آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

چرا کولر گازی صدا می دهد؟

دسته بندی‌ها
نویسنده: پیمان رشوند
دلایل صدای کولر گازی

چرا کولر گازی صدا می دهد؟ کولر گازی یکی از انواع سیستم های سرمایشی محبوب در میان افراد است که به دلیل مزایای زیادی که دارد در بسیاری از ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری مورد استفاده قرار می گیرد. کولر گازی در انواع مختلفی وجود داشته که محبوب ترین مدل آن اسپیلت یا کولر گازی دو تکه می باشد. به علت این که در فصل تابستان استفاده از این وسیله تقریبا دائمی می باشد خرابی های بسیاری در آن به وجود می آید که بسیاری از این خرابی ها و مشکلات به راحتی قابل تعمیر بوده و برطرف می گردند.

یکی از مشکلات رایجی که در انواع کولر گازی مشاهده می شود وجود صدای زیاد در حین کار کردن دستگاه می باشد. این صدا ممکن است انواع مختلفی داشته که هر یک مرتبط با خرابی قطعه ای خاص در کولر گازی می باشد. این صدا می تواند آرامشی که حاصل استراحت در زیر باد خنک کولر حاصل شده است را از بین برده و برای اطرافیان بسیار آزار دهنده باشد. در این مطلب به این که چرا کولر گازی صدا می دهد به صورت کامل پرداخته شده است.

 

با توجه به این که پیش از این که اقدام به تعمیر کولر گازی نماییم نیاز است تا ابتدا دلیل صدا دادن دستگاه را بدانیم تا بتوانیم اقدام مناسبی را انجام دهیم

آشنایی با مکانیسم عمل کولر گازی

کولر گازی از قطعات مختلفی شامل کمپرسور، اواپراتور، کندانسور، لوله مویی، فن، راه انداز فن و کمپرسور یا خازن، شیر برقی و کنتاکتور می باشد که عملکرد این اجزا در کنار یکدیگر منجر به خنک کردن کولر گازی می گردد. البته کولرهای گازی علاوه بر حالت سرمایش، دارای حالت گرمایش نیز بوده و در فصل زمستان می توان با تغییر وضعیت آن، فضای ساختمان را از طریق این دستگاه گرم نمود.

کولر گازی بر اساس چرخه تبرید کار کرده و برای کار کردن نیاز به گاز مبرد دارد. مکانیسم عمل کولر گازی به این صورت است که در ابتدا کمپرسور گاز مبرد کم فشار را به داخل خود کشیده و آن را متراکم می نماید. فشار گاز در این قطعه افزایش یافته و سپس وارد کندانسور کولر گازی می گردد. در هنگام خروج گاز از کمپرسور دمای گاز در لوله مویی کاهش می یابد. کندانسور گاز مبرد را از کمپرسور دریافت نموده آن را به مایع تبدیل می کند و گرمای آن را جذب نموده و به بیرون انتقال می دهد.

فن کولر گازی باعث می شو تا کمپرسور بیش از حد داغ نشده و به خنک کردن آن می پردازد. هوایی که در اتاق وجود دارد از طریق فن خنک کننده ای که در داخل پنل داخلی وجود دارد وارد پنل داخلی شده و از سیم پیچ های اواپراتور عبور کرده و سرد می شود و از طرف دیگر یونیت داخلی وارد محیط می گردد. گاز مبردی که در اواپراتور بخار شده است مجددا توسط کمپرسور جذب شده و این چرخه ادامه خواهد داشت تا هوا به صورت یکنواخت خنک شود.

اکنون که با اجزای مختلف کولر گازی و نحوه عملکرد آن آشنا شدید بهتر به این موضوع که چرا کولر گازی صدا می دهد و چگونگی برطرف کردن این صداها پرداخته شود.

چرا کولر گازی صدا می دهد؟

کولرهای گازی از دو قطعه کلی یونیت داخلی و یونیت خارجی تشکیل شده اند که در صورت بروز مشکل در قطعات هر یک از این قسمت ها امکان وجود سر و صدا در کولر گازی وجود داشته باشد.

تراز نبودن یونیت خارجی  کولر گازی

یکی از عوامل مهمی که در درست کار کردن کولر گازی تاثیر بسزایی دارد چگونگی نصب آن می باشد. نصب غیر اصولی و نادرست پنل داخلی و خارجی کولر گازی می تواند پس از مدتی کار کردن، مشکلات زیادی را در دستگاه به وجود آورد. به همین دلیل است که گفته می شود نصب کولر گازی باید حتما به دست یک نصاب ماهر در این کار که از تجربه بالایی برخوردار است انجام گیرد.

علت صدای کولر گازی

نصب یونیت خارجی باید با دقت زیادی انجام گرفته و حتما به صورت تراز باشد. در صورت وجود ناهمواری در مکانی که یونیت خارجی بر روی آن قرار گرفته است امکان دارد که کولر گازی در هنگام کار کردن صداهای بلند و آزار دهنده ای را از خود بروز دهد. در صورتی که تعمیرکار تشخیص دهد که مشکل صدا دادن کولر گازی از نصب نادرست پنل خارجی می باشد نیاز است تا آن را تراز نموده و به صورت اصولی نصب نمود.

قرار گرفتن یک شیء خارجی در کندانسور کولر گازی

کندانسور یکی از قطعات اصلی کولر گازی می باشد که در پنل خارجی و در فضایی مانند حیاط یا بالکن نصب می گردد. گاهی ممکن است حیواناتی مانند گربه، موش یا پرندگان مختلف وارد پنل خارجی شده و سبب ایجاد سر و صدا گردند. حتی ممکن است در اثر وزش باد اجسام مختلفی مانند تکه های پلاستیک وارد کندانسور شده و در هنگامی که کولر روشن می شود سر و صداهایی را در دستگاه ایجاد نمایند. در این گونه مواقع نیاز است تا با استفاده از یک چراغ قوه درون پنل خارجی و کندانسور کولر گازی را به دقت بررسی کرده و در صورتی که جسم یا حیوانی درون آن گیر کرده است را خارج نمایید.

عدم نصب صحیح قاب جلوی کولر گازی

پس از نصب یونیت داخلی و خارجی کولر گازی برای این که جهت وزش باد خروجی از کولر گازی به درستی تنظیم گردد یک دریچه را بر روی یونیت داخلی نصب می کنند که برای نصب این دریچه باید توجه زیادی نمود که پیچ هایی که وجود دارند به درستی بسته شده و دریچه محکم گردد چرا که نصب نادرست این دریچه باعث می شود در هنگام روشن کردن کولر گازی صدایی از پنل داخلی به گوش بخورد که با بستن و محکم کردن آن، صدای به وجود آمده برطرف می گردد.

شکستن تیغه های فن پنل خارجی کولر گازی

از جمله دلایل یگری که می توان در پاسخ به این سوال که چرا کولر گازی صدا می دهد بیان کرد شکستن فن کولر گازی می باشد. در داخل کندانسور و پنل خارجی یک فن قرار داد که دارای پره هایی می باشد. گاهی ورود اجسام خارجی به داخل کندانسور باعث آسیب دیدن پره های فن شده و باعث می شود زمانی که کولر گازی کار می کند این پره های شکسته شروع به صدا دادن کرده و این صدا تا داخل ساختمان به گوش برسد. برای رفع این مشکل نیاز است تا تعمیرکار فن کندانسور را مورد بررسی قرار داده و در صورتی که این قطعه دچار شکستگی شده است نسبت به تعویض آن اقدام نماید.

خشک شدن موتور فن کولر گازی

کولر گازی جزء آن دسته از وسایلی می باشد که نیاز به سرویس های دوره ای دارد. در این سرویس ها قطعات مختلف مورد بررسی قرار گرفته و مشکلات احتمالی موجود در آنها برطرف می گردد. علاوه بر آن لوله ها و اتصالات دستگاه توسط تعمیرکار و سرویس کار کولر گازی بررسی شده تا مشکلی در آنها وجود نداشته باشد. روغن کاری فن موتور نیز از جمله کارهایی است که در سرویس های دوره ای انجام می گیرد و از خشک شدن فن دستگاه جلوگیری می نماید. در صورتی که موتور فن به دلیل عدم روغن کاری خشک گردد موجب بروز سر و صدا در کولر گازی در هنگام روشن بودن می گردد.

لق بودن پایه های کندانسور کولر گازی

رفع صدای کولر گازی

در هنگام نصب یونیت خارجی کولر گازی باید دقت نمود که پیچ ها و پایه های کندانسور به درستی محکم شده باشند. شل و یا لق بودن این پایه ها می تواند دلیلی برای وجود سر و صدا در کولر گازی باشد که می توان با آچارکشی و محکم کردن پیچ و مهره های کندانسور این مشکل را برطرف نمود.

فشار بیش از حد و داغ شدن کمپرسور کولر گازی

گاهی ممکن است بر اثر روشن بودن طولانی مدت کولر گازی به کمپرسور فشار زیادی وارد شده و داغ شود. این داغ کردن کمپرسور می تواند دلیلی برای صدا دادن کولر گازی باشد که به راحتی و با خاموش کردن و استراحت دادن به دستگاه قابل برطرف شدن می باشد.

جا به جا شدن کمپرسور کولر گازی

ممکن است پس از این که تعمیرکار کولر گازی شما را برای پیدا کردن دلیل صدای کولر گازی مورد بررسی قرار داد به شما بگوید که کمپرسور دستگاه از جای خود خارج شده است. زمانی که کمپرسور از جای خود خارج می شود شروع به لرزیدن کرده و در نتیجه منجر به صدا دادن کولر می گردد.

ضربه خورد به کمپرسور

در هنگام جا به جایی و نصب کولر گازی به ویژه کمپرسور باید دقت زیادی نمود چرا که کمپرسور دستگاه پر از گاز مبرد بوده و ضربه به آن می تواند باعث تخلیه گاز گردد و کولر گازی کار نکند. حتی در صورت خارج نشدن گاز مبرد، ضربه به کمپرسور می تواند باعث آسیب به بدنه آن و کج شدن این قطعه  گردد که در نهایت باعث ایجاد صدای جیر جیر در کولر گازی زمانی که روشن است می گردد.

نتیجه گیری

در این مطلب به عواملی که می توانند در بروز صدای کولر گازی موثر باشند پرداخته شد. در صورتی که تخصصی در این زمینه ندارید بهتر است برای عیب یابی و تعمیر دستگاه خود حتما به تعمیرکار متخصص و حرفه ای مراجعه نمایید. در هنگام بررسی قطعات مختلف دستگاه برای این که بفهمید چرا کولر گازی صدا می دهد نیاز است حتما برق دستگاه را قطع نموده و نکات ایمنی را رعایت نمایید.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های تاسیسات مانند: آموزش تعمیرات کولر گازی ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش نصب پکیج  ، آموزش تعمیرات موتورخانه  ، آموزش لوله کشی ساختمان و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
علت روشن شدن انفجاری پکیج
علت روشن شدن انفجاری پکیج چیست؟
علت باد گرم کولر گازی چیست
علت باد گرم کولر گازی چیست؟ حل مشکل خنک نبودن باد کولرگازی
تفاوت پکیج تک مبدل و دو مبدل
تفاوت پکیج تک مبدل و دو مبدل
انتخاب بهترین محل برای نصب کولر گازی
انتخاب بهترین محل برای نصب کولر گازی
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر