کاری با کیفیت را ارائه داد. چالش مهم دیگری که در ورود به این شغل حائز اهمیت می باشد به روز بودن تعمیرکار پکیج است.
با توجه به این که هر روزه فناوری ها و تکنولوژی های جدیدی به پکیج های مختلف افزوده می شود، نیاز است تا تعمیرکار پکیج از این تغییرات کاملا آگاهی داشته باشد و در رابطه با آنها مطالعه کرده و با نحوه تعمیرات آن آشنایی داشته باشد.
سرمایه مورد نیاز برای ورود به بازار کار تعمیرات پکیج دیواری
داشتن سرمایه اولیه در راه اندازی مشاغل مختلف، دغدغه ای است که بسیاری از افراد با آن مواجه بوده و به دلیل این که از این سرمایه برخوردار نیستند از انجام آن کار سر باز زده و ادامه مسیر را متوقف می کنند.
اما کارآفرینان مختلف در جست و جوی شغلی با نیاز به کمترین سرمایه اولیه و بازدهی بالا می باشند و به همین دلیل موفقیت بسیاری را در مسیر پیش روی خود کسب می نمایند. مشاغل فنی معمولا به گونه ای می باشند که مهارت محور بوده و سرمایه زیادی برای شروع به کار نیاز ندارند.
شغل تعمیرات پکیج دیواری نیز به همین صورت می باشد و تنها سرمایه ای که فرد برای راه اندازی این شغل باید داشته باشد مهارت بالا بوده که آن هم با شرکت در دوره های آموزشی با ارائه آموزش های تئوری و عملی قابل کسب می باشد. پس از پایان دوره ها، افراد می توانند به صورت مستقل و شخصی به اجاره و یا خرید مغازه ای جهت انجام تعمیرات پکیج دیواری بپردازند.
اما در صورتی که امکان اجاره مغازه وجود نداشته باشد به راحتی می توان در شرکت های بزرگی که اقدام به استخدام تعمیرکار پکیج می نمایند مشغول به کار شد. علاوه بر آن با انجام تبلیغات در سایت دیوار و شیپور و دیگر سایت ها می توان به تبلیغ کار خود پرداخت و به صورت سیار شروع به کار نمود.
علاوه بر آن ابزار کار و تجهیزات بخصوصی برای شغل تعمیرات پکیج مورد نیاز نبوده و وسایل ساده ای مانند دریل، جعبه ابزار، مولتی متر، فشار سنج، چراغ قوه، دستکش کار، فازمتر و … که هزینه چندانی هم ندارند ابزار کار یک تعمیرکار پکیج دیواری به حساب می آیند و نیازی به صرف هزینه های زیاد برای تهیه ابزار کارهای پیشرفته نخواهد بود.
برای آموزش تعمیرات پکیج دیواری ابتدا لازم است تا با ابزارآلاتی که به کمک آنها میتوانیم پکیج راتعمیرکنیم آشنا شویم.
ابزارهای مورد نیاز تعمیرات پکیج
راچت درایو ۱.۲اینچی: داشتن چوب دستی خوب برای حذف میله های آند با حداقل تلاش ضروری است. آچارهای چرخشی در یک جهت قفل می شوند و به شما این امکان را می دهند که دسته را بدون سفت شدن مجدد پیچ به عقب بچرخانید.
آچار لوله: این آچارهای قابل تنظیم سنگین عمدتا توسط لوله کش ها روی لوله ها و اتصالات فلزی استفاده می شوند ، اما اغلب می توان آنها را در جعبه ابزار DIY یافت. سر F شکل دارای فک های دندانه دار برای گرفتن بهتر و بدنه محکم تر از سایر آچارهای قابل تنظیم است. ممکن است بخواهید یک تکه پارچه را به لوله اضافه کنید تا خراش دندان های این آچار کاهش پیدا کند .
فازمتر ، انبردست سیم چین: انبردست عضوی از خانواده ابزارآلات دستی است که دو اهرم با یک محور دارد و برای مقاصد گوناگون ای طراحی شده است.
فازمتر وسیله ای برای آزمایش وجود یا عدم وجود جریان برق است.
از سیم چین به منظور بریدن کابلها و سیمهای ها استفاده می کنیم.
دریل قوی: وسیله ای پرکاربرد است. که وظیفه آن سوراخ کردن سطوح مختلف و متریالهای گوناگون مثل چوب ؛ انواع فلز ها و غیره می باشد .
دستگاه اتو لوله: از دستگاه اتو لوله برای وصل کردن لوله ها به یکدیگر استفاده می شود.
دستکش کار نازک: از دستکش کار برای محافظت از دستان شما استفاده می شود.
پیچ گوشتی: پیچ گوشتی جزو ابتدایی ترین ابزار هاست. و میشود گفت در تمامی مشاغل حداقل گونهای از آن به کار میرود. این ابزار، ابزاری برای باز کردن یا بستن پیچ ها است.
به طور کلی پیچ گوشتی یک دسته و یک میله دارد که قسمت انتهای میله داخلیپیچ قرار میگیرد و با چرخاندن دست توسط فردی که پیچ گوشتی را گرفته پیچ باز یا بسته می شود.
قطعات پرکاربرد برای تعمیر پکیج دیواری
شیر سه راهه موتوری: شیر سه راهه پکیج دیواری وظیفه باز و بسته کردن مسیر جریان آب گرم مصرفی به پکیج را برعهده دارد.
فلومتر خطی: فلومتر پکیج دیواری باز شدن آب گرم مصرفی را به برد گزارش می دهد. همچنین آب عبوری از سیستم را نیز اندازه گیری می کند و از حسگر پروانه و آهنربا تشکیل شده است .
انواع برد پکیج های استفاده شده
ان تی سی جداری و مستغرق: ان تی سی جداری و مستغرق ؛ در مدار رفت آبگرمکن رادیاتور یا مصرفی قرار میگیرد.
شیر اطمینان ۳ بار : شیر اطمینان پکیج ؛قطعه ای هست برای تنظیم فشار پکیج دیواری و بالا نرفتن فشار آن . این قطعه برای کم کردن آسیب های احتمالی به پکیج دیواری بر اثر بالا رفتن فشار بار پکیج هست.
به طور معمول قطعات پکیج تا سه و نیم بار فشار را تحمل می کند؛ اما فشار بیشتر از این مقدار می تواند آسیب هایی را برای قطعات پکیج به دنبال داشته باشد .
واشر دیافراگم بزرگ و کوچک : واشر دیافراگم پکیج دیواری که معمولاً از جنس پلاستیک منعطف می باشد ؛ شیر اصلی یا مرکزی را باز و بسته میکند و نحوه کارکرد آن به این گونه است که با باز شدن شیر آب مصرفی توسط کاربر ؛ آب پشت دیافراگم تخلیه می شود و باعث حرکت دیسک می شود این حرکت به میکروسوئیچ انتقال پیدا کرده و در نهایت میکرو سوئیچ پکیج سیگنال لازم برای گرم شدن آب را به برد ارسال میکند و از این راه برد تمامی دستورات لازم را برای ایجاد تغییرات در مدار اعمال می کند .
فیوز حد ۱۰۲ درجه : در واقع کار این وسیله این است ؛ زمانی که در ان تی سی های مدار آبگرم بهداشتی و ان تی سی های مدار گرمایشی کاری انجام ندهند و دمای آب بیش از حد افزایش پیدا کند ؛ دستور قطع کردن را به برد می فرستند تا کار سیستم متوقف شود و چراغ قرمز روی دستگاه به عنوان علامت هشدار روشن می شود..
فلوسوئیچ : فلو سوئیچ ها از یک دوربین و سنسور تشکیل شده است که بعد از ورود آب به سیستم دوربین شروع به چرخیدن میکند و سنسور ورود آب را از طریق فلومتر به برد دستگاه اعلام می کند. فشار عملکرد فلوسوئیچ پکیج معمولاً ما بین ۰.۲ بار یعنی ۲ تا ۲.۵ لیتر در دقیقه هست.
انواع اورینگ و واشر ۲ و۲.۵ : برای این که آب موجود در درون قاب دیافراگم از سوراخ عبور میکند و به قسمت های مربوط به گاز در آبگرمکن نرسد ؛ از یک اورینگ استفاده می شود.
ایرادات شایع در پکیج دیواری و نحوه رفع کردن آن
روشن نشدن پکیج دیواری
زمانی شما متوجه خواهید شد که پکیج دچار عیب ای شده است که پکیج دیواری شما روشن نشود. هنگامی که با این مشکل رو به رو شدید ؛ چندین قسمت از پکیجدیواری را مورد بررسی قرار دهید.
که مهمترین آن گاز پکیج می باشد ؛ و در صورتی که گاز پکیج بسته باشد باید آن را باز کنید. یکی دیگر از مسائلی که باعث می شود تا پکیج دیواری روشن نشود فشار آب است . در صورتی که فشار آب کم باشد و یا آب قطع باشد پکیج دیواری روشن نخواهد شد .
سرو صدای زیادی که پکیج ایجاد میکند
گاهی اوقات در این مشکل ؛ شاید عملکرد در سوپاپ ها نامناسب است که در این هنگام باید سوپاپ ها را تعویض کرد. یکی دیگر از مشکلاتی که باعث ایجاد سر و صدای زیاد در پکیج دیواری می شود هواگیری نکردن پکیج است.
کم بودن دمای آبگرم موجود
در این زمان شما باید به چند نکات توجه داشته باشید. اولین نکته این که ممکن است فشار آب کم و زیاد شود. در برخی موارد هم ممکن است که مشکل ؛ از رسوب گیری آن باشد در این صورت پکیج را باید به وسیله جوهر نمک و یا اسید رسوب زدایی کرد.
یکی دیگر از عوامل کم بودن دمای آب گرم می تواند خرابی فلوسوئیچ پکیج باشد . در این صورت فلوسوئیچ توانایی این که به درستی میزان دمای آب را به برد ارسال کند را ندارد و دمای آب کم می شود.
داغ بودن بیش از حد آب
داغ شدن بیش از حد آب خروجی پکیج ؛ از دیگر مشکلات پکیج می باشد که دلیل آن وجود عیب در ترموستات پکیج است که با تعویض آن این مشکل برطرف میشود.
وجود نشتی در پکیج دیواری
چکیدن آب ؛ یکی دیگر از مشکلات موجود در پکیج دیواری است . عدم توجه به نشتی که در پکیج موجود است می تواند مشکلاتی بزرگتر را به وجود بیاورد.
در اینجا میتوان گفت که از مهمترین علتهای بروز نشتی در پکیج میشود به وجود مشکل در دیافراگم ظرف انبساط ؛یا نشتی اتصالات پمپ و پمپ آب ، وجود نشتی در اتصالات لوله ها ، و یا مشکل در شیر اطمینان اشاره کرد.
منتشر شدن بوی گاز
استشمام بوی گاز در محیط یکی دیگر از مشکلات رایجی هست که در پکیج های دیواری موجود می باشد و دلیل این امر میتواند ناشی از گرفتگی دودکش ها یا مسدود شدن لوله ها ؛ یا در اثر نشت گاز از پکیج صورت بگیرد.
آموزش تعمیر پکیج فنی و حرفه ای
دوره آموزشی تعمیرات پکیج دیواری و دوره آموزشی راه اندازی و نصب پکیج ؛ زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور؛ توسط اساتید مجرب برگزار می گردد. آموزش پکیج شامل نصب و تعمیر انواع پکیج های دیواری ایرانی و خارجی به صورت کامل می باشد .
آموزش تعمیر پکیج دیواری آموزشگاه فنی پایتخت شامل سرویسکاری و تعمیرات و نگهداری انواع پکیج های دیواری می باشد. در دوره تعمیر پکیج ؛ کارآموزمیتواند به صورت عملی در کارگاه ؛ مراحل تعمیرات را انجام دهد. همچنین آنان در این دوره اصول عیب یابی را می آموزند .
این دوره توسط اساتید مجرب و با تجربه تدریس می شود و پس از دوره اگر مشکل یا سوالی برای شما ایجاد شود می توانید از این اساتید و از طریق واتس اپ پشتیبانی شوید .
آموزش تعمیرات پکیج بوتان و ایران رادیاتور
به دلیل اینکه این دو شرکت درایران در زمینه پکیج دیواری بسیار پرکاربرد و معروف هستند بنابراین ما توضیح دادن راجع به پکیج بوتان و ایران رادیاتور را جزء سرفصلهای اصلی دوره قرار دادیم.
شرکت بوتان در سال ۱۳۶۷ در زمینه تولید محصولات گاز سوزآغاز به کار کرد. و آن ها را به بازار عرضه کرد.
طبق گزارش های این شرکت، بوتان پس از هفت سال موفق شد تولید آبگرمکن دیواری را به ۱۰ برابر افزایش دهد.
در این زمان بیشتر قطعه های ساخته شده توسط شرکت های داخلی جایگزین قطعات آبگرمکن شدند که قبل تر وارد ایران می شدند .
و قطعه های ایران به کشورهایی مثل آلمان، انگلستان و ایتالیا صادر شد.
پکیج ایران رادیاتور یکی از پر فروش ترین و با کیفیت ترین پکیج های دیواری در ایران می باشد. پکیج ایران رادیاتور در سالهای اخیر تولید ؛ توانسته است علاوه بر قیمت مناسبی که دارد؛ از کیفیت مطلوبی نیز برخوردار است .
همین مسئله باعث شده است که پکیج ایران رادیاتور جایگاه مهمی را در سطح کشور در زمینه پکیج به دست آورد . شاید اغراق نباشد اگر بگوییم 70 تا 80 درصد بازار پکیج دیواری در تسخیر پکیج ایران رادیاتور و پکیج بوتان می باشد.
شرکت ایران رادیاتور در سال 1357 به عنوان یک واحد ریخته گری وارد عرصه صنعت شده است و با تولبد رادیاتور آلومنیومی توانست ؛ جایگاهی را برای خود در بازار تاسیسات پیدا کند .. در آن زمان به دلیل نبود رقیبی جدی در زمینه تولید رادیاتور آلومنیومی به سرعت توانست بازار را در دست خود بگیرد .
این تجربه عالی به شرکت ایران رادیاتور کمک کرد که در دهه 80 ایتدا واردات و سپس تولید پکیج دیواری را در داخل ایران شروع کند . میتوان بعد از بوتان ؛ ایران رادیاتور را دومین تولید کننده پکیج دیواری در ایران دانست. شرکت ایران رادیاتور به تازگی تولید رادیاتور پنلی ایران رادیاتور و کولر گازی ایران رادیاتور را نیز آغاز کرده است .
آموزش مجازی پکیج دیواری
آموزش مجازی پکیج های دیواری ما مزایای زیادی دارد که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
حذف هزینه اقامت و خوراک برای کارآموزانی که در شهرستان زندگی میکنند .
حذف هزینه های رفت و آمد .
همچنین این دوره نیز مانند دوره های حضوری، پشتیبانی نا محدود و مدرک فنی و حرفه ای را دارا میباشد .
در کلاس های آنلاین آموزش تعمیرات پکیج، ما فیلم هایی را به صورت جلسه به جلسه در اختیار شما کارآموزان عزیز قرار میدهیم.
پشتیبانی از شما از طریق واتس اپ ، بصورت تلفنی ، حضوری و سایر شبکه های اجتماعی انجام میشود.