آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

قطعات مورد نیاز تابلو روان

دسته بندی‌ها
نویسنده: دانیال خوش آمال
معرفی قطعات مورد نیاز برای تابلو روان
چکیده:

برای ساخت یک تابلو روان به قطعات ماژول، کابل های دیتا، کابل های برق، برد کنترلر، منبع تغذیه، فریم یا قاب تابلو و واشر آب بندی نیازمند هستیم. در این نوشته آموزشگاه فن و کار بررسی می کنیم که این تابلوهای تبلیغاتی از چه اجزا و قطعاتی تشکیل شده اند و چگونه کار می کنند؟

تابلو های روان همان نمایشگرهای الکترونیکی هستند که از آن ها به منظور تبلیغات و جلب توجه مشتریان استفاده می شود. از این تابلو ها برای معرفی محصولات داخل مغازه ها و اطلاعیه های تخفیف و غیره نیز استفاده می شود.

تابلو های روان به دو نوع اصلی تقسیم بندی می شوند: تابلو های تک رنگ و تابلو های فول کالر (full color). تابلوهای تک رنگ، متون و تبلیغات را به صورت تک رنگ نمایش می دهند. در این تابلوها هر خانه از صفحه تابلو می تواند تنها با یک رنگ روشن یا خاموش باشد. برای مثال تمامی تصاویر و نوشته ها در آن به رنگ سبز، قرمز یا … است. این در حالی است که تابلوهای روان چند رنگ می توانند تصاویر و متون مختلف را با رنگ های متفاوت نمایش دهند و در هر لحظه هر خانه از صفحه تابلو می تواند به هر رنگ مورد نظر باشد. مثلاً هر جمله را با یک رنگ نشان دهند یا یک جمله را با سه یا چهار رنگ مختلف نشان دهند. مسلما تابلو های فول کالر هزینه بالاتری دارند.

 تابلو های تمام رنگی کامل ترین نوع نمایشگر ال ای دی هستند که به آن ها تلویزیون های شهری نیز گفته می شود و به عنوان نمایشگر در پارک ها و مکان های عمومی مورد استفاده قرار می گیرند.

مدل کار ، اجرا و برنامه نویسی هر دو نوع شبیه هم است و تک رنگ بودن یا فول کالر بودن ویژگی خود تابلو است و از نظر زیبایی مطرح می شود. در این نوشته آموزشگاه فن و کار بررسی می کنیم که این تابلوهای تبلیغاتی از چه اجزا و قطعاتی تشکیل شده اند و چگونه کار می کنند؟

قطعات و اجزای تابلو روان

برای ساخت یک تابلو روان به قطعات ماژول، کابل های دیتا، کابل های برق، برد کنترلر، منبع تغذیه، فریم یا قاب تابلو و واشر آب بندی نیازمند هستیم.

  1. ماژول تابلو روان

ماژول ها قطعاتی هستند که سطح آن ها را لامپ های ال ای دی کوچک پوشانده است. این ماژول ها را باید مطابق با طرحی که قرار است به نمایش در بیاید به طور مرتب کنار هم قرار داد.

در ماژول ها بصورت استاندارد 16 ال ای دی در ارتفاع یا 16 سانت و 32 ال ای دی در عرض وجود دارد. اگر بخواهیم تابلویی کار کنیم که ارتفاع کار حدودا 50 سانت و عرض کار یک متر باشد. از آنجا که ارتفاع هر ماژول 16 سانت و عرض هر ماژول 32 سانت است پس برای ساخت یک تابلوی تقریبا 50 سانت در یک متر ، سه ماژول برای ارتفاع و سه ماژول برای عرض لازم است که در مجموع 9 ماژول برای پر کردن مسطیل این تابلو مورد نیاز است.

قطعات تابلو روان: ماژول

هر زمان که یکی از ماژول ها دچار مشکل شود می توان آن را از تابلو جدا کرد و ماژول دیگری را جایگزین آن کرد. هر ماژول وظیفه دارد که دستورات لازم را از برد کنترلر دریافت کند و با توجه به آن ها ال ای دی ها را روشن کند. با روشن شدن ال ای دی ها و منتشر شدن نور آن ها در زمان های مشخص متن یا تصویر مشخصی روی تابلو روان نقش می بندد.

کیفیت ماژول ال ای دی به عوامل مختلفی بستگی دارد نظیر نوع چیپ به کار رفته در ماژول، برد آدرس دهی ماژول، IC ماژول، جنس قاب پلاستیکی به کار رفته در ساخت ماژول و ماسک لامپ های ال ای دی. پایین بودن کیفیت هر یک از عوامل گفته شده باعث می شود که عمر مفید ماژول کاهش پیدا کند و احتمال خرابی تابلو روان افزایش پیدا کند.

اجزای مختلف ماژول تابلوهای روان شامل:

رنگ ماژول: هر رنگی تاثیر بخصوص خود را در جلب مشتری دارد و بهتر است اول این نکات را بررسی نمایید و سپس به انتخاب رنگ بپردازید.

دات پیچ: درواقع، دات پیچ با اینکه نقش اصلی در ماژول ندارد، اما بسیار مهم است. استفاده از دات پیچ باعث می شود فاصله بین پیکسل های موجود در تابلو روان کمتر شود و در نتیجه، تابلو از کیفیت بالاتری برخوردار باشد و در جلب مشتری، تاثیر بیشتری داشته باشد.

ساختار پیکسلی: درواقع، هر پیکسل، یک عدد چراغ ال ای دی می باشد، و رنگ آن نیز وابسته به رنگ ماژول است. هر چه پیکسل ها به هم نزدیکتر شوند می توان پیکسل های بیشتری را روی تابلو جای داد و تصویر باکیفیت تر خواهد شد.

چیپ ست: جزئی کوچکتر از ال دی دی، که باعث تولید نور می شود و با قرارگیری در ماژول باعث تقویت نور آن می گردد.

هاب ارتباطی: این بخش، در واقع تعیین کنننده مسیر ارتباطی بین ماژول و برد کنترلر است. بدیهی است که این بخش نیز از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است، چراکه ماژول برای نمایش دادن داده ها، نیاز دارد از برد کنترلر دستور مورد نظر را دریافت نماید.

آموزشگاه فن و کار در دپارتمان برق خود، دوره آموزش ساخت تابلو روان را بصورت عملی و در کارگاههای مجهز برگزار می کند. این دوره یکی از پردرآمدترین دوره ها برای اشخاصی است که برقکار نیستند اما می خواهند در رشته های برق ساختمان فعالیت داشته باشند. برای دریافت اطلاعات کامل این دوره روی تصویر زیر کلیک کنید:

آموزش ساخت تابلو روان

  1. کابل های دیتا

کابل دیتا کابلی است که برنامه ها را از روی برد کنترل سیستم به سمت ماژول ها ارسال می کند. به این معنا که ماژول ها به یک برد متصل می شوند و برنامه های برد را از طریق کابل دیتا دریافت می کنند.

قطعات تابلو روان: کابل دیتا

  1. کابل های برق

کابل های برق تغذیه مورد نیاز ماژول ها را از منبع تغذیه به ماژول ها انتقال میدهند. نکته ای که در استاندارد ها باید رعایت شود این است که سیم رنگ قرمز مشخصه ولتاژ مثبت و سیم رنگ مشکی مشخصه سیگنال منفی یا همان صفر است.

  1. برد کنترل

در ساخت تابلو روان نوعی میکروکنترلر به کار برده می شود که به آن برد کنترل تابلو می گویند. در انتخاب برد کنترلر باید به مسائلی از قبیل رنگ ماژول ال ای دی (تک رنگ یا تمام رنگ بودن ماژول ال ای دی) که برای ساخت تابلو روان مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین سایز تابلو روان توجه کرد.

قطعات تابلو روان: برد کنترل

علت اینکه برد باید متناسب با تابلوی شما تهیه شود، این است که هر کنترلر بسته به نوع طراحی خود می تواند از تعداد خاصی از ماژول ها پشتیبانی کند و خروجی (یعنی قابلیت پخش تصاویر) متفاوتی خواهد داشت و اگر برد مناسب ماژول های شما نباشد در عملکرد تابلوی روانتان، اختلال ایجاد می گردد.

  1. منبع تغذیه تابلو روان

منبع تغذیه که با نام پاور نیز شناخته می شود از قطعات حیاتی برای فعالیت تابلو روان است و عملکرد سایر قطعات به منبع تغذیه بستگی دارد. منبع تغذیه تابلو روان وظیفه دارد ولتاژ متناوب را به ولتاژ مستقیم تبدیل کند و به این شکل جریان الکتریکی مورد نیاز برد کنترلر را تأمین کند. منبع تغذیه برق را به ماژول ها انتقال می دهد تا لامپ ها روشن شوند و ماژول ها شروع به کار کنند.

قطعات تابلو روان: منبع تغذیه

بیشتر اوقات برای منابع تغذیه از سوئیچینگ هایی استفاده می شود که دارای جریان برق زیادی هستند. جریان عبوری از تابلو روان باید بیشتر از 5 وات باشد تا ماژول ها درست کار کنند. اینکه منبع تغذیه چند آمپر باشد بستگی به تعداد ماژول ها دارد. در یک تابلو روان ال ای دی، هر تعدادی ماژول استفاده شده باشد به همان تعداد منبع تغذیه یا پاور هم احتیاج خواهیم داشت.

منبع تغذیه در مقایسه با سایر قطعات تشکیل دهنده تابلو روان بیشترین میزان خرابی را دارد زیرا با روشن شدن تابلو منبع تغذیه گرم می شود و با خاموش شدن آن منبع تغذیه غیرفعال شده و خنک می گردد. تکرار این عملیات به همراه نوسانات برق می تواند باعث به وجود آمدن مشکل در منبع تغذیه شود و خرابی منبع تغذیه باعث ایجاد اختلال در فعالیت تابلو روان گردد.

برای این که بتوانید از سوختن پاور یا منبع تغذیه جلوگیری کنید باید دقت کنید که بوی سوختگی به مشامتان نرسد. اگر به محض احساس بوی سوختگی تابلو را خاموش کنید ممکن است بتوانید از داغ کردن و سوختن پاور پیشگیری کنید.

  1. فریم یا قالب تابلو

قابی است که تمامی اجزای تابلو روان در آن قرار گرفته و به نظم در می آیند. قالب را با دستگاه سی ان سی به راحتی می توان ساخت. از آنجا که اکثر سازندگان تابلو روان این دستگاه را در اختیار ندارند، فروشندگان قطعات تابلو روان، سفارشات ساخت قالب را با توجه به طول و عرض تابلو انجام می دهند.

  1. واشر آب بندی

از واشر های آب بندی در تابلوهای روان ضد آب استفاده می شود تا مانع از نفوذ آب به داخل تابلو گردد. البته در تمام تابلوهای روان ضدآب از ماژول آب بندی استفاده نمی شود و بسیاری از سازندگان تابلوهای روان ضدآب شکاف میان تابلو و ماژول ها را با نوعی چسب خاص پر می کنند تا مانع از ورود آب به داخل تابلو روان شوند.

آموزشگاه فن و کار مجری برگزاری بیش از صد و پنجاه دوره تخصصی ویژه بازار کار از جمله دوره های آموزش برق ساختمان ، آموزش نصب اعلام حریق ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش نصب پنل خورشیدی و … با نظارت مستقیم سازمان فنی حرفه ای می باشد. تمامی دوره ها در کارگاههای مجهز و بصورت عملی ارئه می شود. همچنین از دیگر مزایای شرکت در دوره های فن و کار پشتیبانی دائمی حتی پس از پایان دوره، امکان تجدید رایگان دوره، برگزاری کلاس های رایگان راه اندازی کسب و کار و قوانین شغل، معرفی خوابگاه به کارآموزان غیر تهرانی و… است. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 02166577385 تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
دوربین مدار بسته star vision
دوربین مدار بسته star vision
نحوه نصب صحیح دوربین مدار بسته
انواع کابل های فیبر نوری
انواع کابل های فیبر نوری
ابزار مورد نیاز برای سیم پیچی موتور
ابزار مورد نیاز برای سیم پیچی موتور
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر