آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

چگونه برقکار ساختمان حرفه ای شویم؟

دسته بندی‌ها
نویسنده: تحریریه فن و کار
چگونه برقکار ساختمان حرفه ای شویم؟

چگونه برقکار ساختمان حرفه ای شویم؟ برقکار ها مجموعه ای از مهارت های حیاتی را ارائه می دهند که برای عملکرد موثر زندگی مدرن ضروری است. دانش فنی مورد نیاز و خطرات مرتبط با این حرفه، آموزش گسترده و صلاحیت های دقیق را ضروری می کند. راه های مختلفی برای تبدیل شدن به یک برقکار حرفه ای وجود دارد، چه فارغ التحصیل دانشگاه باشید، چه فردی که قصد تغییر شغل را دارد.

شما می توانید مدارک مورد نیاز خود را با گذراندن دوره جامع و عملی برق ساختمان به دست آورید. اگر قبلاً تجربه مرتبطی دارید. در این مقاله توضیح می دهیم که برقکار کیست، چه وظایفی بر عهده دارد و در ادامه مراحل لازم برای تبدیل شدن به یک برقکار ساختمان حرفه ای را شرح می دهیم.

چگونه برقکار ساختمان حرفه ای شویم؟
چگونه برقکار ساختمان حرفه ای شویم؟

برقکار کیست؟

برقکار کارگر ماهری است که در تامین، نصب و نگهداری سیستم های سیم کشی برق در ساختمان های مسکونی و تجاری تخصص دارد. برق کاران متخصصان ماهری هستند که برای رسیدگی به طیف گسترده ای از مسائل مربوط به انرژی الکتریکی آموزش دیده اند. برای تبدیل شدن به یک برقکار باید دیپلم دبیرستان را به دست آورید، آموزش های جامع را کامل کنید، تعداد مشخصی از ساعت های آموزشی را به کار عملی اختصاص داده و در نهایت گواهینامه بین المللی دریافت کنید.

برقکار کیست؟
برقکار کیست؟

وظایف یک برقکار چیست؟

برقکار ها وظیفه دارند از عملکرد صحیح برق در ساختمان ها اطمینان حاصل کنند. آن ها ممکن است سیم کشی، سیستم های روشنایی، سیستم های ارتباطی و سیستم های کنترل را در خانه ها، ساختمان های تجاری یا مشاغل دیگر نصب کنند. برقکار ها هم چنین ممکن است روی تعمیرات سیستم های الکتریکی کار کنند یا تعمیر و نگهداری معمولی را انجام دهند. آن ها باید با کد های برق آشنا باشند و اطمینان حاصل کنند که تمام کار ها با استاندارد های ایمنی مطابقت دارد.

به عنوان بخشی از کار خود، ممکن است مجبور شوند نقشه ها یا سایر اسناد فنی را بخوانند تا تعیین کنند که چگونه یک سیستم الکتریکی نصب شده است و در کجا ممکن است تعمیر یا نگهداری مورد نیاز باشد. آن ها همچنین ممکن است نیاز به خواندن این اسناد قبل از نصب یک سیستم در یک پروژه ساختمانی جدید داشته باشند.

طبق آمار اداره آمار کار ایالات متحده تا سال 2020 میلادی، 9٪ از برقکاران خود اشتغال بودند و 65٪ به عنوان پیمانکاران برق و سایر سیم کشی ها کار می کردند. وظایف آن ها ممکن است شامل کار در داخل و خارج باشد و ممکن است لازم باشد در فضا های کوچک کار کنند یا مدت زمان طولانی را در حالت ایستاده یا روی زانو بگذرانند.

برقکار ها از ابزار ها و وسایل مختلفی مانند ولت متر، آمپر متر، اسکنر حرارتی و تستر کابل برای تشخیص و تعمیر مشکلات الکتریکی استفاده می‌ کنند. آن ها قطعات الکتریکی مانند ترانسفورماتور ها و قطع کننده های مدار را بررسی می کنند تا مطمئن شوند که همه چیز ایمن است و به درستی کار می کند. آن ها ممکن است در سیم کشی ساختمان های جدید یا تعمیر یا جایگزینی سیم کشی های قدیمی که دیگر مطابق با کد نیستند، تخصص داشته باشند.

نصب دوربین مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه، نصب سیستم های امنیتی و دزدگیر اماکن، هوشمند سازی ساختمان ها، نصب اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر، نصب تلفن سانترال کم ظرفیت، نصب جک پارکینگی، کرکره برقی و اپراتور درب شیشه ای نیز از وظایف یک برقکار متخصص و حرفه ای می باشد.

وظایف یک برقکار چیست؟
وظایف یک برقکار چیست؟

مراحل تبدیل شدن به یک برقکار ساختمان حرفه ای

حال که با وظایف یک برقکار متخصص آشنا شدید، لازم است با مراحل تبدیل شدن به یک برقکار ساختمان حرفه ای آشنا شوید. در ادامه به صورت گام به گام شما را برای تبدیل شدن به یک برقکار ساختمان مجرب آماده می کنیم.

  • تحقیقات وظایف برقکار
  • گرفتن دیپلم دبیرستان
  • شرکت در دوره های عملی آموزش برق ساختمان
  • اخذ گواهینامه معتبر فنی و حرفه ای برق ساختمان
  • ورود به بازار کار
  • افزایش درآمد

تحقیقات وظایف برقکار

در اولین گام از تبدیل شدن به یک برقکار حرفه یا باید آشنایی ضمنی با وظایف و مسئولیت های برقکار داشته باشید. می توایند این وظایف را با مشورت با افراد دیگر و متخصصان با سابقه بفهمید. به عنوان یک برقکار، سیم کشی را در خانه ها، کارخانه ها و مشاغل مدیریت می کنید. برای انجام این کار، نقشه هایی را برای تعیین محل پریز ها، تابلو های برق، مدار ها و سایر انواع تجهیزات مطالعه خواهید کرد. سپس، شما مسئول اتصال سیم به ترانسفورماتور، سوئیچ و سایر اجزا هستید.

تمام کار هایی که انجام می دهید باید با قوانین ساختمانی کشور خود مطابقت داشته باشد تا امنیت عمومی تضمین شود. شما می توانید در ساخت و ساز که در آن سیستم های سیم کشی را نصب می کنید یا در تعمیر و نگهداری که در آن سیستم های سیم کشی را ارتقا می دهید تخصص داشته باشید.

گرفتن دیپلم دبیرستان

قبل از این که شغل برق ساختمان را دنبال کنید، باید دیپلم دبیرستان یا معادل آن را کسب کنید. اگرچه اکثر مشاغل به مهارت های خاص مرتبط با صنعت متکی است، مفاهیم آکادمیک زیادی وجود دارد که برقکاران روزانه از آنه ا استفاده می کنند. برخی از موضوعات مدرسه که مهارت های ارزشمندی را برای این حرفه ارائه می دهند عبارتند از:

جبر و مثلثات: برقکاران باید از مهارت های ریاضی برای تعیین طول سیم کشی، محاسبه نیروی جریان های الکتریکی و اندازه گیری زاویه مدار استفاده کنند.

فیزیک: برقکار ها برای تکمیل مؤثر کار خود نیاز به درک مفاهیم اولیه علمی دارند.

انگلیسی: این حرفه اغلب به تکنسین ها نیاز دارد که اسناد فنی را بخوانند.

کلاس های نقشه کشی فروشگاهی و مکانیکی: این کلاس ها می توانند در آموزش برقکاران برای طراحی سیستم های الکتریکی در ساختمان ها و سازه ها مفید باشند.

برخی از دوره ‌هایی که در دبیرستان در دسترس شما هستند می‌ توانند به شما در آماده‌ سازی شغلی به عنوان برقکار کمک کنند. برخی از دروس کمک کننده برای حرفه برق ساختمان عبارتند از ریاضی، جبر، هندسه، فیزیک، شیمی، کارگاه برق، انگلیسی. اگر می خواهید روزی کسب و کار خود را راه اندازی کنید، باید دوره هایی در زمینه کسب و کار، کارآفرینی و حسابداری را نیز در نظر بگیرید. پیوستن به یک باشگاه الکترونیک دبیرستان، زمینه های بیشتری را برای شما فراهم می کند.

شرکت در دوره های عملی آموزش برق ساختمان

اگرچه حضور در یک آموزشگاه فنی و حرفه ای برای تبدیل شدن به یک برق الزامی نیست، اما می تواند آموزش های ارزشمندی را ارائه دهد و به دانش آموزان در روند اخذ گواهینامه و هم چنین کاریابی کمک زیادی کند. چه در یک دانشگاه چهار ساله شرکت کنید که در آن فناوری برق را مطالعه می‌ کنید یا از طریق یک موسسه آموزشی دیپلم حرفه‌ ای کسب می ‌کنید، این تجربه به شما آموزش‌ های جامع آزمایشگاهی و عملی را می ‌دهد.

با این تفاوت که آموزش های دانشگاهی نسبت به دوره های آموزشی مدت زمان خیلی بیشتری طول می کشد و ممکن است مهارت های ویژه بازار کار به افراد منتقل نشود. به دانش ‌آموزان ابزار های اساسی و مقدمه‌ هایی با اصول اولیه برق آموزش داده می ‌شود که می ‌تواند به آن ها در هنگام درخواست برای موقعیت های شغلی، برتری دهد.

دوره کارآموزی شامل آموزش در مورد موضوعاتی مانند:

  • رمزگشایی نمودار های فنی و نقشه های ساختمانی برای نقشه های برق
  • نصب، نگهداری و تعمیر سیم کشی برق و تجهیزات توزیع برق
  • اطمینان از این که تمام کار ها مطابق با مقررات ملی ساختمان انجام می شود
  • استفاده از دستگاه های ویژه برای تست و بازرسی سیستم های الکتریکی برای مشکلات
شرکت در دوره های عملی آموزش برق ساختمان
شرکت در دوره های عملی آموزش برق ساختمان

مزایای شرکت در دوره برق ساختمان آموزشگاه فن و کار

آموزشگاه فن و کار یکی از بهترین آموزشگاه های برگزار کننده دوره برق ساختمان در تهران است که توانسته است تعداد بالای کارآموزان را وارد بازار کرده و به درآمد عالی برساند. کلاس برق ساختمان در دو سطح برق ساختمان درجه 2 و برق ساختمان درجه 1 برگزار می شود.

دوره برق ساختمان درجه 2 به عنوان پیش نیاز محسوب می شود و تمام مباحث و سرفصل های ابتدایی و مقدماتی شامل آشنایی با مقدمات برق، نقشه خوانی، استفاده از ابزار و تجهیزات، نصب کلید و پریز، سیم کشی برق در ساختمان های مسکونی و اداری، نصب آیفون صوتی و تصویری، نصب مدار کولر آبی و کولر گازی، نصب فیوز و فتوسل و سیستم های توزیع و قدرت می باشد.

این دوره به صورت عملی در کارگاه های مجهز برگزار می گردد و کارآموز را برای یادگیری مهارت های تخصصی نصب و راه اندازی سیستم های امنیتی نظیر انواع دوربین های مدار بسته تحت شبکه و آنالوگ، سیستم های اعلام حریق از دو نوع آدرس پذیر و متعارف، هوشمند سازی ساختمان، نصب و راه اندازی کرکره برقی و جک پارکینگی، اپراتور درب شیشه ای و حتی نصب تلفن های سانترال آماده می کند. مزایای شرکت در دوره برق ساختمان آموزشگاه فن و کار عبارتند از:

  • آموزش صفر تا صد مباحث کاربردی ویژه بازار کار
  • تدریس توسط اساتید و متخصصان حرفه ای برق ساختمان
  • کار با ابزار و تجهیزات به صورت عملی در کارگاه های پیشرفته
  • ارائه مدرک فنی و حرفه ای معتبر برق ساختمان
  • پشتیبانی از کارآموز به صورت نامحدود
  • شهریه مناسب دوره
  • امکان تجدید دوره رایگان
  • برگزاری کلاس ها به صورت حضوری و مجازی
  • موقعیت عالی و دسترسی مناسب آموزشگاه
  • در نظر گرفتن خوابگاه برای کارآموزان ساکن شهرستان
  • برگزاری دوره مشاوره ورود به بازار کسب و کار

اخذ گواهینامه معتبر فنی و حرفه ای برق ساختمان

شرایط لازم برای صدور مجوز و گواهینامه در کشور های مختلف، متفاوت است، بنابراین حتماً در مورد شرایط لازم برای کار در منطقه خود تحقیق کنید. اگر منطقه شما نیاز به دریافت مجوز دارد، ممکن است مجبور شوید یک امتحان برق را نیز بگذرانید. این آزمون درک شما از سیستم برق، پروتکل های ایمنی، مفاهیم الکتریکی و قوانین ساختمان را آزمایش می کند. در کشور ما معتبر ترین گواهینامه قابل اخذ در حوزه برق ساختمان، مدرک فنی و حرفه ای می باشد که ورود شما به بازار کار را تضمین می کند.

برای اخذ این مدرک باید پس از اتمام کلاس آموزشی خود با مراجعه به آموزشگاه های زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای به پر کردن فرم مربوطه و پرداخت هزینه بپردازید. سپس مشاورین آموزشگاه روز، ساعت و زمان برگزاری آزمون کتبی را به شما اطلاع خواهند داد. آزمون کتبی شامل سوالات چهار گزینه ای می باشند که باید در موعد مقرر شده به آن ها پاسخ داده و حداقل نمره 50 از 100 را کسب کنید تا بتوانید وارد مرحله بعد شوید.

مرحله بعد شرکت در امتحان عملی با شرط اخذ حداقل نمره 70 از 100 می باشد. پس از این مرحله شما می توایند با مراجعه به قسمت استعلام مدرک سایت سازمان فنی و حرفه ای به صدور مدرک خود بپردازید.

ورود به بازار کار شغل برق ساختمان

اکثر کشور ها نیاز دارند که برقکار ها مجوز بگیرند. برای شرایط صدور مجوز، باید با اتحادیه برق ساختمان تماس بگیرید. در این موارد، شما نیاز به قبولی در امتحانات تئوری و عملی برق ساختمان سازمان فنی و حرفه ای دارید. پس از دریافت این گواهینامه، می توانید اقدامات رسمی را برای دریافت جواز کسب و پروانه کسب انجام داده و با استناد به این گواهینامه معتبر، وام های بانکی راه اندازی کسب و کار را بگیرید.

هم چنین این مدرک فنی و حرفه ای می تواند به روند مهاجرت کاری شما و کاریابی در کشور های زیر نظر وزارت جهانی کار کمک کند. به علاوه مدرک فنی و حرفه ای برق ساختمان می تواند استخدام شما را در موقعیت های شغلی دولتی و خصوصی را تضمین کند.

ورود به بازار کار شغل برق ساختمان
ورود به بازار کار شغل برق ساختمان

افزایش درآمد برقکار ساختمان

شما به عنوان یک برقکار مبتدی می توانید پروژه های زیادی را دریافت کرده و پس از بالا رفتن سرمایه خود به فکر توسعه کسب و کار خود باشید. شما برای بالا بردن درآمد خود باید مهارت های خود را به روز نگه دارید و بتوانید با انواع سیستم های برق ساختمان کار کنید. برای افزایش درآمد خود روی مهارت های ارتباطی خود کار کنید تا درصد رضایت مشتری را به طور چشمگیری بالا برده و برای کار های بعدی دوباره به شما مراجعه کنند.

سعی کنید با داشتن نظم و برنامه ریزی، تحویل به موقع کار و کیفیت بالا به مشتری او را راضی نگه دارید. هم چنین شما برای بالا بردن درآمد خود می توانید به صورت اشتراکی روی پروژه های مختلف با همکاران خود کار کنید. تبلیغات مجازی و پخش تراکت نیز می تواند یک عامل تاثیر گذار در بالا بردن درآمد شما باشد.

افزایش درآمد برقکار ساختمان
افزایش درآمد برقکار ساختمان

حالا اگر به این حرفه علاقمند هستید و میخواهید کسب و کارتان را بر پایه این حرفه راه اندازی کنید میتوانید در دوره آموزش برق ساختمان آموزشگاه فن و کار شرکت کرده و بصورت تخصصی این رشته را یاد بگیرید.

X بستن
پربازدیدترین مقالات
بازار کار برق ساختمان
بازار کار برق ساختمان + درآمد و سرمایه
معرفی بازار کار و درآمد شغل کابینت سازی
معرفی بازار کار و درآمد کابینت سازی
ابزار های مورد نیاز برای راه اندازی شغل مکانیک خودرو
ابزار های مورد نیاز شغل مکانیک خودرو
شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی
بازار کار و درآمد شغل تعمیرات برد الکترونیکی
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر