دوره تخصصی عکاسی دیجیتال یکی از پرمخاطب ترین دوره های موجود در دپارتمان هنر آموزشگاه فن و کار می باشد و هنرجویانی که در این کلاس شرکت می کنند؛ همگی دارای سطح دانش و مهارت های متفاوتی هستند. برای مثال ...
- افراد تازه کار که تا کنون هرگز با دوربین های عکاسی آنالوگ یا دیجیتال کار نکرده اند و هیچ اطلاعات و تجربه ای در خصوص هنر و عکاسی ندارند.
- افرادی که به صورت خود آموز و با گوشی موبایل عکاسی را یاد گرفته و مدتی به صورت آماتور یا نیمه حرفه ای سبک های مختلف عکس برداری را امتحان کرده اند و اکنون می خواهند با تجهیزات کامل آتلیه و استودیو و دوربین های عکاسی حرفه ای آشنا شده و با کسب مهارت و تجربه کافی، نهایتا بتوانند در آتلیه ها و دیگر سازمان ها به طور رسمی استخدام شوند.
- دانشجویان رشته عکاسی و یا عکاسان مبتدی و آماتور که دوست دارند فرصت کار با تجهیزات آتلیه ای مدرن و به روز را یافته و بتوانند روش عکاسی در استودیو را به صورت حرفه ای و تخصصی بیاموزند، پروژه های عملی و واقعی بیشتری انجام دهند و بر تجارب کاری خود بیفزایند.
- هنرمندان و صاحبان کسب و کارها که برای تولید محتوای سایت یا شبکه های اجتماعی خود به صورت مداوم با عکاسی سر و کار داشته و می خواهند به صورت تخصصی و علمی با این هنر آشنا شوند تا کیفیت محتواهای خود را بهبود بخشیده و مخاطبان بیشتری را جذب کنند.
- همه افرادی که دوست دارند هنر همواره محبوب عکاسی را از پایه تا پیشرفته به صورت آکادمیک و علمی در قالب سرفصل های استاندارد همراه با پروژه های عملی متعدد یاد بگیرند.
- افرادی که تخصص شان عکاسی به روش سنتی یا آنالوگ (استفاده از نگاتیو ها) بوده و قصد دارند مهارت و دانش خود در حوزه عکاسی را به روز کرده و ارتقا دهند.
موقعیت های شغلی پر تقاضا برای عکاسان دیجیتال و آتلیه و صنعتی
شما هنرجويان گرامی، بعد از اتمام دوره آموزش عکاسی آموزشگاه فن و کار، تبدیل به یک عکاس حرفه ای شده و می توانید در حوزه های متنوع که لیست آن ها را در ادامه برای تان درج کرده ایم؛ مشغول به کار شوید:
- راه اندازی آتلیه و استودیو عکاسی شخصی
- عکاسی از مراسم ازدواج، نامزدی، تولد و سایر جشن ها و مناسبت ها
- ثبت تصاویر از افراد مهم و مشهور برای اهداف تبلیغاتی و سیاسی
- عکاسی پرتره و آتلیه ای از افراد به صورت فردی و خانوادگی
- عکسبرداری برای مجلات، انتشارات، نمایشگاه های عکس و فستیوال ها
- ثبت تصاویر برای مطبوعات، خبرگزاری ها و روزنامه های مطرح و محبوب
- عکس برداری برای صدا و سیما و برنامه های مختلف تلویزیونی
- عکاسی برای پروژه های ساخت فیلم و سریال در داخل و خارج از کشور
- ثبت تصاویر برای کسب و کار های حوزه مد و پوشاک و عکاسی از مدل ها و لباس ها و سایر محصولات این حوزه
- عکاسی شرکتی، صنعتی و تجاری و ثبت تصاویر از کالاها و خدمات نهادهای مختلفِ خصوصی و دولتی
- عکس برداری علمی و ثبت کردن تصویرهای قابل استناد و دارای جزئیات بالا از پروژه های علمی و اکتشافی
- عکاسی پزشکی و به تصویر کشیدن پروسه درمان و تحقیقات آزمایشگاهی و پزشکی
- و بسیاری موقعیت های شغلی جذاب دیگر
این نکته حائز اهمیت است که برای کسب درآمد از حرفه عکاسی نیازی نیست حتما در یک شرکت یا سازمان استخدام شوید و کارمندی کنید؛ چرا که بسیاری از عکاسان حرفه ای و کاربلد به صورت مستقل (فریلنسر / آزادکار) مشغول به کار و فعالیت و کسب درآمد هستند.
بدیهی است که هر چه تخصص و تجربه و اطلاعات شما در خصوص جدیدترین و محبوب ترین ترفندهای عکاسی و همچنین خلاقیت و دیدِ هنری شما بیشتر باشد؛ سفارش ها و پروژه های عکاسی متنوع تری دریافت نموده و درآمد بهتری خواهید داشت.
ذکر این نکته ضروری است که آموزشگاه فن و کار در حین و پس از اتمام دوره عکاسی مقدماتی تا پیشرفته، به همه هنرجویان مشاوره های تخصصی در زمینه بازار کار و نحوه انتخاب بهترین موقعیت شغلی و چگونگی رشد و ترقی در حرفه عکاسی ارائه می دهد.
آموزش عکاسی دیجیتال
هدف از برگزاری دوره فنی و حرفه ای عکاسی دیجیتال در آموزشگاه فن و کار این است که در ابتدا، تمامی مفاهیم و تئوری های این رشته با بیانی شیوا و زبانی ساده و قابل درک برای همه در اختیار هنرجويان و مشتاقان آموختن هنر عکاسی قرار دهیم و بعد از آن که هنرآموزان اصول و تکنیک های علمی و نظری عکاسی دیجیتال را آموختند؛ به سراغ تمرین های عملی برویم.
ما تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا شرایط برگزاری دوره عکاسی را به گونه ای مهیا کنیم که تک تک دانشجویان فرصت کافی داشته باشند با انواع و اقسام دوربین های دیجیتال موجود در بازار ایران کار کرده و روش تنظیم و بهبود مواردی از قبیل شاتر، نور، زاویه دید، عمق میدان، فلاش و ... در عکس برداری را به صورت عملی و تخصصی یاد بگیرند.
آموزش های ارائه شده در کلاس، کاملا جامع و کاربردی و ویژه بازار کار طراحی شده اند؛ به گونه ای که صفر تا صد عکاسی دیجیتال از مباحث مقدماتی (مانند طرز کار و ساختمان دوربین های دیجیتالی) تا مباحث بسیار پیشرفته و تخصصی (مانند عکاسی پانوراما و اچ دی آر، ترمیم نواقص موجود در اسکن و تصاویر و رنگ از جمله رزولوشن نامناسب و آشفتگی تصاویر و نا رسا بودن رنگ ها، نصب فیلتر های متنوع روی لنز دوربین و ...) را در طول یک ترم (اولین ترم از دوره جامع عکاسی) به هنرجویان آموزش داده می شود.
دوره عکاسی دیجیتال چه تفاوتی با دوره عکاسی آنالوگ دارد؟
این روزها تقریبا همه آموزشگاه های عکاسی معتبر و استاندارد؛ در دوره هایی که برگزار می کنند به جای عکاسی سنتی و آنالوگ، عکاسی نوع دیجیتال را به هنرجویان خود آموزش می دهند. علت این موضوع این است که این روزها، عکس برداری به روش آنالوگ (روش استفاده از فیلم های نگاتیو رنگی که نسبت به نور حساسیت دارند) به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد و تخصصی قدیمی به شمار می آید. از سوی دیگر، عکاسی دیجیتال دارای مزایا و نقاط قوت بسیاری است که سبب شده است تقریبا همه فعالان صنعت عکاسی، از روش آنالوگ به سبک دیجیتال روی بیاورند.
ضرورت یادگیری عکاسی دیجیتال حرفه ای
شاید برای شما سوال باشد که آیا لازم است عکاسی دیجیتال را به صورت حرفه ای و آکادمیک یاد بگیرید؟ آیا افرادی که هنوز به روش سنتی (آنالوگ) عکاسی می کنند و یا افرادی که از گوشی های موبایل به اصطلاح مدل بالا برای ثبت تصاویر استفاده می کنند؛ لازم است حتما عکاسی به روش دیجیتال را یاد بگیرند؟
در پاسخ به چنین سوالاتی باید بگوییم، بله. شرکت در دوره های آموزش تخصصی عکاسی دیجیتال برای همه افرادی که پیش تر به آن ها اشاره شد؛ ضروری می باشد چرا که در عصر نوینِ امروزی، عکاسی دیجیتال جدیدترین و در عین حال پرطرفدارترین و رایج ترین شیوه یا ژانر عکاسی در ایران و جهان می باشد. این سبکِ عکاسیِ محبوب، محدود به دستگاه خاصی نبوده و به وسیله تمامی دوربین های هوشمند و مجهز به سنسور (حسگر) حساس به نور قابل انجام می باشد، حتی دوربین های موجود در گوشی های موبایل امروزی.
البته لازم به ذکر است؛ برای یادگیری عکاسی دیجیتال به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی، بهتر است از دوربین های مجهز و نوع دیجیتال استفاده شود و صرفا اکتفا کردن به ترفندهای عکاسی با موبایل، هیچ گاه نمی تواند یک شخص را تبدیل به یک عکاس دیجیتال مجرب و کاردان کند و یا خلاقیت و هنر درونی فرد را آزاد کرده و پروش دهد.
ضرورت یادگیری عکاسی دیجیتال برای متخصصان عکاسی آنالوگ
بدون شک، یادگیری عکاسی دیجیتال برای افرادی که تجربه بالایی دارند و متخصص عکس برداری به روش سنتی (آنالوگ) هستند نیز ضروری می باشد. برخی از مهم ترین دلایل این امر عبارت اند از:
- در این دوره شما روش های ثبت تصاویر فوق العاده با کیفیت و حرفه ای و بررسی کیفیت عکس به صورت همزمان با عکس برداری به وسیله دوربین های دیجیتال را یاد می گیرید اما در عکاسی آنالوگ، تکنولوژی پایین دوربین اجازه نمی دهد که شما به عنوان یک عکاس کاربلد و حرفه ای، در زمان ثبت تصاویر (پیش از ظاهر یا چاپ کردن فیلم نگاتیو دوربین) از کیفیت و نواقص احتمالی تصاویر مطلع شده و همین موضوع شاید نیاز به تکرارِ عکس برداری و طولانی تر شدن پروژه های عکاسی را به دنبال داشته باشد.
- از دیگر تکنیک های به روز که در کلاس عکاسی دیجیتال می آموزید؛ این است که چگونه می توانید از امکانات و فناوری بالای دوربین های دیجیتال مانند Live View و نمایشگرهای هیستوگرام بهره بگیرید تا پیش از این که تصویر (شات) را به ثبت برسانید و یا بلافاصله بعد از ثبت تصویر، عواملی مانند کیفیت عکس، نورپردازی، زاویه دید، رنگ بندی و دیگر فاکتورهای مهم را بررسی کرده و در صورت لزوم، یک شات یا صحنه را بارها و بارها ثبت کنید تا در نهایت تصویر دلخواه و ایده آل خود را به دست آورید. بدیهی است که در عکاسی آنالوگ، به دلیل تکنولوژی قدیمی دوربین ها، هرگز امکان پیاده سازی چنین ترفندهایی وجود ندارد.
- در این دوره یاد می گیرید که مکانیزم عملکرد دوربین های دیجیتالی امروزی چیست و چگونه این نوع دوربین ها با بهره گیری از سنسورهای واکنش گرا به نور منعکس شده از سوی اشیای موجود در یک محیط (مانند سنسورهای CMOS و CCD و FOVEON ) تصاویر مختلف را با کیفیت اصلی و واقعی آن ها ثبت می کنند. این در حالی است که در عکاسی آنالوگ به علت کم بودن تراکم پیکسل، افراد نمی توانند تصاویر را با کیفیت واقعی و اورجينال آن ها به ثبت برسانند.
- در کلاس آموزش مبتدی تا پیشرفته عکاسی دیجیتال می آموزید که فرمت، حجم، سایز و کیفیت تصاویر ذخیره شده روی دوربین های دیجیتال به چه صورت هستند و چگونه می توانید عکس های ذخیره شده روی کارت حافظه دوربین را مانند هر فایل کامپیوتری دیگر، از روی کارت حافظه به مکان دیگری (رایانه، لپ تاپ، هارد اکسترنال و ...) کپی و یا منتقل کرده و آن ها را از روی حافظه دوربین پاک نمایید. همچنین در این کلاس می آموزید عکس های دیجیتالی را با استفاده از چه نرم افزارهایی (مثلا فتوشاپ) و از چه جنبه هایی (رنگ بندی، نورپردازی و ...) می توانید ادیت کنید. این در حالی است که فیلم های نگاتیو و عکس های ثبت شده به وسیله دوربین های آنالوگ چنین ویژگی هایی را به هیچ عنوان ندارند.
اگر بعد از مطالعه مطالب بالا هنوز در مورد ثبت نام در این کلاس تردید دارید؛ می توانید به صورت تلفنی یا آنلاین (از طریق سایت) یا حضوری برای دریافت مشاوره رایگان با موسسه فن و کار در ارتباط باشید. این آموزشگاه همواره برای ارائه مشاوره های تخصصی کسب و کار و استخدام و بازار کار پذیرای هنرجويان و فارغ التحصیلان از هر شهر و ناحیه ای از کشور می باشد. به همین جهت، شما می توانید قبل و بعد از شرکت در کلاس فنی و حرفه ای عکاسی تهران در هر زمانی، برای دریافت مشاوره کاری به آموزشگاه مراجعه کنید و با اساتید دوره در ارتباط باشید.