آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

لیسه گیری خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

دسته بندی‌ها
نویسنده: علیرضا سلیمانی
لیسه گیری خودرو چیست؟

لیسه گیری خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟ با توجه به افزایش آمار تصادفات رانندگی در جامعه، آسیب دیدن خودرو ها یکی از امور اجتناب نا پذیر تلقی شده که ضربه دیدن بدنه خودرو و ایجاد خط و خش در بین تمامی تصادف ها مشترک است. از بین رفتن بدنه خودرو باعث از بین رفتن زیبایی ظاهر شده و علاوه بر آن در هنگام فروش ماشین، شاهد افت قیمت شدیدی می باشید. تعمیر کاران خودرو به دنبال روشی مقرون به صرفه و سریع برای از بین بردن خط و خش های عمیق روی بدنه و بازسازی آن بوده و انجام لیسه گیری خودرو را پیشنهاد داده اند.

شما می توانید با شرکت در دوره آموزش صافکاری خودرو بصورت کاملا حرفه ای و صفر تا صد این حرفه را یاد بگیرید و مسب و مار خودتان را راه بیاندازید.

آموزش صافکاری خودرو

در این مقاله ضمن تعریف لیسه گیری خودرو، روش لیسه گیری خودرو را به صورت مرحله به مرحله آموزش داده و کاربرد لیسه گیری را شرح می دهیم.

لیسه گیری خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

لیسه گیری خودرو چیست؟

بسیاری از مردم نمی دانند که لیسه گیری خودرو ساینده است و هدف آن از بین بردن عیوب است. در لیسه گیری خودرو توسط دستگاه های مدرن، شما اصلا رنگ را لمس نمی کنید. در واقع، فرآیند لیسه گیری خودرو برای از بین بردن آسیب های ناشی از خط و خش های روی بدنه خودرو، آب باران و باران اسیدی انجام می شود.

بدنه خودرو در واقع متشکل از سه لایه می باشد که آسیب های ضعیف موجب از بین رفتن لایه اول شده و به راحتی توسط قلم های خش گیر رفع می شود. اما در صورت از بین رفتن لایه های دوم و سوم باید با استفاده از لیسه گیری به ترمیم و باز سازی بدنه پرداخت.  لیسه گیری در حضور صافکاری خودرو قرار داشته و به عملیات تخصصی برای برطرف کردن خط و خش ها و آسیب دیدگی ها عمیق حاصل از تصادفات، آب اسیدی باران و غیره گفته می شود. به منظور انجام لیسه گیری با کیفیت باید توسط افراد ماهر و متخصص انجام شود. انجام به موقع لیسه گیری خودرو باعث پیشگیری از عمیق شدن خراش شده و مانع از صرف هزینه های اضافی نقاشی خودرو می شود.

لیسه گیری خودرو چیست؟

روش لیسه گیری خودرو

به منظور انجام با کیفیت لیسه گیری خودرو و رفع خط و خش های روی بدنه لازم است لیسه گیری خودرو به صورت تخصصی انجام شود. مراحل لیسه گیری خودرو عبارتند از:

  1. تمیز کردن محل خراش با شوینده های مخصوص
  2. مشخص شدن عمق و مساحت دقیق محل خراش
  3. انجام لیسه گیری
  4. پولیش کاری
  5. واکس زدن بدنه خودرو

تمیز کردن محل خراش با شوینده های مخصوص

در اولین مرحله از انجام لیسه گیری خودرو باید اقدام به تمیز کردن گرد و خاک و چربی های روی بدنه با استفاده از شوینده های مخصوص لیسه گیری پرداخت.  پاک کردن کامل مواد موجود روی محل اسیب دیدگی بدنه خودرو یکی از مراحلی اصلی بوده که بسیاری از افراد به آن توجه نمی کنند. عدم انجام دقیق این مرحله باعث نچسبیدن رنگ روی بدنه ماشین شده و پس از اتمام ریسه گیری خودرو، رنگ خودرو ریخته شود.

تمیز کردن محل خراش با شوینده های مخصوص

مشخص شدن عمق و مساحت دقیق محل خراش

به منظور استفاده دقیق از رنگ خودرو برای پوشش محل سیب دیدگی باید عمق و مساحت محل خراش را به طور دقیق مشخص کرد. در این مرحله لازم است قسمت ضربه خورده را زیر نور آفتاب قرار داده یا نور فرابنفش به آن تاباند. پس از ساختن رنگ خودرو طبق کد رنگ خودرو، برای بالا بردن کیفیت کار از کاردک های مخصوص لیسه کشی خودرو برای پر کردن قسمت خراش دیده استفاده کنید.

مشخص شدن عمق و مساحت دقیق محل خراش

انجام لیسه گیری

پس از انجام مراحل بالا به مرحله انجام لیسه گیری می پردازیم. در این مرحله پس از اطمینان از خشک شدن رنگ روی بدنه ماشین، اضافات رنگ توسط کاردک های نرم جدا شده و بدنه خودرو را به اصطلاح یک دست می کنیم.

انجام لیسه گیری

پولیش کاری

به منظور ترمیم قسمت آسیب دیده باید پولیش کاری انجام شود. پولیش کاری که با دستگاه های مخصوص اوربیتال و روتاری انجام میشود خود دارای سه مرحله پولیش کاری زیر، نیمه زیر و نرم می باشد. در آخر برای صاف و صیقلی شدن بدنه از پولیش رفع هولوگرام استفاده می شود.

پولیش کاری

واکس زدن بدنه خودرو

در مرحله آخر برای ثبات فرآیند لیسه گیری خودرو لازم است طبق کد رنگ و نوع خودرو به واکسن زدن بدنه خودرو بپردازیم.

واکس زدن بدنه خودرو

عوامل موثر بر قیمت لیسه گیری خودرو

یکی از مهم تریم موارد مربوط به انجام لیسه گیری خودرو، قیمت تمام شده آن می باشد.با توجه به نقش مهم لیسه گیری خودرو و انجام تخصصی آن به منظور عدم افت قیمت خودرو، افراد مایل به انجام لیسه گیری خودرو با قیمت عالی و کیفیت بالا می باشند. قیمت لیسه گیری خودرو به عوامل زیادی بستگی داشته که شامل موارد زیر است:

  • نوع خودرو و مدل آن
  • نوع رنگ خودرو
  • عمق خراش ایجاد شده روی بدنه خودرو
  • قدمت ایجاد خراش
  • نوع شوینده مورد استفاده

عوامل موثر بر قیمت لیسه گیری خودرو

کاربرد لیسه گیری خودرو

در هنگام وقوع تصادفات رانندگی و ایجاد ضربه به بدنه خودرو، در اولین مرحله رنگ بدنه خودرو دچار آسیب می شود. رنگ بدنه خودرو از سه لایه تشکیل شده که شدت ضربه بر لایه های آن تاثیرمی گذارد. اگر ضربه وارد شده به بدنه ماشین سطحی بوده و شدت بالایی نداشته باشد، فقط لایه اولیه آسیب می بیند. رفع این مشکل به آسانی انجام گرفته و می توان با استفاده از قلم های خش گیر به ترمیم آن پرداخت.

حال اگر ضربه وارد شده به بدنه ماشین سهمگین بوده به طوری که رنگ خودرو کامل از بین رفته و فلز اصلی ماشین مشاهده شود، برای باز سازی رنگ بدنه خودرو و ترمیم خط و خش لازم به اجرای صحیح لیسه گیری می باشد. توجه کنید که به تعویق انداختن انجام لیسه گیری خودرو باعث از بین رفتن کامل رنگ خودرو در محل آسیب دیده شده و نیاز به نقاشی بدنه خودرو باشد. در نتیجه برای کاهش هزینه های تعمیر خودرو و آسسب ندیدن بیشتر بدنه لازم است بلافاصله پس از ایجاد خراش روی بدنه خودرو به ترمیم آن از طریق لیسه گیری پرداخت.

کاربرد لیسه گیری خودرو

اهمیت انجام لیسه گیری خودرو

یکی از فاکتور های مهم در خرید و فروش ماشین ها، میزان سالم بودن بدنه خودرو و زیبایی ظاهری می باشد. وجود خط و خش و از بین رفتن رنگ خودرو باعث کاهش قیمت خودرو شده به طوری که آسیب دیدگی بدنه خودرو های خارجی با افت شدید قیمت همراه می باشد. انجام لیسه گیری خودرو به صورت دقیق و زمان مناسب از افت قیمت خودرو جلوگیری کرده و نیاز به نقاشی خودرو را مرتفع می کند.

اهمیت انجام لیسه گیری خودرو

لزوم انجام پولیش کاری پس از لیسه گیری خودرو

انجام پولیش کاری یکی از مراحل نهایی عملیات خش گیری بوده که پس از لیسه گیری انجام می شود. به منظور داشتن بدنه صاف و صیقلی لازم است محل آسیب دیدگی بدنه ماشین را به خوبی خشک کرده و با استفاده از مواد پولیش جامد به پولیش کاری محل با دستگاه های مخصوص پرداخت. توجه به رنگ پولیش مطابق با رنگ ماشین عامل موثری در زیبایی ظاهری بدنه محسوب می شود.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های مکانیکی مانند: آموزش مکانیک خودرو ، آموزش نقاشی خودرو ، آموزش برق خودرو ، آموزش صافکاری خودرو ، آموزش تعمیرات ایسیو و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
تفاوت کاربراتور و انژکتور
تفاوت کاربراتور و انژکتور
دستگاه تستر ایسیو
تستر ایسیو چیست و چگونه عمل می کند؟
دلایل سوراخ شدن رادیاتور ماشین
دلایل سوراخ شدن رادیاتور ماشین
اجزای تشکیل دهنده دینام خودرو
اجزای تشکیل دهنده دینام خودرو
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر