فهرست مطالب :
معرفی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان و آشنایی با مزایا و نحوه عملکرد اجزاء مختلف آن نقش مهمی را در زمینه انتخاب مناسب ملزومات هوشمند سازی منازل ایفا می کند.
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد تولید وسایل و تجهیزات مختلفی به منظور بهره مندی از خانه های هوشمند هستیم. شرایط لازم برای ایجاد امنیت در منازل و همچنین برخورداری افراد از نوعی اطمینان خاطر از طریق هوشمند سازی ساختمان ها به راحتی فراهم می شود. اگر به این حرفه علاقمند هستید و میخواهید در این زمینه کار کنید در دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان مجتمع فنی پایتخت شرکت کنید
به عبارت دیگر هوشمند سازی ساختمان با به کارگیری لوازم و تجهیزات هوشمند سازی متناسب با نیاز به کنترل و مدیریت بسیاری از وسایل یک ساختمان هم در داخل و هم خارج از فضای آن منجر می شود.
در این مقاله به معرفی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان و نحوه فعالیت آن ها می پردازیم.
هوشمند سازی ساختمان به مدیریت و کنترل بسیاری از وسایل و ملزومات یک ساختمان هم در داخل و هم خارج از فضای آن منجر می شود. به این معنی که بخش های مختلف یک ساختمان، همانند موتورخانه، پارکینگ، پرده ها، سیستم های سرمایشی و گرمایشی منزل و همچنین سیستم نورپردازی و روشنایی از طریق به کارگیری تجهیزات هوشمند سازی مناسب به نحو مطلوبی قابل کنترل و مدیریت هستند.
این نکته قابل ذکر است که تجهیزات هوشمند علاوه بر موارد ذکرشده، در خصوص سیستم آبیاری، قطع نشتی گاز و سیستم های امنیتی و صوتی و تصویری منازل نیز کارآیی دارند. همچنین امکان اجرا و استفاده از بخشی و یا تمامی این مدل از تجهیزات در هر واحد مسکونی بر اساس نیازها و خواسته های مختلف افراد وجود دارد.
کاهش آسیب ها و خطرات احتمالی و تأمین امنیت و ایمنی منازل از جمله نتایج بارز کاربرد تجهیزات مربوط به عملیات هوشمند سازی ساختمان ها به شمار می روند. به همین دلیل داشتن اطلاعات کافی از کارکرد تجهیزات هوشمند سازی ساختمان اهمیت بالایی در انتخاب ما خواهد داشت.
این نوع از امکانات و تجهیزات بر اساس ارتباط، کارآیی و عملکرد دسته بندی می شوند. در ادامه مقاله به بررسی هر کدام از طبقه بندی های مرتبط با تجهیزات هوشمند به صورت جداگانه می پردازیم.
دو مدل ارتباط سیمی و بی سیم در زمینه تجهیزات و امکانات مربوط به هوشمند سازی منازل وجود دارد. با توجه به کاربرد خاص و منحصر به فرد هر کدام، به شکل گسترده از تمامی تجهیزات بی سیم (بدون سیم) و سیمی استفاده می شود.
تجهیزات هوشمند سازی بی سیم ساختمان از طریق اینترنت به برقراری ارتباط جهت کنترل، مدیریت وسایل و تجهیزات هم در داخل و هم خارج از منازل می پردازند. به این ترتیب افراد به کمک تلفن همراه هوشمند خود به آسانی قادر به انجام عملیات و پیاده سازی تنظیمات مورد نظر خود در هر مکان و زمانی هستند.
در زمان معرفی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان منظور از کلمه standalone به معنای عملکرد مستقل تجهیزاتی است که هنگام اتصال به اینترنت کاملا به صورت مستقل عمل می نمایند.
از طرف دیگر شاهد وجود تجهیزات نیازمند به یک دستگاه کنترل مرکزی خانه هوشمند به منظور ایجاد ارتباط با اینترنت نیز هستیم. این نوع از دستگاه ها با اسامی مختلفی همچون هاب، کنترلر مرکزی، گیت وی و غیره شناخته می شوند.
در این نوع از سیستم ها، دستگاه مرکزی با اینترنت و سایر تجهیزات موجود در خانه هوشمند ارتباط برقرار می کند. توجه به این مسئله ضروری است که بر اساس نوع محصولات کاربردی در بخش بی سیم، نحوه ارتباط نیز با تغییر همراه است.
به طور کلی وسایل مستقل و هاب مرکزی به صورت بیسیم و به وسیله وای فای (Wi-Fi) به ایجاد ارتباط با اینترنت می پردازند. ارتباط تجهیزات با هاب مرکزی به عنوان قسمت دوم ارتباط بی سیم به حساب می آید.
از جمله موارد اساسی در معرفی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان می توان به ضرورت وجود ارتباط بین انواع مختلف وسایل و امکانات هوشمند سازی با دستگاه کنترل مرکزی، جهت کنترل و مدیریت همه جانبه وسایل و ملزومات مورد نظر در منازل اشاره داشت.
در صورت برخورداری خانه هوشمند از ارتباط بی سیم، امواج رادیویی RF، تکنولوژی بلوتوث و یا Wi-Fi در این زمینه نقش مهمی را در پیاده سازی و هوشمند سازی خانه ها ایفا می کنند.
ابزار و وسایل سیمی نیز در زمره تجهیزات هوشمند سازی ساختمان با هدف کنترل هر چه بیشتر ساختمان قرار دارند. در این مدل از تجهیزات هوشمند سازی از طریق سیم بین وسایل مختلف متعلق به خانه هوشمند و دستگاه مرکزی ارتباط لازم برقرار می شود.
چنین تجهیزاتی طبق پروتکل ارتباطی در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرند. تجهیزات با پروتکل های ارتباطی KNX، Mod-bus و S-BUS نمونه هایی از انواع تجهیزات خانه هوشمند سیمی می باشند.
در زمان معرفی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، از لحاظ نوع عملکرد سه لایه کاربردی برای وسایل خانه هوشمند در نظر گرفته می شود.
لایه اول در زمینه تجهیزات کنترلی مرتبط با قسمت های متفاوت خانه هوشمند می باشد. ابزار و وسایل انتهایی همانند کلید لمسی هوشمند، رله هوشمند و عملگر های هوشمند دیگر به لایهی اول مربوط هستند.
برقراری ارتباط مستقیم با وسایل الکتریکی و اجرای فرمان کاربر از جمله وظایف تجهیزات موجود در این لایه محسوب می شود. این نکته قابل ذکر است که قابلیت کنترل چنین تجهیزاتی به شکل محلی و از طریق دستگاه کنترل مرکزی وجود دارد.
لایه دوم به ارتباط داخلی بین تجهیزات و ملزومات هوشمند سازی اختصاص دارد. فارغ از نوع ارتباط سیمی و یا بی سیم، بخش های مختلف خانه هوشمند دارای اپلیکیشن مربوطه از جمله مودم، دستگاه کنترل مرکزی، تاچ پنلها و موبایل هوشمند هستند که در این لایه قرار دارند.
لایه سوم در زمینه برقراری ارتباط بین تجهیزات و کاربر از راه دور فعالیت دارد. مسیرهای ارتباطی اینترنت و ارتباط پیامکی بین موبایل کاربر و سیستم مرتبط با خانه هوشمند به لایه سوم مربوط می شوند.
در صورت عدم استفاده از وسایلی با عملکرد مستقل، این نوع ارتباط از طریق دستگاه مرکزی انجام می پذیرد.
برای شرکت در دوره های آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی و … همین الان ثبت نام کنید.
به منظور انجام پروژه های مربوط به هوشمند سازی ساختمان ها، تجهیزات و وسایل مختلف و متنوعی در بازار وجود دارد. هنگام معرفی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان امکان رویارویی با واژه هایی از قبیل کلید های لمسی هوشمند، رله های هوشمند، عملگرهای هوشمند، ترموستات هوشمند، سنسورهای هوشمند، آیفون هوشمند، سیستم امنیتی هوشمند و مواردی از این قبیل، به عنوان نمونه هایی از تجهیزات خانه هوشمند وجود دارد.
این محصول جزء رایجترین تجهیزات هوشمند سازی کاربردی در منازل به شمار میرود. از جمله ویژگی های مهم و بارز کلید های لمسی می توان به قابلیت کنترل از راه دور، مدیریت و کنترل آسان امور، صرفه جویی در وقت و همچنین کاهش بهینه مصرف انرژی اشاره کرد.
سنسورهای مرتبط با ارسال امواج رادیویی، دما، نشت آب و حرکتی جزو مهم ترین و پرکاربردترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان ها قرار دارند. وظیفه جمعآوری اطلاعات محیط و ارائه آن ها به پردازنده مرکزی بر عهده این نوع از وسایل هوشمند سازی می باشد.
در معرفی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، پنل دیواری و یا لمسی هوشمند از جایگاه ویژهای برخوردار می باشد. قابلیت کنترل و مدیریت بسیاری از وسایل منزل همانند سیستم سرمایشی و گرمایشی علت بهره مندی این وسیله هوشمند از چنین جایگاهی می باشد.
تجهیز ساختمان به سیستم امنیتی هوشمند باعث ایجاد نوعی اطمینان خاطر در ساکنین ساختمان می شود. این نوع از سیستم ها پس از تشخیص هر گونه نفوذ غیرمجاز، زنگ هشدار را به صدا در می آورند.
سنسورهای حساس به حرکت موجود در این نوع از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان قادر به شناسایی و ارزیابی حرکات مشکوک می باشند. پس از مرحله ارزیابی، حسگرهای الکترونیکی نسبت به ارسال پیام هشدار به افراد منزل اقدام می نمایند.
در زمان به کارگیری سیستم سرمایشی و گرمایشی هوشمند در منازل، ابتدا کاربر و یا مصرف کننده بایستی یک دمای پیش فرض برای این نوع از تجهیزات هوشمند سازی تعیین کند. بنابراین فعالیت سیستم تهویه مطبوع پس از رسیدن به دمای تعیین شده به شکل کاملا خودکار متوقف می شود.
با استفاده از این روش در میزان مصرف انرژی به مقدار قابل توجهی صرفه جویی می شود. خاموشی سیستم های تهویه هوشمند در زمان باز بودن درب و پنجره و در نتیجه جلوگیری از اتلاف انرژی، از قابلیت ها و توانایی های حائز اهمیت سیستم گرمایشی و سرمایشی هوشمند به حساب می آید. علاوه بر این امکان کنترل میزان دمای دستگاه های فن کویل نیز به این روش امکانپذیر است.
پس از معرفی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، اکنون زمان بیان قابلیت ها و ویژگی های ایجاد شده در منازل با به کار بردن وسایل تجهیزات هوشمند سازی ساختمان میباشد. این قابلیتها عبارتند از:
کلید های لمسی هوشمند و یا رله های تابلویی با هدف کنترل سیستم روشنایی خانه های هوشمند به کار می روند. رله تابلویی تنها قادر به کنترل لامپ ها به وسیله اپلیکیشن تلفن همراه کاربر می باشد. در حالی که با کاربرد کلید لمسی هوشمند امکان روشن و خاموش کردن لامپ ها به صورت محلی وجود دارد.
وسایل و کالاهای الکتریکی موجود در خانه های هوشمند از طریق رله هوشمند قابل کنترل می باشند. نصب چنین وسیله هوشمندی به شکل توکار پشت پریز امکان پذیر است.
با وجود رله هوشمند در منازل، افراد قادر به کنترل وسیله برقی متصل به پریز با استفاده از موبایل خود هستند.
تولید پریز هوشمند نیز به همین منظور صورت گرفته است. تنها تفاوت پریز هوشمند با رله هوشمند در قابلیت حمل آن می باشد.
به دو روش امکان کنترل سیستم سرمایشی و گرمایشی منازل فراهم می شود. استفاده از رله های هوشمند به عنوان روش اول و به کارگیری ترموستات هوشمند، دومین روش در این خصوص می باشد.
نکته قابل توجه این است که به علت وجود محدودیت هایی در زمینهی کاربرد ترموستات هوشمند، متخصصین این رشته مجبور به استفاده از رله های هوشمند جهت کنترل وسایل سرمایشی و گرمایشی در ساختمان ها می باشند.
امنیت و آسایش یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در ساختمان ها برای ساکنین و همچنین اشخاصی که می خواهند خانه را بخرند، می باشد. همانطور که در معرفی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان بیان شد، با انتخاب صحیح وسایل هوشمند سازی ساختمان مورد نیاز خود، امنیت کافی را برای ساکنین ساختمان خود می توانید به ارمغان آورید.
مجتمع فنی پایتخت برگزار کننده دوره های فنی : آموزش PLC ، آموزش تعمیرات ایسیو و … برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید