آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

آموزش غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق – سایلنت کردن اعلام حریق

دسته بندی‌ها
نویسنده: تحریریه فن و کار
آموزش غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق تجهیزاتی می باشند که در صورت وجود دود و آتش و یا مونوکسید کربن در محلی که نصب شده اند، توسط دتکتورها و سنسورهایی که در آنها قرار داد تشخیص داده شده و توسط سیستم های هشداری که دارند با استفاده از آژیر یا نور دیگران از وجود خطر مطلع می سازند. برای فعال کردن و نصب سیستم های اعلام حریق نیاز به تخصص در این زمینه می باشد. در این مقاله به آموزش غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق و سایلنت کردن آن پرداخته شده است.

آموزش غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق

همانطور که فعال کردن سیستم اعلام حریق نیازمند تخصص می باشد غیر فعال کردن و ریست کردن آن نیز ساده نمی باشد. اما چرا نیاز به غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق می باشد؟ گاهی اوقات ممکن است در اثر پخت و پز و تشکیل دود، سنسور اعلام حریق هشدار داده و باعث اذیت و آزار افراد گردد.  در این گونه مواقع نیاز است تا این سیستم را ریست کرده و یا آن را سایلنت نمود.

چگونه یک سیستم اعلام حریق را غیر فعال نماییم؟

در صورتی که در مواقع غیر ضروری سیستم اعلام حریق شما هشدار داد و نیاز به قطع کردن آن داشتید می توانید کارهای مختلفی مانند آن را از سقف یا دیوار جدا نموده و با فشردن دکمه پاور دستگاه، آن را ریست کنید.

امکان دارد که هشدارهای سیستم حتی با ریست کردن آن هم برطرف نگردد که در این صورت باید پس از جدا کردن آن از سقف، تمام اتصالات و باتری آن را درآورده تا صدای آن قطع گردد. در ادامه به کارهایی که می توان برای ریست کردن و غیر فعال نمودن سیستم اعلم حریق انجام داد به صورت جامع اشاره شده است.

غیر فعال کردن سنسور و تشخیص دهنده دود

در صورتی که سیستم اعلام حریقی که در ساختمان خود نصب کرده اید از انواع جدید این سیستم ها می باشد غیر فعال کردن و سایلنت کردن آن کار سختی نبوده و می توان تنها با فشردن یک دکمه اقدام به ریست کردن و غیر فعال نمودن آن نمود.

غیر فعال کردن سنسور و تشخیص دهنده دود

به علت دردسری که سیستم های قدیمی برای غیر فعال کردن و سایلنت کردن در مواقعی مانند آشپزی و … بودند شرکت های سازنده این محصولات به این فکر افتادند که تکنولوژی موجود در این سیستم ها را بهبود بخشیده و به ساخت دکمه ای بر روی سیستم های اعلام حریق اقدا نمودند.

این دکمه ها که دکمه سکوت نام دارند می توانند با فشردن آنها دستگاه را برای مدت زمانی موقت غیر فعال نموده و هشدار آن را خاموش نمایند. در صورتی که قصد آشپزی که ممکن است با تولید مقداری دود همراه باشد را دارید و یا می خواهید سیگار بکشید می توانید این دکمه را فشرده و برای 15 تا 20 دقیقه سنسورهای تشخیص دهنده دود دستگاه را غیر فعال نمایید.

البته این گزینه تنها در سیستم های نوین وجود دارد و در دستگاه های قدیمی این امکان وجود نداشته و نیاز به انجام راه حل های دیگری می باشد ک در ادامه به این روش ها پرداخته شده است.

جدا کردن باتری های سیستم های اعلام حریق

برای این کار نیاز است تا در ابتدا دتکتور دودی را که فعال می باشد پیدا کنید. پیدا کردن سنسورهای فعال می تواند توسط چراغ های قرمزی که بر روی دستگاه قرار گرفته است مشخص گردد. علاوه بر آن در صورتی که آژیر دستگاه فعال باشد نیز از طریق هشدار دستگاه می توان آن را پیدا کرد.

پس از این که دستگاه فعال را پیدا کردید نیاز است تا آن را ریست نمایید. در صورتی که دستگاه اعلام حریق شما از نوع جدید باشد توسط دکمه ای که بر روی آن قرار دارد می توان آن را ریست نمود. اما در دستگاه هایی که قدیمی تر می باشند نیاز است تا دستگاه را از دیوار و یا سقف جدا نموده و دکمه ای که در قسمت پشتی آن وجود دارد را برای ریست شدن شدن بزنید.

جدا کردن باتری های سیستم های اعلام حریق

با فشردن این دکمه دستگاه غیر فعال شده و هشدارهای آن قطع می گردد. ممکن است با فشردن دکمه موجود در پشت دستگاه، غیر فعال شدن اتفاق نیفتاده و دستگاه خاموش نگردد. در این صورت نیاز است تا باتری های دستگاه را تعویض نموده و پس از آن مجددا دستگاه را ریست نمایید.

در صورتی که سیستم اعلام حریق غیر فعال نگردید باید کلا باتری ها را جدا نمود. در صورتی که با انجام این کارها هنوز هم دستگاه هشدار می داد و غیر فعال نمی گردد نیاز به تعویض کلی سیستم می باشد.

خاموش کردن دستگاه به صورت سخت افزاری

برای غیر فعال کردن دستگاه به صورت سخت افزاری در ابتدا نیاز است تا همه دستگاه ها را ریست نمود. دتکتورهای سیستم های اعلام حریق به یکدیگر متصل بوده و در صورتی که یکی از آنها هشدار بدهد به دلیل اتصال دیگر دستگاه ها به آن، آنها هم هشدار خواهند داد.

بنابراین برای قطع این هشدارها نیاز به غیر فعال کردن تمامی دستگاه های موجود در ساختمان می باشد که باید توسط دکمه موجود در جلوی دستگاه و یا دکمه موجود در پشت دستگاه که نیاز به باز کردن سیستم می باشد انجام گیرد. ممکن است دستگاه شما دارای یک صفحه کنترل باشد که در این صورت می توان کد غیر فعال کردن دستگاه را از شرکت سازنده گرفت و با وارد نمودن آن دستگاه را غیر فعال و سایلنت نمود.

در این روش نیز ممکن است ریست کردن جواب ندهد و نیاز باشد تا ترمز دستگاه چرخانده شود. محلل ترمزهای مدار را معمولا در زیرزمین، گاراژ و یا در اتاق تعمیرات نصب می کنند. در صورتی که می خواهید منبع نیرویی که در تمام اتاق ها وجود دارد را قطع نمایید باید تمام وسایل برقی را از برق جدا کنید.

ممکن است در صورت شروع به هشدار دستگاه های اعلام حریق قادر به خاموش کردن آنها به تنهایی نباشید چرا که این کار ممکن است کمی پیچیده بوده و انجام آن به راحتی امکان پذیر نباشد.

به همین دلیل بهتر است در صورت مواجهه با این مشکل به آتش نشانی خبر داده تا نسبت به غیر فعال نمودن سیستم های اعلام حریق و سایلنت کردن آنها اقدام نماید. همچنین در مجتمع های مسکونی یا تجاری که دارای مدیر ساختمان می باشند می توان با خبر دادن به این فرد به حل این مشکل پرداخت.

ممکن است سیستم اعلام حریق نصب شده در ساختمان شما به علت های مختلفی دچار مشکل و خرابی شده باشد و بدون وجود دود یا آتش سوزی دائما شروع به هشدار کند. در این صورت نیاز است تا کل سیستم را تعویض نموده و یا سیم کشی آن در صورت خرابی تعویض گردد.

سایلنت و غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق ساختمان های تجاری

مجتمع های تجاری به علت استفاده زیاد از سیستم های اعلام حریق دارای یک کنترل پنل در قسمتی از ساختمان که قابل دسترسی می باشد هستند. در صورتی که سیستم اعلام حریق شروع به هشدار دادن و آژیر زدن کرد و شما قصد غیر فعال نمودن و یا ریست کردن آن را داشتید در ابتدا باید محلی که کنترل پنل در آن قرار دارد را پیدا نموده و در صورتی که درب جعبه قفل باشد کلید ان را پیدا کرده و درب آن را باز نمایید.سایلنت و غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق

معمولا برای دسترسی به کنترل پنل ها باید رمز عبوری را وارد نموده تا بتوان به آن دسترسی پیدا کرد. با وارد کردن رمز عبور که معمولا مدیریت ساختمان و یا قسمت نگهبانی از آن آگاه می باشند می توان با استفاده از دستورهایی که وجود دارد سیستم اعلام حریق را ریست کرده و  آن را غیر فعال نمود.

دوره های مختلفی وجود دارد که می توان با شرکت کردن در آنها به آموزش در حوزه نصب سیستم های اعلام حریق پرداخت. در این دوره ها به آموزش های لازم جهت نصب و همچنین غیر فعال نمودن این سیستم ها می پردازند و پس از طی کردن دوره به افراد شرکت کننده مدرک فنی و حرفه ای ارائه می شود که توسط آن قادر به نصب انواع سیستم های اعلام و اطفاء حریق و همچنین نحوه غیر فعال کردن آنها می باشند.

پیشنهاد ویژه: فن و کار یکی از معتبرترین آموزشگاه‌های کشور در زمینه آموزش های فنی و مهارتی از جمله آموزش نصب اعلام حریق با ارائه مدرک فنی و حرفه ای می‌باشد. شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان فن و کار تماس حاصل فرمایید.

4/5 - (2 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
نحوه تشخیص و تعمیر دستگاه کپی
نحوه تشخیص و تعمیر دستگاه کپی
قابلیت BLC در دوربین مدار بسته چیست و چه تفاوتی با HLC دارد
قابلیت BLC در دوربین مدار بسته چیست و چه تفاوتی با HLC دارد؟
نحوه ست كردن ريموت درب پاركينگ
نحوه ست كردن ريموت درب پاركينگ و کرکره برقی( تنظیم کردن ریموت درب پارکینگ)
نحوه اندازه گیری مقدار مقاومت الکتریکی
نحوه اندازه گیری مقاومت الکتریکی
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر