آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

نحوه درست کردن میز کار با قطعات خودرو

دسته بندی‌ها
نویسنده: تحریریه فن و کار

درست کردن میز کار با قطعات خودرو به یک سری وسایل و تجهیزات نیاز دارد. دراقع هدف از درست کردن این میزکار به این دلیل می‌باشد که تمام وسایل مورد نیاز شما در دسترس باشد و بدون اتلاف وقت از آنها استفاده کنید.

ممکن است شما فضای لازم را برای ساخت میز کار داشته باشید و آن می‌تاوند قابل حمل باشد و یا بزرگ باشد که بسته به نیاز شما طراحی خواهد شد. می‌توان در درست کردن میز کار با قطعات خودرو سیستم را روی میز آزمایشگاهی یا به کمک یک میز بزرگ و حتی در محیط گاراژ ایجاد کرد.

برای درست کردن میزکار به کمک قطعات خودرو به تجهیزات و ابزارهایی نیاز خواهید داشت. این ابزار در زیر دسته بندی شده اند:

تجهیزات ایمنی مانند دستکش، ماسک، عینک ایمنی

تجهیزات جهت روشنایی مانند چراغ قوه

انواع پیچ گوشتیها در اندازه و سایز های متفاوت

سیم چین، مولتی متر، ولت متر، کاتر، سیم بر

و… که باید با توجه به نیازتان کنار خود قرار دهید.

پس از آنکه امکانات و تجهیزات مورد نیاز را آماده کردید نیاز دارید تا حتما نکات مهمی را درنظر بگیرید از جمله هنگام آماده کردن میزکار وسایل و تجهیزات ایمنی را از قلم نیندازید زیرا محیطی که در آن کارهای مربوط به خودرو را انجام می‌دهید امکان دارد آلوده باشد و مشکلات تنفسی و پوستی ایجاد کند. در این صورت می‌توانید هنگام کار با قطعاتی که آلوده به نظر می‌رسند از صابون و مواد پاک کننده و یا ضدعفونی کننده استفاده کنید.

زمان مورد نیاز جهت آماده کردن میز کار با قطعات خودرو

زمانی که میزکار آماده شد، برای آنکه پروژه شما آغاز شود و کار مکانیکی و الکتریکی خود را شروع کنید ممکن است نیاز به فرصت 16 تا 20 ساعته داشته باشید. این زمان بستگی به مهارت و توانایی شما خواهد داشت و ممکن است کتر از و یا بیشتر نیز شود. در نتیجه زمانی ثابت نمی‌باشد. به طور کل زمانی که شما نیاز خواهید داشت و باید صرف کنید مربوط به جدا کردن اجزای فیزیکی خودرو و سپس برای سرهم کردن قطعات و مونتاژ آن خواهد بود.

قطعات مورد نیاز در درست کردن میزکار با قطعات خودرو

اگرچه این تجهیزات و قطعات ممکن است در تمام خودروها یکسان نباشد اما بین آن ها بخش ها و قطعاتی خواهد بود که یکسان هستند. این قطعات به صورت زیر می‌باشند:

جعبه اتصال، مدول کنترل پیشرانه، مجموعه‌ی دستگاه (IC) ، Immobilizer، مدول کنترل بدنه (BCM)، سوئیچ و کلید احتراق،

جعبه فیوز: این جعه پنل فیوز است و وجود فیوز باعث می شود تا از سیستم سیم کشی محافظت شود و در صورتی که با تغییر ولتاژ برق روبه رو شویم در این صورت این وسیله از بروز حادثه و سوختگی در سیستم سیم کشی جلوگیری می‌کند.

مدول کنترل پیشرانه (PCM): این بخش کمک می‌کند تا ورودی و خروجی سنسورهایی که بر روی موتور خودرو قرار دارند و علاوه بر موتور در بخش های دیگر خودرو نیز قابل مشاهده هستند، کنترل شود. کاری که این قطعه انجام می‌دهد این است که داده‌های موجود را به شبکه اطلاعات خودرو می‌فرستد.

مدول کنترل پیشرانه و یا PCM از دوبخش  واحد کنترل موتور (ECU) و بخش دیگر واحد کنترل انتقال (TCU) ساخته شده است. با دانستن این بخش ها خواهید توانست نمودار سیم کشی که ممکن است شامل این موارد باشد را تشخیص داده و با آن کار کنید.

مجموعه ی دستگاه (IC): مجموعه دستگاه بخش توسط راننده مورد ارزیابی و نظارت قرار می گیرد و بخش هایی از سطوح مانند سرعت سنج، شاخص و اندازه گیری PRM را برعهده دارد.

Immobilizer: به عنوان مدول skim  مورد استفاده قرار می‌گیرد. این بخش در واقع به سوییچ وصل می‌شود و این بخش به کلید استارت اجازه می‌دهد تا کار کند و بچرخد. در واقع اجازه‌ی استارت در این بخش داده می‌شود. اگر این بخش خراب شود و یا در آن برق جریان نداشته باشد یا کلید آن مشکل داشته باشد، خودرو استارت نمی‌خورد.

مدول کنترل بدنه (BCM): این بخش نیز مسئولیت عملکردهای خودرو را که در بخش‌های مدارهای مختلف لوازم خودرو قرار می‌گیرد به عهده دارد و این بخش ممکن است با جعبه اتصال مشترک باشد.

 سوییچ و کلید احتراق: جا اندازها، دنده‌ها، کلیدها، تمام این موارد باعث می‌شود تا وسیله‌ی نقلیه استارت بخورد.

میز کار قطعات خودرو

مرحله 1- فراهم آوردن خودرو فرسوده با تمام اجزاء

برای آنکه این آموزش‌ها را یاد بگیرید و نحوه‌ی چیدن میز کار با قطعات خودرو را بدانید بهتر است از یک خودروی اسقاطی استفاده کنید. خودرویی که تمام قطعات از جمله کلیدها و سیم‌کشی‌ها هنوز بر روی آن وجود دارند. وسایل نقلیه پس از آن که مدت انقضای آنها می‌گذرد و یا زیاد تصادف می‌کنند تبدیل به یک خودروی فرسوده و اسقاطی می‌شوند. در نتیجه شما می‌توانید برای درست کردن میز کار از قطعات خودرو از این ماشین‌های فرسوده استفاده کنید.

مرحله‌ی 2- تمام سیم کشی‌ها باید خارج شوند و در میز کار قرار بگیرند.

پس از تحویل گرفتن خودروی اسقاطی باید شروع کنید این است که سیم‌کشی‌های الکتریکی را خارج کنید. برای آنکه سیم‌کشی‌های الکتریکی را خارج کنید نیاز نیست تا همه‌ی این سیم‌ها را قطع کنید بلکه می‌توانید ابتدا رابط‌ها، سنسورها، کلاک‌ها را به کمک برچسب‌ها نشانه‌گذاری کنید.

این کار به شما اجازه می‌دهد تا در دراز مدت وقت خود را صرفه‌جویی کنید و در نهایت هنگام پیدا کردن این قطعات و این بخش‌ها دچار مشکل نشوید. در نتیجه زمان زیادی طول می‌کشد تا از دوباره وسایلی را که خارج کردید سر جایش بچینید پس باید تمام قطعات و بخش‌‌ها‌ را  برچسب گذاری کنید. می‌توانید از حروف ای بی سی و یا اعداد استفاده کنید.

یک دوربین گوشی همراه شما باشد و یا یک کاغذ و قلم در کنار خود داشته باشید تا تمام اتصالات عکس بگیرید و یا آنها را بر روی کاغذ رسم کنید. قبل از اینکه این اتصال‌ها را از هم جدا کنید این کارها را انجام دهید.

بهتر است بدانید که رابط‌‌ها طوری طراحی شده‌اند که فقط در یک سوکت قرار داشته باشند و در یک جهت باشند. همینطور شما می‌توانید برای اتصال سیم کشی‌ها از کوپلینگ استفاده کنید.

پس از آن که نقشه را رسم گردید و تصویربرداری‌ها از رابط‌ها را انجام دادید و همین‌طور برچسب‌گذاری‌ها انجام شد، می‌توانید قطعات و سیم‌کشی‌ها را خارج کنید. برای آنکه این بخش‌ها را خارج کنید به روش عملی نیاز خواهید داشت.

اولین راه این است که محفظه موتور خودرو را پیدا کنید و رابط را از آن جدا کنید تا در نهایت به بخش فرمان خودرو برسید و سپس فرمان را به صورت یک قطعه‌ی بلند از جایش جدا کنید.

ممکن است نیاز باشد تا مثلا کابل را از بخش و یا از یک سوراخ که دارای دیوارهای امنیتی است عبور دهید. ممکن است این ناحیه کوچکتراز مورد نیاز باشد در نتیجه اگر دستگاهی را نتوانستید از این ناحیه عبور دهید می‌توانید آنها را جدا کنید. این کار را باید تا زمانی انجام دهید که تمام اتصال‌ها جدا شده باشند. پس از آنکه دستگاه را جدا کردید از دوباره این اتصالات را به هم وصل کنید و در نهایت فراموش نخواهید کرد این اتصالات پیش از جدا کردن رابط‌ها به چه صورت بوده‌اند.

راهی که بهتر است آن را در پیش بگیرید این می باشد که کل سیستم را به دو بخش و یا به دو قسمت تقسیم کنید. در نهایت این روش باعث می شود که بتوانید تمام قطعاتی را که نیاز به جداسازی دارند را کنار بگذارید اما بهتر است بدانید که قطعاتی که پوشش الکتریکی داشته باشند و یا همینطور سایر رابط ها را باید از نو وصل کنید.

پس از آن که کل سیستم را به دو بخش تقسیم کردید بهتر است که مراقبت های ایمنی را انجام دهید. باید لباس مخصوص داشته باشید و همینطور ماسک و دستکش ایمنی همراه شما باشد زیرا ممکن است ماشین اسقاطی که انتخاب کرده‌اید در محیط آلوده باشد و همین طور ممکن است گرد و غبار وارد مسیر تنفسی شما شود.

 مرحله ۳ – آزمون اولیه در ایجاد میز کار خودرو

پس از آنکه تمام قطعات را از خودرو خارج کردید در خودروی شما امکان اینکه برق را دریافت کنید است. به این صورت که اگر سیم کشی خودرو را بخواهید تقسیم کنید در نهایت باید این سیم هایی که آنها را برش زده اید را دوباره به هم متصل کنید. اتصالات سیم کشی را به دستگاه‌های PDC، PCM، BCM و همینطور سیستم های که مربوط به بخش احتراق هستند وصل کنید. تمام این سیم کشی ها و بخش و قطعاتی را که خارج کرده اید می توانید در یک بخش بزرگ قرار دهید تا در دسترس شما باشند.

طی این پروژه شما می‌توانید از یک آداپتور استفاده کنید. ولتاژ مورد استفاده شما می‌تواند از ۱۲ تا ۱.۲ متغیر باشد و در نهایت سیم کشی و متصل کردن جریانات برق به هم آسان خواهد شد.

برای آنکه اتصالات برق را تکمیل کنید میتوانید انتهای مثبت بخش PDC را ابتدا پیدا کنید، این بخش معمولا با نماد قرمز برچسب گذاری شده است. در داخل بخش PDC  یک نوار فلزی وجود دارد که جریان برق را به فیوزهای مختلف می‌رساند و مدارهای بخش رله را انتقال می‌دهد و سپس این جریان را به ترتیب به تمام بخش‌های خودرو منتقل می‌کند.

سیم منفی که در آداپتور باید دنبال آن بگردید باید به سیم کف خودرو وصل شود. اگر متوجه شدید که مدار شما کامل نیست، می‌توانید از یک پروب استفاده کنید و آن را به سیم مثبت و سیم دیگر را به کابل های موجود در سیم کف متصل کنید.

در میز کار خودرو سیستم احتراق باید به برق متصل باشد و برق نیز در دسترس باشد همینطور بخش Immobilizer  نیز باید متصل باشد و کلیدها نیز در سوئیچ قرار بگیرند، در نتیجه زمانی  که کلید چرخواندید، پانل موجود بر روی دستگاه باید روشن شود.

در صورتی که در سنسورهای موجود در دستگاه مشکلی نشان داده شود به علت نبود موتور رخ خواهد داد.

اگر برقی در پانل موجود نبود ابتدا باید اتصالات سیم و رابط‌ها و فیوزها، کوپلینگ بررسی شود. اگر همچنان برق از طریق سیستم جریان نداشته باشد باید سیم‌های موجود را بررسی کنید در این صورت می‌توانید از مولتی متر استفاده کنید.

جهت استفاده از مولتی متر برای آنکه مشخص شود جریان برق فراهم شده است  این وسیله را به حالت مداوم سوئیچ کنید. به این صورت که باید هر شاخه را به سیم هایی که مثبت هستند به پایه منفی آداپتور متصل کنید. اگر صدای بوقی نشنیدید، مدار به مشکل خورده است.

سپس شاخه‌ی منفی مولتی متر را بیاد تا زمانی که صدای بوق ایجاد شود در نقاط مختلف کف خودرو امتحان کند. در نهایت سیم منفی مولتی متر را در محل جدید امتحان کنید.

 

مرحله‌ی ۴ – باز کردن و رفع اشکال سیم کشی برق در درست کردن میز کار با قطعات خودرو

 

در صورتی که برق برای اجزای اصلی در جریان باشد، می‌توان نوار الکتریکی سیاه را که برای جلوگیری از آتش سوزی به سیم‌ها بسته شده بود، باز کرد. همچنین در این مرحله باید حتما از دستکش استفاده کنید.

چسبندگی نوار به دستان شما خواهد چسبید و آزار دهنده خواهد بود. همینطور می‌توان نوارهای اطراف سیم‌ها را با سیم چین و یا قیچی مخصوص جدا کرد که باید حواستان باشد به سیم‌ها آسیبی نرسد. پس از آنکه نوار را از سیم جدا کردید سیم کشی برق و همچنین اجزای مرتبط را تا جایی که ممکن است از هم جدا کنید. سپس سیم کشی انجام شده را برای آنکه هر گونه رابطی را پیدا کنید بررسی کنید.

زمانی که رابط‌ها را جدا کردید، بهتر است که 6 تا 8  سانتی‌متر از سیم را باقی بگذارید زیرا بهتر است که سیم از پایه‌ی اتصالات جدا نشود. ممکن است بعدا به یکی از این اتصالات نیاز پیدا کنید.

پس از حدف رابط‌های اضافه، بهتر است تا سیم‌هایی که اضافه هستند و متصل نیستند را حذف کنید. این کار سیم کشی را باریک می‌کند و مدیریت کابل واضح پیش خواهد رفت.

ممکن است شما فضای لازم را برای ساخت میز کار داشته باشید و آن قابل حمل باشد و یا سطح بزرگی داشته باشد که بسته به نیاز شما طراحی خواهد شد. می‌توان در درست کردن میز کار با قطعات خودرو، سیستم را روی میز آزمایشگاهی یا به کمک یک میز بزرگ و حتی در محیط گاراژ ایجاد کرد.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های مکانیکی مانند: آموزش مکانیک خودرو ، آموزش نقاشی خودرو ، آموزش برق خودرو ، آموزش صافکاری خودرو ، آموزش جلوبندی ماشین ، آموزش تعویض روغنی ، آموزش تعمیر گیربکس اتوماتیک ، آموزش تعمیرات ایسیو و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
نحوه تعویض اگزوز خودرو
نحوه تعویض منبع اگزوز خودرو
دلایل استارت نخوردن ماشین
دلایل استارت نخوردن ماشین
انواع رنگ خودرو و مزایا و معایب آن ها
انواع رنگ خودرو و مزایا و معایب آن ها
علت ریپ زدن موتور سیکلت
علت ریپ زدن موتور سیکلت
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر