آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

دلایل و نحوه فیلر گیری موتور سیکلت

دسته بندی‌ها
نویسنده: علیرضا سلیمانی
دلایل و نحوه فیلر گیری موتور سیکلت

دلایل و نحوه فیلر گیری موتور سیکلت : تغییر در میزان مصرف سوخت موتور سیکلت و ایجاد سر و صدای بلند از سر سیلندر موتور سیکلت به دلیل شل شدن سوپاپ موتور سیکلت به دلیل انبساط آن در اثر تغییرات شدی دمایی اتفاق می افتد. به منظور تعمیر موتور سیکلت و داشتن کارکرد عادی آن لازم است عمل فیلر گیری موتور سیکلت به نحو احسن انجام شود. در این مقاله ضمن تعریف فیلر گیری سوپاپ موتور سیکلت، اهمیت و دلایل انجام آن را مورد بررسی قرار داده و نحوه فیلر گیری موتور سیکلت را به صورت مرحله به مرحله آموزش می دهیم.دلایل و نحوه فیلر گیری موتور سیکلت

تعریف فیلر گیری سوپاپ موتور سیکلت

فلز ها با تغییر دما دچار انبساط و انقباض شده و ممکن است میزان انبساط و انقباض آن ها بسته به نوع فلز و آلیاژ های به کار رفته متغیر باشد. با توجه به اینکه قطعات به کار رفته در ساخت موتور سیکلت ها از فلز ساخته شده است، با بالا رفتن دما موتور، قطعات موتور سیکلت منبسط شده و حجم آن ها افزایش می یابد. این عامل منجر به اختلال در عملکرد عادی و به وجود مشکل در سیستم احتراق می شود. به طوری که باعث شل شدن سوپاپ ها و تغییر فرم آن ها منجر به عدم قرار گیری صحیح آن ها می شود.

شما می توانید در دوره آموزش تعمیرات موتور سیکلت شرکت کرده و بصورت حرفه ای آموزش ببینید.

به منظور برطرف کردن مشکل ایجاد شده در اثر انبساط قطعات و شل شدن سوپاپ موتور سیکلت لازم است با فیلر گیری موتور سیکلت، مشکل سوپاپ ها را حل کرده تا در موقعیت صحیح قرار گیرند. در واقع فیلر گیری سوپاپ موتور سیکلت به تنظیم فاصله بین قسمت انتهایی ساق سوپاپ و پیچ فیلر به وسیله آچار فیلر گیری گفته می شود. فیلر گیری سوپاپ موتور سیکلت باید در زمان سرد بودن موتور انجام شود تا کارآیی صحیح را برآورده کند.

تعریف فیلر گیری سوپاپ موتور سیکلت

اهمیت فیلر گیری موتور سیکلت

یکی از عواملی که در کارکرد و بازده موتور سیکلت ها موثر است، زمان دقیق باز و بسته شدن سوپاپ ها بوده که جا به جایی زمانی آن موجب تغییر در شرایط سوپاپ ها و در نتیجه پایین آمدن راندمان موتور می شود. به طوری که اگر سوپاپ ها دیر تر باز شوند، سوپاپ ها به اصطلاح شل شده و میزان خلاصی آن ها بیشتر از حد معمول است. در این حالت موتور با سر و صدای بالایی کار کرده و موجب آزار افراد می شود. در حالت دوم، بسته شدن دیر تر سوپاپ ها به دلیل کم بودن خلاصی آن ها موجب داغ کردن موتور در سر بالایی ها شده به دلیل خارج شدن قدرت حاصل از احتراق به بیرون می شود. به این دلیل لازم است اهمیت فیلر گیری موتور سیکلت را جدی گرفته و آن را با دقت بالا انجام دهیم.

اهمیت فیلر گیری موتور سیکلت

نحوه کار با آچار فیلر گیری

به منظور انجام فیلر گیری موتور سیکلت لازم است از تجهیزات تخصصی آن استفاده کنیم. آچار فیلر گیری مخصوص انجام فیلر گیری موتور سیکلت می باشد که بر اساس درجه بندی میلی متر یا اینچ با ضخامت های مختلف در بازار موجود است. جنس تیغه های آچار فیلر گیری از فلز بوده و در مقابل تغییر دما مقاومت بالایی دارد. به طوری که قادر به اندازه گیری اندازه های کمتر از میلی متر بوده و در انواع مختلف چاقویی و سوزنی مورد استفاده قرار می گیرند.

نحوه کار با آچار فیلر گیری بدین صورت است که باید آن را با روغن موتور تمیز کرده و تیغه های آن را چرب کنید. سپس با توجه فاصله بین دو سطح مورد نظر، آچار فیلر گیری را بر اساس اندازه میلی متری انتخاب کرده و با توجه به شکل زیر از آن استفاده کنید.

نحوه کار با آچار فیلر گیری

دلایل انجام فیلر گیری موتور سیکلت

با مشاهده علائمی در موتور سیکلت می توان به ضروری بودن انجام فیلر گیری اطمینان حاصل کرد. به طور مثال، بالا رفتن میزان مصرف سوخت، شنیدن صدا غیر عادی از موتور خودرو، عملکرد نا مناسب سیستم خنک کننده موتور سیکلت و داغ شدن موتور آن، روشن نشدن دیر هنگام موتور سیکلت در فصول سرد سال و رانندگی های طولانی مدت از علائم و نشانه های ضرورت انجام فیلر گیری موتور سیکلت می باشد.

دلایل به وجود آمدن این علائم مربوط به وجود مشکل در سوپاپ ها می باشد. شل شدن و سفت بودن فیلتر سوپاپ ها از دلایل انجام فیلر گیری موتور سیکلت می باشد.

نحوه فیلر گیری موتور سیکلت

فیلر گیری موتور سیکلت به طور کلی اصول یکسانی دارد. به طوری که آشنایی با مراحل کلی شما را قادر می سازد که فیلر گیری را برای انواع مختلف موتور سیکلت ها به خوبی انجام دهید. میزان فاصله بین فیلر ها نکته اصلی در انجام فیلر گیری موتور سیکلت ها می باشد. به طور مثال فاصله فیلر ها در موتور های تک سیلندر 110 cc تا 250 cc بین 0.06  تا 0.09 میلی متر متغیر است. هم چنین فیلر های اکثریت موتور های شرکت هوندا دارای فاصله ای به اندازه 0.08 mm  است. به منظور اطلاع دقیق از اندازه فاصله بین فیلر در موتور سیکلت ها می توانید با تحقیق در اینترنت و پرسش از مراکز فروش و تعمیرات موتور سیکلت مطلع شوید.

نحوه فیلر گیری موتور سیکلت به صورت زیر است:

  • آماده کردن ابزار مناسب شامل آچار فیلر گیری، آچار بکس، پیچ گوشتی، انبردست
  • باز کردن دو پیچ وضعیت کاسه بوبین
  • باز کردن قالپاق سر سیلندر
  • به حرکت در آوردن میل لنگ در جهت عقربه های ساعت به وسیله آچار بکس تا قرار گیری وضعیت میل لنگ به شکل حرف T در قسمت پیچ
  • قرار گیری علامت روی پیچ وضعیت میلنگ و کاسه بویین در یک راستا
  • اندازه گیری میزان لقی سوپاپ
  • در صورت سفت بودن سوپاپ، میلنگ را یک دور کامل چرخانده تا دوباره علامت T نمایان شود.
  • باز کردن پیچ مربوط به چکش شک روی سوپاپ
  • قرار دادن تیغه 08 mm آچار فیلر زیر چکش شک و سوپاپ
  • تنظیم فاصله مورد نظر به وسیله پیچ ضامن
  • محکم کردن پیچ مربوط به چکش شک با انبردست
  • اندازه گیری مجدد فاصله تنظیم شده و اطمینان از انجام صحیح فیلر گیری موتور سیکلت
  • بستن به ترتیب قالپاق سر سیلندر و پیچ ها

نحوه فیلر گیری موتور سیکلت

زمان مناسب فیلر گیری موتور سیکلت

تغییرات دمایی در فصول مختلف سال منجر به انقباض و انبساط قطعات فلزی موتور سیکلت شده و از این لحاظ کارکرد عادی موتور سیکلت با مشکل مواجه می شود. سوپاپ ها یکی از قطعات اصلی بوده که تغییرات دمایی بر کارکرد آن موثر است. به طوری که کم و زیاد شدن فیلر های سوپاپ باعث آسیب دیدن پیستون و در شرایطی خراب شدن شاتون و میل لنگ می شود. زمان مناسب فیلر گیری موتور سیکلت در کشور ما بسته به منطقه مورد نظر تفاوت دارد. به طوری که افرادی که ساکن مناطق شمالی و جنوبی کشور هستند لازم است عمل فیلر گیری موتور سیکلت را در دو فصل پاییز و بهار انجام دهد. در حالی که افرادی که در مناطق معتدل و مرکزی کشور سکونت دارند، معمولا فیلر گیری موتور سیکلت را فقط یک بار در سال انجام می دهند.

نکات لازم در فیلر گیری موتور سیکلت

فیلر گیری موتور سیکلت یکی از اقداماتی است که باید اصولی انجام شود. رعایت نکردن نکات مربوط به فیلر گیری موتور سیکلت می تواند به جای بالا بردن عملکرد آن، مشکلاتی را به وجود بیاورد. نکات لازم در فیلر گیری موتور سیکلت عبارتند از:

  • آشنایی با سوپاپ ها و شناخت کامل آن ها
  • محاسبه میزان شل شدگی و فاصله مجازی بین سوپاپ و فیلر
  • مشخص کردن میزان لقی در حالت سرد و گرم متناسب با دستور کارخانه
  • مشخص کردن سیلندر ها و احتراق آن ها
  • فراهم کردن شرایط فیلر با توجه به نوع موتور سیکلت

نکات لازم در فیلر گیری موتور سیکلت

مزایای فیلر گیری موتور سیکلت

فیلر گیری صحیح و به موقع  موتور سیکلت دارای فواید زیادی بوده که در این قسمت با آن ها آشنا می شویم. مزایای فیلر گیری موتور سیکلت عبارتند از:

  • صرفه جویی در مصرف سوخت
  • بهبود شتاب گیری موتور سیکلت
  • بالا رفتن طول عمر موتور
  • کم شدن آلودگی هوا
  • جلوگیری از داغ شدن زود هنگام موتور

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های مکانیکی مانند: آموزش مکانیک خودرو ، آموزش نقاشی خودرو ، آموزش برق خودرو ، آموزش صافکاری خودرو ، آموزش تعویض روغنی ، آموزش تعمیرات ایسیو و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

4.5/5 - (2 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
نحوه سیم کشی خودرو
نحوه عیب یابی و تعمیر سیم کشی خودرو
سیستم های سوخت رسانی خودرو
معرفی سیستم سوخت رسانی خودرو
علت بیش از حد گرم شدن انجین موتور
علت بیش از حد گرم شدن انجین موتور
علت ریپ زدن موتور سیکلت
علت ریپ زدن موتور سیکلت
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر