آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

دلایل سوختن سیم کشی خودرو و نحوه جلوگیری از آن

دسته بندی‌ها
نویسنده: علیرضا سلیمانی
دلایل سوختن سیم کشی خودرو و نحوه جلوگیری از آن

دلایل سوختن سیم کشی خودرو و نحوه جلوگیری از آن : سوختن سیم کشی خودرو یکی از مسائل مهم در خودرو بوده که باعث به وجود آمدن خسارت های جانی و مالی شدید می شود. در این مقاله ضمن آشنایی با اجزای سیستم سیم کشی خودرو، دلایل سوختن سیم کشی خودرو و نحوه جلوگیری از آن آورده شده است. اگر به حرفه برق و سیم کشی خودرو علاقمند هستید میتوانید در دوره آموزش برق خودرو آموزشگاه فن و کار با 30% تخفیف هزینه دوره، شرکت کنید.

آموزش برق خودرو

 اجزای سیستم سیم کشی خودرو

یکی از اجزای ثابت و اصلی سیستم برق خودرو، سیم کشی خودرو بوده در تمامی خودرو های قدیمی و مدرن وجود دارد. سیم کشی خودرو متناسب با نوع خودرو می تواند ساده یا پیچیده باشد. سیستم سیم کشی خودرو بخش مهم سیستم برق خودرو بوده که از قطعات مختلفی تشکیل شده است که عملکرد صحیح سیستم سیم کشی خودرو به آن ها بستگی دارد. در ادامه اجزای سیستم سیم کشی خودرو معرفی می شوند:

  • سیم ها
  • فیوز
  • اتصالات

 

دلایل سوختن سیم کشی خودرو و نحوه جلوگیری از آن

 سیم ها

همان طور که از نام سیستم سیم کشی خودرو مشخص است، سیم ها از اجزای اصلی و حیاتی می باشد. به منظور رسیدن نیروی تولیدی سیستم برقی خودرو از سیم ها استفاده می کنند. هم چنین سیم ها وظیفه تغذیه اجزای برقی توسط برق تولیدی دینام را بر عهده دارند. در نتیجه وجود سیم و عدم خرابی از عوامل تاثیر گذار در استفاده از تولید برق دینام می باشد.

علاوه بر موارد ذکر شده، از سیم ها برای انتقال اطلاعات و پیام های دریافت شده از سمت سنسور و ایسیو نیز استفاده می شود. به منظور کارکرد صحیح سیستم سیم کشی خودرو از انواع مختلف سیم ها با مقاومت های متفاوت استفاده می شود.

با توجه به شدت جریان بالا در سیستم برق خودرو، از سیم های دارای مقاومت حرارتی بالا به منظور جلوگیری از آسیب های احتمالی استفاده می شود.

 فیوز

فیوز نقش حفاظت از سیم های متصل به خود را بر عهده دارد. کار حفاظت از سیم های متصل به خود را به این ترتیب انجام می دهد که اگر جریان عبوری از سیم از میزان مقاومت سیم بالاتر باشد، فیوز به اصطلاح می پرد و جریان برق قطع می شود.

فیوز

ساختار فیوز در خودرو متشکل از دو تیغه فلزی و یک اتصال از جنس پلاستیک بوده و از طریق سیم درون آن، تیغه ها به هم متصل شده اند. توجه داشته باشید که سیم درون فیوز از جنس لحیم ساخته شده و مقاومت زیادی ندارد. به همین دلیل در صورتی که جریان عبوری زیاد باشد، دما افزایش پیدا کرده و سیم لحیم ذوب می شود. با ذوب شدن سیم لحیم، اتصال تیغه ها از بین رفته و باعث قطع شدن جریان می شود.

کارکرد فیوز در جهت حفاظت از سیم ها و جلوگیری از آسیب رسیدن به سیم ها، نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم سیم کشی و در نتیجه عدم سوختن سیستم سیم کشی خودرو می شود.

 اتصالات

آخرین بخش سیم کشی خودرو، اتصالات یا سوکت ها بوده که بدون حضور آن ها نمیتوان جریان برق را به مصرف کننده منتقل کرد. اتصالات در حقیقت مسیر و ابزار متصل کردن سیم کشی می باشد. یکی از کاربرد سوکت ها در تعمیر سیم کشی و فیوز است. به طوری که تعمیرات سیم کشی خودرو بدون حضور سوکت ها ممکن نیست. هم چنین به منظور تعویض قطعاتی که سیم پیچ از آن ها عبور می کند، وجود اتصالات ضروری می باشد. بخش های تشکیل دهنده اتصالات شامل پوسته، پین، نگهدارنده پین و واشر عایق می باشد.

اتصالات یا سوکت ها

 علت های سوختن سیم کشی خودرو

دلایل عمده سوختن سیم کشی خودرو عبارتند از:

  1. نقص در جعبه فیوز خودرو
  2. نقص در باتری خودرو
  3. نقص در دینام خودرو
  4. نقص درسیستم احتراق خودرو
  5. نقص در عملکرد آپشن های داخل کابین
  6. اتصالی سیم کشی خودرو

 نقص در جعبه فیوز خودرو

همان طور که در قسمت قبل اشاره شد، فیوز یکی از اجزای سیستم سیم کشی برق خودرو بوده که در مسیر سیم برق قرار گرفته و در صورت بروز مشکل در سیم کشی خودرو و اتصالی کردن سیم کشی، فیوز جریان برق را قطع می کند و از وارد شدن آسیب های احتمالی به خودرو جلوگیری می کند.

نقص در جعبه فیوز خودرو

به طور میانگین بر روی هر سیم نوعی فیوز قرار گرفته و به منظور عیب یابی آسان، فیوز ها در محفظه ای به نام جعبه فیوز قرار گرفته اند. درون خودرو ها معمولا دو جعبه فیوز قرار داشته که مورد اول به منظور کنترل سیم های داخلی موتور ماشین دقیقا در موتور خودرو قرار گرفته است. هم چنین جعبه فیوز دوم درون کابین خودرو و زیر داشبورد سمت راننده واقع شده است.

در صورتی که در جعبه فیوز خودرو نقصی وجود داشته باشد، فیوز عملکرد صحیحی خود را انجام نداده و امکان قطع کردن جریان برق را نداشته و در نتیجه موجب سوختن سیم کشی خودرو خواهد شد.

 نقص در باتری خودرو

دومین علت سوختن سیم کشی خودرو، مربوط به خرابی باتری خودرو می باشد. باتری خودرو در دو نوع اتمی و خیس می باشد. باتری های اتمی خودرو نیازی به بررسی و چک کردن ندارند. در حالی که باتری های خیس خودرو نیاز به آب باتری دارند و توصیه می شود معمولا هفته ای یک بار به بررسی مقدار آب موجود در آن پرداخت تا کم شدن ناگهانی یا اتمام آب باتری مشکلاتی را برای باتری خودرو و در نتیجه سیم کشی خودرو به وجود نیاید. می توان از آب جوشیده یا آب مخصوص باتری که در لوازم یدکی ماشین موجود است، استفاده کرد.

نقص در باتری خودرو

در خودرو های انژکتوری که برای خنک شدن موتور از فن استفاده می کنند، خرابی باتری باعث از کار افتادن فن شده و خودرو به اصطلاح جوش می آورد. به منظور جلوگیری از جوش آوردن خودرو، باید میزان ولتاژ و جریان باتری را  هر 2 هفته بک بار چک کنید. یکی از نشانه های خرابی باتری خودرو، استارت نخوردن خودرو با وجود نمایش برق مختصر پشت آمپر می باشد. اما در صورتی که هیچ برقی پشت آمپر نشان داده نشود، سر باتری آسیب دیده است.

 نقص در دینام خودرو

دینام ماشین از اجزای کاربردی و اصلی سیستم برق کشی خودرو بوده که در زمانی که باتری خودرو با اختلال روبرو شده و امکان ذخیره کردن شارژ را ندارد، برق مستقیم دینام را با یک اتصال مخصوص به موتور منتقل می سازد.

در صورتی که باتری کاملا سالم باشد ولی دینام کلا برق تولید نکند، باتری خودرو شارژ خود را تخایه نموده و به دلیل عدم استفاده از آن، با مشکل و عیب مواجه خواهد شد. در این شرایط قطعات دیگر خودرو از جملع چراغ، لوازم برقی و فن خودرو از کار افتاده و خودرو به اصطلاح جوش می آورد یا حتی واشر سرسیلندر می سوزد.

نقص در دینام خودرو

به دلایل ذکر شده و کارکرد مهم دینام در خودرو، بروز مشکل در دینام خودرو باعث سوختن سیم کشی خودرو می شود. به منظور اطلاع کاربر از وجود نقص در دینام و تسمه دینام، چراغ پشت آمپر روشن می شود و به منظور عدم سوختن سیم کشی خودرو لازم است راننده به این چراغ توجه کند.

 نقص درسیستم احتراق خودرو

سیستم احتراق خودرو از شمع، کوئل و وایر تشکیل شده که وجود مشکل در هر یک از این قطعات باعث عدم سوخت رسانی صحیح شده و در نتیجه ممکن است هنگام افزایش سرعت خودرو از اگزوز صدایی مانند ترقه ایجاد شود.

در صورت شنیدن صدای ترقه مانند از اگزوز خودرو، به این نکته پی می بریم که بنزین درون محفظه احتراق به درستی سوخت نشده و بخار جمع شده درون اگزوز به علت گرما منفجر شده است که حتی در مواردی با آتش نیز همراه بوده که به آن بک فایر گفته می شود.

نقص درسیستم احتراق خودرو

یکی از نشانه های نقص در سیستم احتراق خودرو، خارج شدن دود سیاه از اگزوز به علت نیروی کم موتور می باشد.

وجود اشکال در سیستم احتراق خودرو موجب کم شدن نیرو و افزایش مصرف سوخت می شود. هم چنین می تواند یکی از عوامل موثر در سوختن سیم کشی برق خودرو باشد.

 نقص در عملکرد آپشن های داخل کابین

آپشن های داخل خودرو از شیشه بالا بر گرفته تا صفحه نمایش، فندک و حتی بخش های برقی کیلومتر ممکن است دچار نقص شده و در نتیجه سوختن سیم کشی خودرو شود. معمولا علت بروز مشکل در آپشن های داخل کابین به دلیل نقص جعبه فیوز می باشد. به منظور بر طرف کردن مشکل کافی است عملکرد فیوز های داخلی کابین مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که فیوز ها سالم باشند، با مراجعه به تعمیرکار سیستم برق خودرو مشکل را حل نموده و از سوختن سیم کشی خودرو جلوگیری کرد.

نقص در عملکرد آپشن های داخل کابین

 اتصالی سیم کشی خودرو

اتصالی سیم کشی خودرو از دلایل دیگر سوختن سیم کشی ماشین می باشد. یکی از شنانه های اتصالی در سیم کشی خودرو این است که پس از پارک ماشین در پارکینگ در شب و عدم وجود هیچ گونه مشکلی، صبح متوجه خالی شدن باتری شوید. حتی ممکن است چراغ خودرو را چندین بار به علت سوختگی عوض کنید اما پس از چند دقیقه دوباره بسوزد. اتصالی درون سیم کشی خودرو یکی از عوامل خطرناک و مهم در سوختن سیم کشی خودرو می باشد.

اتصالی سیم کشی خودرو

فهمیدن محل دقیق اتصالی در سیم کشی کار راحتی نبوده و نیاز به مهارت تخصصی دارد. بدین منظور برای عیب یابی خودرو و جلوگیری از آتش گرفتن خودرو و واردد شدن صدمات جانی و مالی باید از تعمیرکار برق خودرو حرفه ای کمک گرفت. هم چنین می توان با استفاده از بست کمربندی، بی نظمی های سیم ها و اتصالات را منظم کرده و از اتصالی در سیم کشی برق خودرو جلوگیری کرد.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های مکانیکی مانند: آموزش مکانیک خودرو ، آموزش نقاشی خودرو ، آموزش صافکاری خودرو ، آموزش جلوبندی ماشین ، آموزش تعویض روغنی ، آموزش تعمیر گیربکس اتوماتیک ، آموزش تعمیرات ایسیو و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

4.3/5 - (3 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
تعمیر سیستم برق موتور سیکلت
علت قطع برق موتور سیکلت + نحوه تعمیر آن
علت بالا رفتن آمپر موتور خودرو
علت بالا رفتن آمپر موتور خودرو
علت صدای زیاد استارت موتور خودرو
علت انواع صدای استارت موتور ماشین
ECU خودرو چیست؟
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر