آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

از صفر تا صد سوکت شبکه در دوربین مدار بسته

دسته بندی‌ها
نویسنده: تحریریه فن و کار
سوکت شبکه در دوربین مدار بسته

امروزه تامین امنیت ساختمان ها و اماکن مختلف از نیازهای ضروری جامعه بوده و هر فردی می تواند محل زندگی و کار خود را با استفاده از سیستم های امنیتی کاملا ایمن نماید تا از بروز هرگونه سرقت و سایر جرائم جلوگیری نماید. دوربین های مدار بسته از جمله سیستم های امنیتی محبوب در کشورهای مختلف می باشد که افراد بسیاری برای از محافظت از مال و جان خود و خانواده شان این دوربین ها را در ساختمان های خود نصب می کنند.

استفاده از دوربین های مدار بسته در شرکت ها و سازمان های مختلف به منظور نظارت بر عملکرد کارکنان و کنترل ورود و خروج افراد نیز مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا تمامی این شرکت ها مجهز به سیستم دوربین مدار بسته می باشند.اما نکته مهمی که در رابطه با این دوربین ها وجود دارد نصب صحیح و اصولی آنها می باشد تا بتواند تصویری واضح با زاویه دید عالی را در اختیار افراد قرار دهد.

با توجه به این که دوربین مدار بسته از چه نوعی می باشد نحوه نصب آن نیز متفاوت بوده و دارای استانداردها و دستورالعمل های مختلفی می باشد. دوربین های مدار بسته تحت شبکه به علت کیفیت بالایی که دارند در اماکن حساس مورد استفاده قرار گرفته و نیاز به نصب با دقت تری دارند. سوکت زدن یکی از مراحلی است که در نصب این دوربین ها باشد صورت گیرد و ما در این مقاله از صفر تا صد سوکت شبکه در دوربین مدار بسته را بیان نموده ایم.

معرفی دوربین مدار بسته تحت شبکه

با توجه به این که سوکت زدن تنها در نصب دوربین های مدار بسته تحت شبکه صورت می گیرد نیاز است تا در ابتدا به معرفی مختصری از این دوربین ها بپردازیم و در ادامه به نحوه نصب و سوکت زدن آنها اشاره کنیم.

در دوربین های آنالوگ نیاز است تا پس از نصب دوربین مداربسته کابل کشی در نقاط مختلف ساختمان صورت گرفته و از طریق کابل کواکسیال تصاویر ضبط شده در دستگاه DVR ذخیره گردند. این دوربین ها دارای کیفیت نسبتا خوبی بوده و از قیمت مناسبی نیز برخوردار می باشند. کیفیت تصاویر در دوربین های تحت شبکه به علت استفاده از پیکسل های بیشتر، بسیار بیشتر از دوربین های آنالوگ بوده و برای مشاهده و ضبط تصاویر از دستگاه NVR استفاده می گردد.

در واقع دوربین های تحت شبکه یا IP نسل جدیدی از دوربین های مدار بسته می باشند که علاوه بر کیفیت بالاتر، فضای بیشتری را نیز تحت پوشش خود قرار می دهند و به علت زاویه دید بیشتر این دوربین ها می توان از تعداد کمتری دوربین در نقاط مختلف ساختمان استفاده نمود. تصاویری که این دوربین ها از طریق حسگرها دریافت می نمایند به صورت دیجیتال درآمده و به شبکه ارسال می گردد.

دوربین های مدار بسته تحت شبکه دارای یک شناسه یا IP می باشند که برای هر دوربین منحصر به فرد بوده و با استفاده از این شناسه می توان تصاویر ضبط شده را به صورت آنلاین در شبکه محلی مشاهده نموده و آنها را به مکان های دیگر انتقال داد. در این دوربین ها تصاویر به صورت خود به خود ثبت شده و نیازی به دستگاه رم و حافظه خارجی نمی باشد.سوکت شبکه در دوربین مدار بسته

چگونه دوربین مدار بسته تحت شبکه IP را نصب نماییم؟

نصب دوربین های مدار بسته تحت شبکه نسبت به دوربین های آنالوگ نیاز به دانش و دقت بیشتری داشته و نکات بسیاری برای نصب باید توسط نصاب مورد توجه قرار گیرد. برای این کار در ابتدا باید دوربین ها در مکان مناسبی نصب شده و تغذیه مناسب برای این دوربین ها در نظر گرفته شود.  در ادامه باید کابل کشی دوربین ها در نقاط مختلف صورت گیرد که البته میزان کابل کشی نسبت به دوربین های آنالوگ بسیار کمتر می باشد.

با توجه به این که این دوربین ها از طریق شبکه کار می کنند، تنظیمات دوربین را باید از طریق مرورگر وب انجام داد. پس از آن باید دوربین ها را بر روی دستگاه NVR اضافه نمود که این کار باید به صورت دستی یا جست و جوی خودکار صورت گیرد. در ادامه برای راه اندازی دستگاه باید مواردی مانند تعیین رمز عبور، ساخت و تنظیم ایمیل و تنظیمات مختلف دیگر انجام شود.

در این میان در هنگام نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه برای اتصال کابل شبکه به دوربین و دستگاه NVR باید به تعداد پورت هایی که در دستگاه وجود دارد، سوکت تهیه کرده و آن را متصل نمود. برای سوکت زدن نیاز است تا مراحل مختلفی بر طبق دستورالعمل های موجود طی گردد تا این کار به درستی انجام گیرد. در ادامه از صفر تا صد سوکت شبکه در دوربین مدار بسته بیان شده است.

صفر تا صد سوکت شبکه در دوربین مدار بسته

سوکت زدن شبکه یکی از مراحل مهم و اساسی در نصب دوربین های مدار بسته IP می باشد که نیاز است توسط فرد متخصص در نصب دوربین های مدار بسته و با دقت و توجه زیادی انجام گیرد. کوچک ترین اشتباه در سوکت زدن مانند پانچ اشتباه و یا قرار دادن سیم های به صورت نامناسب، می تواند منجر به عدم برقراری ارتباط در شبکه گردد.

برای انجام این کار در ابتدا باید تجهیزات و ابزاری که برای این کار مورد نیاز می باشد را فراهم نموده و نحوه کار کردن با آنها را بیاموزید. از جمله این ابزار می توان به آچار شبکه، کابل شبکه، سوکت شبکه یا کانکتور، روکش یا کاور سوکت شبکه، استریپر یا سیم چین و تستر کابل شبکه اشاره کرد. انواع سوکت هایی که برای این کار وجود دارند سوکت RJ-45 CAT6 و RJ-45 CAT5 می باشد و می توان هر یک از این سوکت ها را مورد استفاده قرار داد. در ادامه به مراحل مختلف کار اشاره شده است:

  • در ابتدا نیاز است تا کابل شبکه را برداشته و پوششی که بر روی آن قرار دارد را جدا نمایید. با استفاده از ابزار استریپر می توان لخت کردن سیم ها را انجام داد. البته این کار با استفاده از سیم چین نیز امکان پذیر می باشد اما استریپر ابزار مناسب تری برای انجام این کار می باشد. لخت کردن سیم ها نیاز به دقت و توجه بالایی داشته و در صورتی که این کار با بی دقتی و بی حوصلگی انجام گیرد امکان آسیب رساندن به سیم ها وجود داشته و ممکن است اتصالات قطع گردند.

با جدا کردن پوشش کابل و لخت کردن آن، تعداد 8 سیم را مشاهده می کنیم که هر یک دارای رنگی بوده و به صورت دو به دو با یکدیگر به صورت جفت قرار گرفته اند.

  • پس از این که لخت کردن سیم ها صورت گرفت نیاز است تا پیچ خوردگی سیم ها را از هم باز نموده و با استفاده از دست آنها را به صورت تک تک و کاملا صاف درآورید. هم اندازه بودن این سیم ها در کنار یکدیگر سیار ضروری بوده و در صورتی که کوتاه و بلندی در آنها مشاهده می شود باید با استفاده از سیم چین آنها را متقارت نمود تا به صورت صاف و یک دست در کنار هم قرار گیرند.
  • در ادامه نیاز است تا رنگ های مختلف سیم ها با چینش خاصی در کنار یکدیگر قرار داده شوند. این رنگ ها شامل رنگی های قهوه ای، سفید قهوه ای، سبز، سفید سبز، آبی، سفید آبی، نارنجی و سفید نارنجی می باشد که نیاز است به صورت دو استاندارد که برای ترتیب رنگ ها وجود دارد در کنار هم قرار گرفته شوند.سوکت شبکه دوربین مداربسته

استاندارد اول برای چینش رنگ ها اتصال کراس یا استانداردT-568A  می باشد که در کشور کانادا این نوع استاندارد رنگ بندی مورد استفاده قرار گرفته و معمولا برای اتصال مستقیم دوربین به کامپیوتر استفاده شده و ترتیب چینش سیم ها به گونه ای است که رنگ ها به ترتیب سفید سبز، سبز، سفید نارنجی، آبی، سفید آبی، نارنجی، سفید قهوه ای، قهوه ای در کنار هم قرار گرفته باشند.

مورد بعدی اتصال استریت یا T-568B می باشد که برای سوکت زدن در کشور ما این نوع استاندارد در نظر گرفته می شود. زمانی که می خواهیم کابل شبکه به دستگاه روتر یا سوئیچ متصل گردد این نوع استاندارد مورد استفاده قرار می گرد و ترتیب رنگ ها در آن عبارتند از از سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفید آبی، سبز، سفید قهوه ای، قهوه ای.

  • پس از این که سیم ها بر طرق استاندارد مورد نظر در کنار یکدیگر چیده شدند نیاز است تا این سیم ها وارد سوکت گردند. برای این کار باید با دقت و تمرکز بسیار سیم ها را درون سوکت و در جای مناسب خود قرار داد. پس از انجام این کار و قرار گرفتن سیم ها در سوکت مورد نظر، سوکت شبکه بایستی با استفاده از آچار مخصوص که به آن آچار شبکه گفته می شود، پانچ گردد. با پانچ شدن سیم ها به صورت محکم در سر جای خود قرار می گیرند و البته در این مرحله نیز نیاز است تا قرارگیری درست سیم ها مورد بررسی قرار گرفته تا سیم ها از محل خود خارج نشده باشند.
  • پس از پانچ کردن و بررسی استحکام سیم ها، کار سوکت زدن به پایان رسیده است و می توان با استفاده از یک تستر کابل شبکه نسبت به سالم بودن ارتباطات و سوکت زدن اطمینان حاصل کرد.

جمع بندی

در این مطلب با دوربین های مدار بسته تحت شبکه و نحوه نصب آنها آشنا شدید. سوکت زدن در دوربین های مدار بسته تحت شبکه مرحله ای بسیار مهم می باشد که باید با دقت و توجه زیادی انجام گیرد و برای این که بتوان این کار را به درستی و بر طبق اصول معین شده انجام داد، باید از نصاب حرفه ای دوربین های مدار بسته استفاده نمود و به هیچ عنوان در صورتی که تخصصی در این کار ندارید دست به انجام سوکت زدن شبکه نزنید. چرا که بی دقتی در انجام این کار می تواند منجر به آسیب زدن به کابل ها شده و ارتباط به درستی برقرار نگردد.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های مهارتی مانند: آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش نصب دزدگیر اماکن ، آموزش نصب اعلام حریق ، آموزش نصب سانترال ، آموزش نصب آیفون تصویری و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
کنتاکتورهای تابلو برق
انواع کنتاکتور های تابلو برق
انواع عایق سیم پیچی موتور
انواع عایق سیم پیچی موتور و کارکرد آنها
مدارات کلید های برق ساختمان
انواع کلید برق ساختمان + بررسی مدارهای آنها
نحوه تعمیر چراغ چشمک زن PS4
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر