دوره آموزش برق ساختمان از جمله رشتههای فنی و مهارتی پر طرفدار در بین افراد علاقهمند به این رشته است. بازار کار این حرفه باتوجهبه رشد سریع صنعت ساختمانسازی و تولید سازههای متنوع در مکانهای مختلف همیشه رونق داشته و نیاز بازار به وجود برقکاران حرفهای و آگاه به شیوههای برقکاری یا سیم کشی جدید بیشتر از قبل احساس میشود. افراد با شرکت در دورههای آموزش برقکاری ساختمان میتوانند ضمن فراگرفتن مباحث و سرفصلهای مختلف، توانایی و مهارت کافی در شناخت وسایل و تجهیزات مناسب برای انجام کار و آشنایی با اصول استاندارد و ایمن سیم کشی را فراگرفته و در کار استفاده کنند.
باتوجهبه نیاز بازار، شغل برقکار از آینده تضمین شدهای برخوردار است. افراد علاقهمند به شرکت در دوره برق ساختمان میتوانند با مراجعه به آموزشگاههای فنی و حرفهای یا خصوصی تحتنظر این سازمان، برقکشی ساختمان را بهصورت حرفهای آموزشدیده و درآمد خوبی را برای خود ایجاد کنند.
برقکشی ساختمان طبق مراحل خاصی اجرا میشود و از مهمترین رشتههای تخصصی فنی و مهارتی شناخته میشود. یک برقکارحرفهای برای ورود به این عرصه نیاز به آموزشهای متعددی دارد که میتواند با شرکت در دوره آموزش برق ساختمان، با تمامی موارد از جمله نقشه خوانی برق ساختمان، آموزش سیم کشی، لولهکشی برق، نصب کلید و پریزهای برق و... آشنا شده و برای ورود به بازار کار آمادگی لازم را کسب کند.
معرفی شغل برقکار ساختمان
برق ساختمان از جمله عوامل مؤثر و اصلی در بهرهبرداری از یک ساختمان تازه تأسیس بهحساب میآید. باتوجهبه پیشرفتهای صورتگرفته در تمامی صنایع وابسته به صنعت ساختمان سازی، برق کشی سازهها نیز اصولی و بر مبنای تخصص باتوجهبه نقشه ساختمان اجرا میشود. در نتیجه هر ساختمان باتوجهبه ساختار و نقشه سیم کشی متفاوت خود از سیستم برق کشی مختص به خود بهره میبرد.
باتوجهبه موارد گفته شده در زمینه نیاز ساختمان به برقکشی، دوره آموزش برقکاری ساختمان و پرورش فرد حرفهای در این زمینه یکی از مراحل اصلی ساخت سازه بهحساب میآید. تعداد بسیاری از افراد باتوجهبه بازار ساختوساز شغل برقکاررا برای خود انتخاب و تمایل به حضور در این عرصه را دارند. آموزشگاه برق ساختمان زیر نظر مرکز فنی و حرفهای با برگزاری دوره آموزش برق کشی ساختمان به این گروه کمک میکند تا صفر تا صد برقکاری را یاد گرفته و با دریافت مدرک معتبر برای خود کسبوکاری را راهاندازی کنند.
برق ساختمان از دیرباز تا اکنون بهمنظور ایجاد روشنایی و استفاده از دستگاههای برقی از مهمترین نیازهای ساختمانسازی به شمار میرود. از طرفی تولید وسایل و لوازم برقی پیشرفته و جدید موجب شده تا این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار شود. سیم کشی و نصب سیستمهای برقی مختلف در ساختمان از جمله دزدگیر، درب اتوماتیک و... از موارد ضروری پس از تولید ساختمان تازهتأسیس هستند که باعث رونقگرفتن بازار کار برق ساختمان شدهاند.
از مهمترین وظایف یک برقکارساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیم کشی برق ساختمان بر اساس نقشه برق
- ایجاد روشنایی در تمامی فضاهای سازه از جمله راهپله، حیاط و داخل واحدهای مسکونی یا تجاری
- روشنکردن سیستمهای الکترونیکی
- تنظیم و برقراری امنیت سازه با روشنکردن سیستم حفاظتی
- ایجاد سیستم اعلام حریق
- و...
دوره آموزش برق ساختمان
انتخاب مشاغل فنی و مهارتی بهعنوان یک شغل پر درآمد که همیشه بازار کار خود را دارد، بهترین گزینه برای شروع یک شغل و کسب درآمد است. با نگاهی به اطراف خود و تولید انبوه ساختمانهای مختلف از جمله برجهای مسکونی نشان میدهد که تمامی این سازههای در حال ساخت در نهایت نیاز به اجرای سیم کشی برق دارند که این موضوع تنها توسط برقکارحرفهای، متخصص و باتجربه امکانپذیر است.
از طرفی فرد برقکاربرای کسب شیوههای برق کشی جدید ساختمان و موفقیت در این زمینه بهصورت حرفهای نیاز به تقویت مهارت خود داشته تا بتواند بهترین نقشه سیم کشی را طراحی و آن را اجرا کند. شرکت در دوره آموزش سیم کشی ساختمان و دریافت مدرک کمک میکند تا در این بازار پر رونق ساختوساز، شغل برقکارآیندهای تضمین شده داشته باشد. آموزشگاه فنی پایتخت با برگزاری دوره آموزش برق کشی ساختمان با بهرهمندی از اساتید مجرب و حرفهای در این زمینه فرصت مناسبی را برای علاقهمندان به این حرفه ایجاد کرده است تا افراد بتوانند در پایان با دریافت مدرک فنی و حرفهای برق ساختمان معتبر وارد بازار کار شده و به درآمد مناسبی دست پیدا کند.
دوره آموزش برقکاری ساختمان تمامی موارد مرتبط با سیستم برقرسانی ساختمان از جمله سیم کشی دستگاههای گرمایشی و سرمایشی، روشنایی، امنیتی و حفاظتی و... را در بر میگیرد. برقکاری که با گذراندن دورههای آموزشی وارد بازار میشود ضمن آشنایی با نحوه کار با ابزارهای مختلف با تمامی نکات و استانداردهای ایمنی نیز آشنا میشود.
مهارتهای برقکار پس از پایان دوره آموزش برقکاری ساختمان
یک فرد علاقهمند به حرفه برقکار ساختمان پس از گذراندن دورههای آموزشی درجه ۱ و ۲ در نهایت مباحث آموزشی زیر را بهصورت توانایی و مهارت فراگرفته و آماده حضور در بازار کار خواهد شد.
-
توانایی طراحی و اجرای نقشه برق ساختمان
یکی از مهمترین و اصلیترین مراحل برقکاری ساختمان، تهیه نقشه متناسب با سازه و فضاهای موجود در آن است. این نقشه متناسب با ذهنیت برقکار طراحی شده و میتواند از علائم اختصاری تهیه شود. این کار قبل از شروع سیم کشی انجام میشود. اجرای سیم کشی بر اساس نقشه کمک میکند تا ضمن سرعتبخشیدن به روند اجرای پروژه، تمامی اصول و استانداردهای سیم کشی در سازههای متفاوت نیز رعایت شود.
-
ترازبندی
کشیدن تزار مرحله بعد از نقشهکشی و قبل از کندهکاری است که برای مشخصکردن جای کلید و پریزها بر روی یک خط استفاده میشود. در این مبحث، فراگیر میآموزد که چگونه مطابق با استانداردهای اندازهگیری، میزان فاصله قرارگیری پریز و کلیدها از زمین محاسبه شده و محل مناسب برای نصب آنها توسط لیزر نشانهگذاری شود. در پایان، آموزش قرارگرفتن کلید و پریزها در یک راستا به کمک ریسمان رنگی انجام میشود.
-
کندهکاری
کندهکاری بهمنظور ایجاد قسمتهایی بر روی سازه برای لوله و قوطیگذاری اجرا میشود. در این مبحث، برقکار نحوه کار با دستگاههای مختلف کاربردی در کندهکاری از جمله بتن کن، هیلتی و شیار زن یک یا دوتیغه نیز آشنا میشود.
-
قوطیگذاری
قوطیها برای نصب کلید، پریز و جعبهفیوز به کار برده میشوند. در دوره برق ساختمان، هنرجو یاد میگیرد تا قوطیها در مکانهای مشخص شده در نقشه و خط تراز کننده بهصورت دقیق و درست نصب شوند.
-
لولهگذاری
لولههای برق باهدف محافظت از سیمهای برق در برابر آسیبدیدگی و زیبایی و تمیزی کار در سیستم برق کشی ساختمان مورداستفاده قرار میگیرند. در این دوره آموزش برق ساختمان، نحوه لولهگذاری انواع مختلف لولهها از جمله PVC، فلزی و گالوانیزه آموزش داده میشود. هنرجو در پایان این مبحث یاد میگیرد بر اساس نقشه برق سازه بتواند تعداد لولهها و جنس آنها را تعیین و به کار گیرد.
-
سیم کشی
آموزش سیم کشی ساختمان از مهمترین مراحل کار است. در این مبحث اجرای سیم کشی بهتمامی قسمتهای ساختمان مانند اتاقها، حیاط، پشتبام، آشپزخانه، تراس، پلهها و راهروها، سرویسهای بهداشتی و هر جایی از ساختمان که دارای کلید و پریز است بهصورت حرفهای آموزش داده میشود.
-
سیمبندی یا سربندی سیمها
سربندی سیمها همان تقسیمکردن سیمها است. نحوه تقسیمکردن و قرارگرفتن سیمها داخل قوطیهای متصل شده به دیوار از جمله موارد آموزشی در این دوره به شمار میروند.
-
نصب و راهاندازی تجهیزات الکتریکی ساختمان
نحوه نصب و راهاندازی کلیدها، پریزها، آیفونتصویری، سرپیچها و هر آنچه به سیستم الکتریکی سازه متصل است در این مبحث یاد داده خواهد شد تا برقکار بتواند آن را باظرافت و زیبا انجام دهد.
-
شناخت ابزارهای مورداستفاده در برقکشی ساختمان
یکی از مهمترین اصول برقکاری، آشنایی با ابزارها و نحوه کار با آنها است. ابزارآلاتی که برای پیادهسازی نقشه برق ساختمان به کار برده میشوند. این ابزار عبارتاند از:
- مولتیمتر
- متر
- فازمتر
- سیمچین
- فنر سیم کشی
- تستر ولتاژ
- سیملختکن
- انبردست
- شیلنگ یا لیزر تراز برای ایجاد خط تراز
- شیار کن و شیار زن
- دریل
فرد شرکتکننده در دوره برق ساختمان پس از کسب موفقیت در آموزشها، یک برقکار شناخته میشود و میتواند کارهایی از قبیل موارد زیر را انجام دهد:
- نصب کلیدهای تک پل، دو پل، صلیبی
- نصب تبدیل
- نصب لامپهای مهتابی
- نصب آیفون تصویری و صوتی
- کلیدهای مینیاتوری
- پریز برق
- فن
- زنگ
- نصب دتکتورهای آنالوگ، دیجیتال و اعلام حریق
- مدار کولرهای آبی و گازی
یادگیری دوره برق ساختمان و کاربرد آن در بازار
یکی از سؤالاتی که ممکن است فراگیران از خود داشته باشند، مناسببودن بازار کار این رشته و کسب موفقیت در آن است که آیا با گذراندن دوره آموزش برق ساختمان میتوانند شغل و کسب درآمدی برای خود داشته باشند؟
بهجرئت میتوان گفت، رشته برق ساختمان از جمله کاربردیترین رشتههای فنی و مهارتی است. روند روبهرشد صنعت ساختمانسازی موجب شده تا نیاز به پرورش برقکارهای حرفهای و مجرب در این زمینه در بسیاری از کشورهای توسعه از اهمیت ویژهای برخوردار باشد. شغل برقکاربهعنوان یکی از پردرآمدترین مشاغل فنی است که برای موفقبودن در بازار نیاز به کسب اطلاعات جدید و بهروز دارد.
نیروی کار در این حرفه همیشه فعال بوده و از آینده شغلی تضمین شدهای باتوجهبه وجود پروژههای اجرایی متعدد بهره میبرند. برای اینکه بتوانید در بازار کار حرفی برای گفتن داشته باشید میتوانید در دورههای آموزشگاه برق ساختمان پایتخت شرکت کرده و در پایان با دریافت مدرک فنی و حرفهای برق ساختمان معتبر فعالیت خود را شروع کنید.
فرصتهای شغلی مناسب برقکار
کارآموزان و فراگیران شرکتکننده در دورههای آموزش برقکاری ساختمان میتوانند پس از پایان دوره در مشاغل زیر فعالیت داشته باشند:
- استخدام بهعنوان برقکاردر محیطهای کاری متعدد مانند کارخانهها، ادارات، شرکتها، فروشگاهها، بیمارستانها، مراکز نظامی و انتظامی بهمنظور تعمیر، سرویس و نگهداری برق
- سرویسکار، نصاب و فروشنده دوربینهای مداربسته مورداستفاده در منازل، مغازهها، ادارات و...
- سرویسکار، نصاب و فروشنده سیستمهای امنیتی و حفاظتی مانند دزدگیر در مکانهای مختلف
- نصاب، سیمکش و فروشنده سیستمهای اعلام حریق در سازههای گوناگون
- سرویس و نگهداری و نصب دربهای اتوماتیک، کرکرهای و پارکینگی
- نصاب و فروشنده لوازم جانبی برق اضطراری
- دریافت جواز کسب با ارائه مدرک فنی و حرفهای برق ساختمان معتبر و ایجاد مغازه الکتریکی
- برقکارسیار
- ساخت و نصب تابلوهای توزیع برق
- نصب، تعمیر و سرویس انواع آیفونهای صوتی و تصویری
- هوشمندسازی ساختمان با ایجاد مدارات الکتریکی هوشمند از جمله کلید و پریزهای روشنایی هوشمند
- نصاب اتصال زمین یا ارتینگ
برق کشی ساختمان طبق مراحل خاصی اجرا میشود و از مهمترین رشتههای تخصصی فنی و مهارتی شناخته میشود. یک برقکارحرفهای برای ورود به این عرصه نیاز به آموزشهای متعددی دارد که میتواند با شرکت در دوره آموزش برق ساختمان با تمامی موارد از جمله نقشه خوانی برق ساختمان، آموزش سیم کشی ، لوله کشی برق، نصب کلید و پریزهای برق ، سیستم های امنیتی و حفاظتی و سایر تجهیرات برقی آشنا شده و برای ورود به بازار کار آمادگی لازم را کسب کند.
آموزش برقکشی ساختمان در دوره درجه ۱ و درجه ۲ با سرفصلهای متفاوت برگزار میشود. این دورهها بهصورت مقدماتی (درجه ۲) و پیشرفته (درجه ۱) تدریس میشود. در واقع دوره آموزش برقکاری ساختمان درجه ۲ پیشنیاز دوره درجه ۱ است. فرد در پایان دوره درجه ۱، علاوه بر آشنایی با مباحث تکمیلکننده به توانایی و مهارت برتر و پیشرفتهتری دست پیدا میکند. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
اگر امکان شرکت در دوره های حضوری را ندارید می توانید در دوره ها ی مجازی آموزشگاه فنی پایتخت شرکت کنید. دوره آنلاین بصورت فیلم های ضبط شده با کیفیت در اختیار کارآموزان قرار می گیرد و از مزایای دروه حضوری مانند ارتباط با اساتید و پشتیبانی نامحدود ، ارائه مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان ، کلاس های رایگان راه اندازی شغل و قوانین کسب و کار و ... برخوردار می باشد.