آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

تفاوت صافکاری با رنگ و بی رنگ ماشین

دسته بندی‌ها
نویسنده: علیرضا سلیمانی
تفاوت صافکاری با رنگ و بی رنگ ماشین

تفاوت صافکاری با رنگ و بی رنگ ماشین : امروزه به دلیل گسترش استفاده از خودرو ها و وسایل نقلیه شاهد بالا رفتن آمار تصادفات در شهر های بزرگ و کوچک هستیم. بدنه خودرو که از لایه های مختلف رنگی با جنس فولاد ساخته شده است، مهم ترین قطعه خودرو در معرض آسیب های ناشی از تصادفات می باشد. در نتیجه افزایش تعداد تصادفات، تعداد مشاغل مربوط به تعمیرات خودرو و بدنه آن افزایش یافته است.

یکی از مشاغل مربوط به تعمیر بدنه خودرو در اثر ضربات ناشی از تصادفات صافکاری خودرو می باشد. در این مقاله ضمن آشنایی با صافکاری با رنگ و صافکاری بی رنگ، ابزار مورد استفاده در هر دو نوع صافکاری معرفی شده و به بررسی تفاوت های آن ها خواهیم پرداخت. شما میتوانید صفر تا صد این حرفه را با شرکت در دوره آموزش صافکاری خودرو آموزشگاه فن و کار آموزش ببینید. همچنین از مزایای 30% تخفیف شهریه این دوره برخوردار شوید.

آموزش صافکاری خودرو

 صافکاری با رنگ چیست؟

در صورتی که ضربه وارد شده به خودرو از شدت بالایی برخوردار بوده و مستقیما روی بدنه خودرو تاثیر داشته باشد به نحوی که رنگ خودرو از بین رفته باشد یا رنگ بدنه خودرو بر اثر برخورد ضربه چکش و مراحل صافکاری آسیب دیده و به طور کامل از بین برود، باید از روش صافکاری با رنگ استفاده نمود.

در این روش پس از انجام صافکاری خودرو، با استفاده از تجهیزات تخصصی به نقاشی بدنه خودرو پرداخته تا بدنه خودرو به حالت اولیه برگردد.

تفاوت صافکاری با رنگ و بی رنگ ماشین

در صورتی که رنگ بدنه خودرو از کیفیت بالایی برخوردار باشد به طوری که قادر به تحمل ضربه های شدید را داشته باشد، باعث می شود ایجاد ضربه های ضعیف تاثیری بر روی رنگ خودرو نداشته باشد اما ضربه های شدید موجب می شود تا تنها راه رفع مشکل استفاده از صافکاری با رنگ باشد.

انجام صافکاری با رنگ نیاز به مهارت تخصصی داشته و در صورت نیاز به صافکاری با رنگ خودرو، لازم است از یک تعمیرکار و صافکار ماهر کمک بگیرید. توجه کنید که انجام نادرست و غیر اصولی صافکاری ممکن است باعث وارد شدن آسیب جدی به قطعات و رنگ اتومبیل شود.

صافکاری با رنگ چیست؟

 ابزار مورد نیاز صافکاری با رنگ

برای انجام صافکاری با رنگ خودرو از ابزار های متنوعی استفاده می شود که عبارتند از:

  • شاسی کش
  • سمباده
  • دستگاه جوش
  • وسایل بتونه کاری
  • پولیش
  • پمپ رنگ
  • خشک کن رنگ موضعی

 شاسی کش

در صورتی که شدت ضربه حین تصادف به حدی بالا باشد که ستون های پایه بدنه خودرو جا به جا شوند، در مرحله اول از صافکاری با رنگ خودرو به سراغ شاسی کش رفته و با استفاده از جک های متصل به جرثقیل هایی که به شاسی کش معروف هستند سعی در برگرداندن شاسی به حالت اولیه می کنیم.

 سمباده

در ابتدای شروع به کار صافکاری با رنگ لازم است بخش های آسیب دیده در اثر ضربه با استفاده از سمباده ترمیم شود. این کار باعث می شود پس از انجام صافکاری و برگرداندن بخش آسیب دیده به حالت اولیه، رنگ آمیزی بدنه خودرو به راحتی انجام شود. سمباده ها در دو نوع برقی یا دستی بسته به میزان شدت ضربه و میزان کار مورد استفاده قرار می گیرند.

 دستگاه جوش

اگر بخشی از بدنه خودرو در اثر ضربه کامل از بین رفته و نتوان با صافکاری و نقاشی خودرو محل را ترمیم کرد، لازم است با استفاده از دستگاه جوش محل را ترمیم کرد.

 وسایل بتونه کاری

قبل از شروع به رنگ آمیزی مجدد بدنه خودرو لازم است، صافکار با کمک وسایل بتونه کاری زیر سازی لازم برای رنگ آمیزی مجدد بدنه خودرو پس از ترمیم قطعات آسیب دیده را فراهم می کند.

 پولیش

پولیش برای عدم تشخیص رنگ جدید بدنه خودرو در مرحله پولیش کاری مورد استفاده قرار می گیرد که انجام درست مرحله پولیش کاری منجر به کیفیت بهتر صافکاری با رنگ می شود.

 پمپ رنگ

پمپ رنگ یکی از وسایل مورد استفاده در صافکاری با رنگ خودرو بوده که پس از مرحله بتونه کاری و ساخت رنگ مورد نظر برای رنگ کردن بدنه خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.

 خشک کن رنگ موضعی

عملیات صافکاری با رنگ خودرو کاری زمان بر بوده که برای سریع تر خشک شدن قسمت های رنگ شده پس از صافکاری از خشک کن رنگ موضعی استفاده می شود. کارکرد دستگاه خشک کن رنگ موضعی به وسیله لامپ های مادون قرمز بوده و طراحی دستگاه خشک کن موضعی به صورتی است که بتوان به راحتی در هر قسمت از بدنه اتومبیل نصب و استفاده شود.

ابزار مورد نیاز صافکاری با رنگ

 مزایا و معایب صافکاری با رنگ

صافکاری با رنگ از دقت بالایی برخوردار بوده و کار صافکار به دلیل عدم نیاز به انجام ظریف کاری های دقیق و ظرافت بالا در حین کار، آسان تر است. صافکاری با رنگ به دلیل ترمیم کامل بدنه خودرو، پایه و اساسی تر می باشد.

از معایب صلفکاری با رنگ می توان به هزینه تمام شده بالا، صرف مدت زمان بیشتر برای صافکاری با رنگ و هم چنین افت قیمت خودرو در بازار خرید و فروش خودرو های دست دوم اشاره کرد.

مزایا و معایب صافکاری با رنگ

 صافکاری بی رنگ چیست؟

در صورت وارد شدن آسیب های جزئی ناشی از تگرگ و ایجاد فرورفتگی های کوچک در اثر تصادفات ضعیف می توان به جای استفاده از صافکاری با رنگ، قسمت آسیب دیده را با کمک روش صافکاری بی رنگ تعمیر کرد.

این کار نیاز به مهارت تخصصی و تجربه بالا داشته و همه تعمیرکاران بدنه خودرو قادر به انجام آن نیستند.

صافکاری بی رنگ چیست؟

 انواع صافکاری بی رنگ

صافکاری بی رنگ با توجه به کاربرد و ابزار مورد استفاده به انواع متفاوتی تقسیم می شود که عبارتند از:

  • صافکاری با لیزر
  • صافکاری با دستگاه مغناطیسی
  • صافکاری با دستگاه مکش
  • صافکاری PDR

 صافکاری با لیزر

یکی از انواع صافکاری بی رنگ : صافکاری با لیزر از مدرن ترین انواع صافکاری بی رنگ بوده که با استفاده از علم لیزر و اپتیک به ترمیم سطح آسیب دیده بدنه خودرو پرداخته می شود. در این روش به دلیل حرارت لیزر هیچ گونه نشانه ای از صافکاری روی بدنه باقی نمی ماند و باعث کیفیت بالای صافکاری بی رنگ حتی در صورت شکستگی بدنه خودرو می شود.

 صافکاری با دستگاه مغناطیسی

صافکاری با استفاده از دستگاه مغناطیسی باعث می شود مولکول های فولاد به وسیله امواج الکترونیکی از هسته و ورق جدا شده و با حرکت در سطح ورق، فرو رفتگی های ناشی از ضربه به بدنه خودرو ترمیم و رفع شود.

 صافکاری با دستگاه مکش

در صافکاری با دستگاه مکش، فرورفتگی های جزئی به وجود آمده از ضربات ضعیف با استفاده از دستگاه مکش یا ساکشن به حالت اول خود بر می گردد. این روش برای ترمیم ضربه های شدید کاربرد ندارد.

 صافکاری PDR

صافکاری PDR از انواع صافکاری بی رنگ است که قابلیت ترمیم فرو رفتگی های ریز روی بدنه خودرو حتی تو رفتگی های ناشی از برخورد سنگ ریزه را دارا می باشد. در این روش از میله های PDR فولادی استفاده می شود.

 ابزار مورد نیاز صافکاری بی رنگ

با توجه به استفاده از روش صافکاری بی رنگ در فرورفتگی های جزئی و کم، این روش از ظرافت بالایی برخوردار بوده و لازم است از ابزار سبک و ظریف برای انجام صافکاری بی رنگ استفاده شود. متناسب با انواع مختلف صافکاری بی رنگ، ابزار های متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند که متداول ترین ابزار صافکاری بی رنگ عبارتند از:

  • مشتی و قالب تنه
  • میله های صافکاری PDR
  • تگرگ کش چسبی
  • ابزار چوبی
  • دستگاه بدون رنگ مغناطیسی
  • دستگاه بدون رنگ هاتباکس

 مشتی و قالب تنه

مشتی و قالب بدنه از ابزار های قدیمی صافکاری محسوب می شود که باعث برگشت فرو رفتگی ها و برآمدگی های به حالت قبل می شود. با توجه به استفاده از ابزار مدرن و پیشرفته برای صافکاری بی رنگ، استفاده از مشتی و قالب تنه منسوخ شده است.

 میله های صافکاری PDR

میله های صافکاری PDR که با نام اهرم های چوموک نیز شناخته می شوند به منظور صافکاری بی رنگ از روش PDR استفاده می شوند. استفاده از میله های PDR به مهارت و تخصص بالا نیاز داشته و برای رفع تو رفتگی های ظریف موجود در درب، کاپوت، سقف، صندوق عقب و بدنه خودرو کاربرد دارد.

 تگرگ کش چسبی

تگرگ کش چسبی از لوازم صافکاری بی رنگ حرفه ای بوده که گیره هایی را با چسب به بدنه آسیب دیده خودرو چسبانده و با استفاده از میله های فلزی و اعمال فشار بیرونی به آن ها می تواند درصد قابل توجهی از فرو رفتگی های بدنه خودرو را تعمیر کند.

 ابزار چوبی

ابزار چوبی که شامل انواع مختلف چکش، مشتی و قالب تنه در مدل ها و ابعاد مختلف می باشد به منظور صافکاری بی رنگ خودرو های با روکش فولاد یا آلومینیوم  مورد استفاده قرار می گیرند.

 دستگاه بدون رنگ مغناطیسی

دستگاه بدون رنگ مغناطیسی در روش صافکاری بی رنگ با دستگاه مغناطیسی مورد استفاده قرار می گیرد. کارکرد این دستگاه به نحوی است که با استفاده از امواج گردابی الکتریکی، مولکول های فولاد بدنه خودرو در محل ضربه به جنبش در آمده و باعث بیرون آمدن فرورفتگی ها می شود.

 دستگاه بدون رنگ هاتباکس

یکی از جدیدترین دستگاه های صافکاری بدون رنگ، دستگاه هاتباکس بوده که بدون باز کردن قطعات داخلی خودرو و ایجاد ضربه اقدام به تعمیر ضربه ها و ترمیم فرورفتگی های بدنه می کند.

ابزار مورد نیاز صافکاری بی رنگ

 مزایا و معایب صافکاری بی رنگ

صافکار با رنگ به دلیل عدم رنگ شدن بدنه خودرو از افت شدید قیمت خودرو هنگام خرید و فروش جلوگیری کرده و قیمت خودرو تا حد زیادی حفظ می شود. صافکاری بی رنگ نیاز به صرف هزینه و زمان کمتری می باشد.

اما باید توجه داشت که در همه موارد نمی توان از صافکاری بی رنگ استفاده کرد. در صورتی که میزان ضربه شدید باشد یا محل ضربه به گونه ای باشد که صافکاری بدون رنگ قابل اعمال نباشد، مجبور به استفاده از صافکاری با رنگ هستیم.

مزایا و معایب صافکاری بی رنگ

در مواردی قادر به استفاده از روش صافکاری بی رنگ به دلیل استفاده بیش از حد از لیسه و پولیش و از بین رفتن لایه رنگ قسمت آسیب دیده بدنه خودرو نخواهیم بود.

 تفاوت صافکاری با رنگ و بی رنگ ماشین

تفاوت صافکاری با رنگ و بی رنگ مرتبط با شدت ضربه وارد شده و تاثیر آن روی بدنه خودرو می باشد. در صورتی که ضربه وارد شده به حدی شدید باشد که نیاز به تعویض قطعه و انجام صافکاری با رن باشد، بازسازی بدنه با صرف هزینه و زمان بیشتری صورت گرفته و در هنگام فروش خودرو به دلیل رنگ خوردگی بدنه ماشین، شاهد افت قیمت شدیدی خواهید بود.

در حالتی که ضربه وارد شده به بدنه خودرو ضعیف بوده به نحوی که با ترمیم نقاط آسیب دیده بدنه خودرو به حالت اولیه باز می گردد، می توان از صافکاری بی رنگ استفاده کرد که با صرف زمان و هزینه کمتر نتیجه مطلوب تری خواهید داشت. هم چنین خودرو با افت چندان قیمت روبرو نخواهد شد.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های مکانیکی مانند: آموزش مکانیک خودرو ، آموزش نقاشی خودرو ، آموزش صافکاری خودرو ، آموزش جلوبندی ماشین ، آموزش تعویض روغنی ، آموزش تعمیر گیربکس اتوماتیک ، آموزش تعمیرات ایسیو و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

X بستن
پربازدیدترین مقالات
علت سخت روشن شدن ماشین در صبح
دلایل روشن نشدن ماشین در صبح
دلایل استارت نخوردن ماشین
دلایل استارت نخوردن ماشین
علت سیاه شدن شمع موتور سیکلت
علت سیاه شدن شمع موتور سیکلت
دستگاه تستر ایسیو
تستر ایسیو چیست و چگونه عمل می کند؟
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر