آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

بازار کار لوله ­کشی ساختمان چگونه است؟

دسته بندی‌ها
نویسنده: پیمان رشوند
بازار کار لوله کشی ساختمان چگونه است؟

بازار کار لوله ­کشی ساختمان چگونه است؟ با گذشت زمان شغل تأسیسات و لوله­ کشی ساختمان به عنوان یکی از مهارت­ های فنی، تغییرات زیادی داشته است. این حرفه همانند سایر حرفه­ ها از مزایا و معایب متعددی برخوردار است. فرض کنید یک روز را بدون آب جاری سپری کنید. حتی با تصور آن متوجه خواهید شد که زندگی بدون آب غیر ممکن است. در این نقطه می­توانید اهمیت شغل لوله­ کشی را بیشتر درک کنید.

افرادی که حرفه لوله­ کشی را در پیش گرفته­ اند، وظایف مختلفی دارند. از جمله وظایف یک لوله­ کش ساختمان می­توان به وظایفی از قبیل طراحی، پیاده­ سازی، نصب و تعمیرات لوله کشی، لوله ­کشی گاز و برق، لوله ­کشی ساختمان، لوله ­کشی سیستم حرارتی و لوله­ کشی آب و فاضلاب اشاره کرد. لازم به ذکر است که در هر شغلی اگر مهارت بالایی داشته باشید مطمئناً درآمد مناسبی نیز خواهید داشت. شغل لوله­ کشی ساختمان نیز از این قاعده مستثنا نیست. چنانچه علاقمند به این حرفه هستید با شرکت در دوره آموزش لوله کشی ساختمان صفر تا صد آن را یاد بگیرید و وارد بازار کار آن شوید.

در این مقاله قصد داریم تا در مورد شغل لوله ­کشی و بازار کار آن بیشتر با شما صحبت کنیم.

بازار کار لوله¬کشی ساختمان چگونه است؟

مزایای شغل لوله کشی ساختمان

در این بخش از مقاله قصد داریم تا شما را با مزایای این شغل آشنا سازیم. این مزایا عبارتند از:

ویدیوی معرفی بازار کار لوله کشی ساختمان

1. بازار کار همیشگی و دائمی:

به دلیل تقاضای زیاد در زمینه تعمیر و بازسازی و سرویس، این شغل دارای یک بازار کار دائمی است. همچنین به مرور زمان نیز نیاز به این شغل رو به افزایش است.

2. درآمد کافی:

بسیار طبیعی است که قبل از شروع یک شغل در مورد میزان درآمد آن تحقیق کنیم. این شغل به گونه ­ای است با ساعت کاری طولانی­تر طبیعتاً درآمد بیشتری نیز خواهید داشت. همچنین این امکان نیز برای شما فراهم است که به صورت مستقل کار کنید.

3. امکان رشد و ترقی:

در صورتی که کار خود را به صورت همکاری با شرکت­ های تأسیساتی شروع کرده ­اید، می­توانید پس از کسب مهارت­ های بیشتر و همچنین فراهم کردن سرمایه مورد نیاز، مشتری­ های دائم خود را داشته باشید و به صورت مستقل کار کنید. با این کار درآمد شما افزایش یافته و دیگر نیازی نیست که مقداری از درآمد خودتان را به شرکت تأسیساتی بدهید.

4. تنوع شغلی در لوله ­کشی ساختمان:

هنگامی که شغل لوله­کشی را انتخاب می­کنید، این امکان وجود دارد که در طول روز با موارد متعدد و متنوعی روبرو شوید. چرا که شما در ساختمان­ های متفاوتی فعالیت خواهید کرد. همچنین با مشتریان و خدمات مختلفی روبرو خواهید شد و این امر سبب می­شود تا این شغل برای شما کسالت ­آور نباشد.

5. فراگیری آسان شغل:

امروزه منابع مختلف و گوناگون آموزشی برای هر موضوعی وجود دارد. شما می­توانید برای آموزش شغل لوله­ کشی ساختمان به مراکز فنی­حرفه­ای شهر خود مراجعه کرده و پس از شرکت در دوره­های مربوطه، مهارت­های مورد نیاز برای این شغل را آموزش ببینید.

شغل لوله کشی ساختمان

معایب شغل لوله کشی ساختمان

نداشتن ساعات کاری مشخص و طولانی را می­توان به عنوان یکی از معایب شغل لوله ­کشی ساختمان نام برد. ممکن است که در ابتدا ساعت کاری مشخصی داشته باشید اما پس از گذشت مدتی ممکن است که ساعت کاری شما تغییر کند. دلیل آن این است که به مرور زمان شما پیشرفت می­کنید و مراجعین بیشتری خواهید داشت و برای حفظ مشتری خود ممکن است مجبور شوید که بیشتر از ساعت کاری خود کار کنید. گاهی حتی ممکن است که در روزهای تعطیلی مورد اضطراری برای مشتریان پیش بیاید و شما مجبور به رسیدگی باشید.

خدمات قابل ارائه توسط لوله کش ساختمان

انواع خدمات قابل ارائه توسط لوله­ کش ساختمان عبارتند از:

  • اجرا، بازسازی، اجرا و یا تعویض لوله ­کشی آب و فاضلاب
  • بازسازی و اجرای لوله­ کشی شوفاژ
  • تعویض و نصب شیرآلات در آشپزخانه و حمام
  • اجرا و نصب لوله ­کشی یونیت مطب دندان پزشکی
  • تعویض و نصب شیرآلات در آشپزخانه و حمام
  • اجرا و نصب لوله­ کشی آب و فاضلاب در مطب­ های دامپزشکی
  • لوله­ کشی و نصب وسایل مختلف خانگی مانند لباسشویی و ظرفشویی
  • تعمیرات اضطراری لوله­ ها مثل ترکیدگی، یخ­زدگی و انسداد
  • راه ­اندازی و نصب توالت فرنگی و توالت ایرانی
  • انجام نقشه­ کشی سیستم تأسیسات مکانیکی ساختمان
  • تعمیر و نصب نمودن پمپ آب خانگی، منبع آب و همچنین مخزن تحت فشار
  • تعمیر و راه­ اندازی دستگاه ­های مختلف سرد کننده خانگی و تجاری
  • جوشکاری گاز و برق
  • نصب و راه ­اندازی تجهیزاتی از قبیل جکوزی، سونا و وان حمام

مهارت­های مورد نیاز شغل لوله­ کش ساختمان

مهارت­ هایی که یک فرد به عنوان لوله­ کش ساختمان باید داشته باشد عبارتند از:

  • توانایی کار مطابق با نقشه­ ها و طرح­های فنی
  • دارا بودن مهارت­ های عملی و فنی خوب
  • برخورداری از سلامت جسمانی
  • دقت و نظم در انجام کارها
  • آگاهی از مسائل ایمنی و دستورالعمل­ های قانونی
  • توانایی ارتباط برقرار کردن و مذاکره با افراد
  • توانایی کار کردن به صورت تیمی و فردی

ابزار مورد نیاز لوله­ کشی ساختمان

ابزار و لوازم مناسب در کارهای فنی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. به همین سبب آشنایی با ابزارها و نیز انتخاب نوع مناسب آن­ها با توجه به  نوع کار، بسیار حائز اهمیت است. در ادامه قصد داریم تا ابزار مورد نیاز برای لوله­ کشی ساختمان را به شما معرفی نماییم.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های تاسیسات مانند: آموزش تعمیرات کولر گازی ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش نصب پکیج  ، آموزش تعمیرات موتورخانه  و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

ابزارآلاتی که در شغل لوله­ کشی ساختمان استفاده می­ شوند به منظور برش، خم کردن، پلیسه گیری، گشاد کردن سوراخ، لحیم کاری و تمیزکاری لوله ­ها استفاده می­شوند. همچنین از لوله­ ها و نیز آچارهای مخصوص و شیر آب نیز می­توان به عنوان سایر لوازم مورد نیاز در این یاد کرد. سایر این تجهیزات عبارتند از:

ابزار مورد نیاز لوله کشی ساختمان

متر

متر به منظور اندازه ­گیری طول در صنایع مختلف استفاده می­شود. این وسیله در ابعاد و جنس­ های مختلفی از جمله چوب، فلز و شیشه وجود دارد.

کولیس

کولیس وسیله­ ای برای اندازه ­گیری قطر داخلی و خارجی لوله می­باشد. این ابزار از قسمت­ های مختلفی از قبیل، متر مدرج، ورنیه، داخل سنج، فک ثابت، عمق سنج و فک متحرک تشکیل شده است.

گونیا

گاهی ممکن است که قائم بودن دو لوله بررسی گردد. در چنین مواقعی از گونیا استفاده می­کنند. لازم به ذکر است که گونیاها در ابعاد و جنس­ های مختلف در بازار موجود هستند.

خط کش فولادی

گاهی برای اندازه­ گیری از این خط­کش­ ها استفاده می­ شود. این خط­کش­ ها با مقیاس­ هایی برحسب میلی­متر و یا اینچ مدرج می­شوند.

انواع مختلف آچار

یکی از وسایلی که بدون استثناء در جعبه ابزار هر لوله­ کشی وجود دارد آچار است. آچارها انواع مختلفی دارند که عبارتند از: آچار لوله ­گیر، آچار شلاقی، آچار فرانسه و غیره.

گیره لوله

گاهی نیاز است که لوله به طور ثابت و بدون هیچگونه حرکتی نگه داشته شود. در چنین مواقعی از گیره لوله استفاده می­گردد. این گیره ­ها به گون ه­ای طراحی شده ­اند که دور تا دور لوله را محاصره کنند و از حرکت و چرخش لوله جلوگیری نمایند.

گیره لوله

انبردست

یکی دیگر از وسایلی که می­توان گفت در اغلب شغل­ های فنی کاربرد دارد، انبردست است. انبردست نیز انواع مختلفی دارد. انبردست قفلی نسبت به سایر انبردست ­ها در شغل لوله کشی کاربرد بیشتری دارد.

چرا لوله ­کش­ها درآمد زیادی دارند؟

در بخش ­های پیشین به این موضوع اشاره کردیم که میزان درآمد شغل لوله­ کشی می­تواند زیاد باشد که این امر دلایل مختلفی دارد که به آن­ها اشاره خواهیم کرد.

  • انجام دادن خدمات اضطراری توسط متخصص لوله­ کشی ساختمان

یکی از تفاوت­ های بزرگی که این شغل با سایر مشاغل دارد این است که این شغل خدمات اضطراری ارائه می­دهد. فرض کنید لوله ­های آب یک ساختمان می­ترکد. چنین مشکلی باید در اسرع وقت حل گردد وگرنه خسارات زیادی به وجود خواهد آمد.

  • قرار گرفتن لوله­ کش­ ها در معرض بیماری­ ها و خطرات متعدد

این افراد ممکن است که دچار آسیب­ های مختلفی از جمله آسیب­ های روحی و جسمی شوند. به همین دلیل است که افراد اندکی حاضر به فعالیت در این زمینه هستند. بعضی اوقات نیاز است تا این افراد فعالیت­ های پرخطری از قبیل تخلیه لوله­ های فاضلاب و یا انجام لوله­ کشی در ساختمان­ های مرتفع را انجام دهند. به همین سبب گفته می­ شود که افراد متخصص در این زمینه در واقع هزینه سلامتی و جان خود را دریافت می­کنند و کمتر کسی پیدا می­ شود که به آن تن در دهد.

گران بودن ابزار و تجهیزات شغل لوله کشی

  • گران بودن ابزار و تجهیزات شغل لوله­ کشی

در شغل لوله ­کشی نیاز به مجموع ه­ای کامل از لوله ­ها است. همچنین این شغل نیاز به تجهیزات دیگری از جمله دستگاه فنر لوله باز کن، تراز، قیچی لوله و غیره را نیز دارد.

  • رابطه مستقیم و تنگاتنگ شغل لوله­ کشی با سلامت مردم جامعه

فرض کنید که محتویات لوله ­های آب و فاضلاب ساختمان­ ها با یکدیگر مخلوط شوند. آنگاه چه مشکلی پیش خواهد آمد؟ بله درست است. سلامت جامعه به خطر می­افتد. این یکی دیگر از مواردی است که اهمیت این شغل را به وضوح نشان می­دهد.

  • ارائه خدمات تخصصی مجریان حوزه لوله­ کشی

برخی از مردم فکر می­کنند که لوله­ کش­ ها تنها به تعویض و نصب لوله­ ها می­پردازند. این یک باور غلط است. افراد متخصص در این زمینه کارهای دیگری از قبیل نقشه­ خوانی، طراحی و اجرا را نیز انجام خواهند داد.

X بستن
پربازدیدترین مقالات
عیب های رایج پکیج دیواری و نحوه برطرف کردن آن ها
عیب های رایج پکیج دیواری و نحوه برطرف کردن آن ها
آشنایی با قطعات کولر گازی
آشنایی با قطعات کولر گازی
بازار کار و درآمد شغل تعمیرکار و نصاب کولر گازی
بازار کار و درآمد شغل تعمیرکار و نصاب کولر گازی
علت بالا نرفتن دور موتور داخلی در کولر گازی ایستاده
علت بالا نرفتن دور موتور داخلی در کولر گازی ایستاده
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر