آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

نحوه لوله کشی برق ساختمان

دسته بندی‌ها
نویسنده: تحریریه فن و کار
نحوه لوله کشی برق ساختمان

نحوه لوله کشی برق ساختمان : لوله های برق ساختمان نقش مهمی در ساخت خانه ها و ساختمان ها دارند. دلیل آن ارتباط نزدیک این لوله با تاسیسات الکتریکی است. برق و جریان الکتریکی به یک نیاز اولیه برای همه تبدیل شده است. فعالیت های روزمره انسان که امروزه به برق وابسته است، باعث ایجاد مشکلات برق در منازل و ساختمان ها می شود که باید به دقت و به طور کامل مورد توجه قرار گیرد.

اگر اقدامات اشتباهی را انجام دهید، مشکلات مربوط به برق می تواند منجر به خطر اتصال کوتاه و سایر خسارت های مالی و جانی شود. به همین دلیل توصیه میکنیم اول آموزش های لازم را با گذراندن دوره آموزش برق ساختمان آموزشگاه فن و کار یاد بگیرید.

آموزش برق ساختمان

لوله ها در برق ساختمان وظیفه حفاظت از سیم ها را از محیط خارجی بر عهده دارند و هم چنین انسان و حیوانات خانگی را از شوک الکتریکی یا آسیب پذیری های دیگر در امان نگه دارند.

وقتی در مورد لوله کشی برق ساختمان صحبت می کنیم، در مورد لوله هایی صحبت می کنیم که برای سیم کشی برق در ساختمان ها استفاده می شود. این لوله ها را می توان در داخل یا خارج از منزل نصب کرد. در این مقاله هدف آشنایی با نحوه لوله کشی برق ساختمان است.

نحوه لوله کشی برق ساختمان
نحوه لوله کشی برق ساختمان

لوله برق چیست؟

لوله برق یکی از ابزار برق کشی ساختمان است . لوله برق به سادگی لوله ای تعریف می شود که برای هدایت الکتریسیته طراحی شده است. از این لوله ها برای اهداف مختلف از جمله فضای داخلی ساختمان و سیم کشی برق استفاده می شود. این لوله ها به منظور محافظت از خانه یا محل کار شما در برابر آتش سوزی الکتریکی و هم چنین به دلایل زیبایی ظاهر ساختمان ها استفاده می شود.

هم چنین، از لوله های برق ساختمان می توان برای مسیر یابی سیم کشی برق در ساختمان های تجاری و مسکونی استفاده کرد. لوله ها اغلب از پلاستیک PVC، فولاد گالوانیزه، آلومینیوم یا مس ساخته می شوند. همه این فلزات رسانای خوبی برای الکتریسیته هستند و اجازه نمی‌ دهند جریان الکتریکی از لوله عبور کند، اما هم چنان می‌توانند برق را با خیال راحت از داخل ساختمان عبور دهند. برخی از افراد حتی از فولاد ضد زنگ به عنوان لوله استفاده می کنند زیرا از فولاد گالوانیزه بادوام تر است

لوله های برق ساختمان عموماً از فلز یا پلاستیک ساخته می شود و می تواند صلب یا انعطاف پذیر باشد. انواع مجرا ها بر اساس ویژگی های مرتبط با نحوه تولید و مواد مورد استفاده در فرآیند، طبقه بندی می شوند. این تمایزات می تواند بر نحوه استفاده از لوله های الکتریکی بر اساس مقاومت در برابر خوردگی، الزامات حفاظتی و غیره تأثیر بگذارد.

لوله برق چیست؟
لوله برق چیست؟

هدف استفاده از لوله برق ساختمان چیست؟

هدف از لوله برق ساختمان این است که بتواند به اندازه کافی از خانه یا محل کار شما در برابر برق گرفتگی محافظت کند و زیبایی  ظاهری ساختمان را برآورده کند.. علاوه بر این، از مجرا های الکتریکی برای این منظور استفاده می شود زیرا آ نها می توانند به سیم های مختلف اجازه دهند که به طور ایمن از یک لوله عبور کنند. این امر به ویژه در مورد تجهیزات سنگین بزرگ مانند موتور های الکتریکی، ژنراتور ها و سایر سیم کشی های در معرض عبور جریان برق اهمیت دارد.

علاوه بر این، از این لوله ها می توان به عنوان راهی برای گسترش سیم کشی برق در داخل خانه یا محل کار استفاده کرد و می توان از آن ها در هنگام سیم کشی مجدد ساختمان استفاده کرد. زمان مناسب برای استفاده از لوله برق ساختمان زمانی است که به صورت دستی سیم برق را راه اندازی می کنید، یا هنگام سیم کشی مجدد یک ساختمان. قبل از استفاده از این لوله ها، حتماً قوانین و مقررات ساختمانی محلی خود را بررسی کنید. گاهی اوقات محدودیت هایی در نحوه نصب وجود دارد.

هدف استفاده از لوله برق ساختمان چیست؟
هدف استفاده از لوله برق ساختمان چیست؟

لوله ها و کابل های برق ساختمان کجا استفاده می شوند؟

لوله های کابل و لوله های برق در محیط های مختلفی استفاده می شوند، اما رایج ترین روش استفاده از آن ها در داخل خانه است. هنگام نصب این لوله ها، مطمئن شوید که از پشتیبانی کانال استفاده کنید. این مورد قطعه ای است که در خود لوله نصب می شود. این نه تنها برای پایداری لوله مهم است، بلکه این لوله ها زمانی که در سیم و کابل پوشانده می شوند می توانند بسیار سنگین شوند.

هم چنین می توانید از این لوله ها برای سیم کشی اصلی برق خانه خود علاوه بر استفاده از جعبه های اتصال برق استفاده کنید. با این حال، باید مطمئن شوید که تمام لوله های برق شما به درستی زمین شده اند. این موضوع به جلوگیری از وقوع آتش سوزی الکتریکی کمک می کند.

در نهایت، آن ها در ساختمان های تجاری استفاده می شوند. علاوه بر این، می توان از لوله برق در بیرون ساختمان نیز استفاده کرد. استفاده بیرونی از این لوله ها به ویژه برای محافظت از ساختمان در برابر ریزش آوار و سایر آسیب هایی که ممکن است در خارج از ساختمان رخ دهد مفید است.

لوله ها و کابل های برق ساختمان کجا استفاده می شوند؟
لوله ها و کابل های برق ساختمان کجا استفاده می شوند؟

آیا می توان سیم برق را بدون لوله ها در ساختمان به کار برد؟

اگر چه می‌ توانید سیم‌ ها را بدون استفاده از لوله در ساختمان ها به کار برد، اما هرگز نباید این کار را انجام دهید. اگر به دنبال سیم کشی برق ساختمان هستید، مطمئن شوید که از یک متخصص استفاده می کنید تا مطمئن شوید که این کار به درستی انجام می شود. زمین کردن لوله ها یا کابل های الکتریکی فرآیند بسیار دشواری است. دلیل این امر این است که خود زمین دارای مقاومت الکتریکی است و اگر خاک به اندازه کافی خیس و مرطوب شود، می تواند یک مدار باز ایجاد کند.

علاوه بر این، برق کاران نمی توانند سیم ها را بدون استفاده از صاعقه گیر زمین کنند، زیرا این سیم ها برای کاهش سرعت صاعقه طراحی شده اند. دلیل این امر این است که آن ها برای شکستن جریان الکتریسیته ایجاد شده توسط یک صاعقه کار می کنند. این موضوع از آسیب به سیستم الکتریکی شما جلوگیری می کند.

چگونه می توانید لوله های برق مناسب برای خانه یا محل کار خود را انتخاب کنید؟

هنگامی که به دنبال خرید لوله برق هستید، باید به دنبال چندین چیز مختلف باشید تا مطمئن شوید که آن ها برای هدف شما مناسب هستند. اولین چیزی که باید در نظر گرفته شود عملکرد لوله است، از جمله این که آیا نصب و جداسازی آن راحت است، آیا مقاومت در برابر آتش یا عملکرد عایق خوب است، آیا خم شدن آن آسان است، آیا ضد رطوبت است یا خیر و مقاوم در برابر اسید و باز و غیره.

هم چنین مهم است که بدانید این لوله ها از چه نوع ماده ای ساخته شده اند. هم چنین باید سعی کنید در مورد موادی که مجرای الکتریکی از آن ساخته شده است، مطلع شوید. این به شما ایده می دهد که چقدر طول می کشد تا عمر مفید آن ها به پایان برسد و نیاز به تعویض داشته باشد. هم چنین، باید مطمئن شوید که لوله‌ هایی را که با آزبست پیچیده شده‌ اند خریداری نکنید، زیرا این ماده حاوی الیاف کوچکی است که در صورت قرار گرفتن در معرض گرما زیاد در هوا آزاد می‌شوند.

مراحل لوله کشی برق ساختمان

لوله کشی برق ساختمان یک فرآین تخصصی در ساختمان ها می باشد که نیاز سات توسط افراد حرفه ای انجام شود. تکنسین های برق ساختمان ادعا کرده اند لوله کشی برق ساختمان یک فرآیند پیچیده می باشد که اندازه گیری و آشنایی با قوانین نظام مهندسی اصول اولیع آن است. مراحل لوله کشی برق ساختمان عبارتند از:

  1. انتخاب مواد مناسب برای نصب اتصالات لوله برق
  2. طراحی و مشخص کردن نقشه سیم کشی برق
  3. اندازه گیری مقدار لوله مورد نیاز برای ساختمان
  4. انجام خمیدگی های لازم
  5. نصب اتصالات به دیوار
  6. قرار دادن سیم ها را در جای خود

انتخاب مواد مناسب برای نصب اتصالات لوله برق

معروف ترین ماده ای که توسط تکنسین های برق ساختمان برای نصب اتصالات لوله برق پیشنهاد می شود، ماده ای با عنوان EMT می باشد که با نام لوله فلزی الکتریکی شناخته می شود. نصب EMT بسیار آسان است زیرا می توانید بدون زحمت آن را خم کنید و طبق نیاز خود مونتاژ کنید. هم چنین، در صورتی که سیم کشی شما در جایی اشتباه شود، می توانید به راحتی آن را بردارید. اگر آن را در خانه خود ندارید، می توانید EMT را از هر یک از فروشگاه های مازاد برق با قیمت بسیار ارزان خریداری کنید.

انتخاب مواد مناسب برای نصب اتصالات لوله برق
انتخاب مواد مناسب برای نصب اتصالات لوله برق

طراحی و مشخص کردن نقشه سیم کشی برق

در مرحله دوم از لوله کشی برق ساختمان نوبت به طراحی نقشه های الکتریکی برای مشخص کردن موقعیت های دقیق جایگیری قطعات و اتصالات می باشد. در این مرحله لازم است محل جعبه های برق را روی دیوار خود پیدا کنید تا مسیر کانال را ردیابی کنید.

مسیر را از منبع برق اصلی تا جعبه برق رسم کنید.در این مرحله برای استفاده حداقلی از کابل برق لازم است روش های بهینه ای را پیشنهاد کنیدو طبق مقررات برق ساختمان کشور خود عمل کنید.

طراحی و مشخص کردن نقشه سیم کشی برق
طراحی و مشخص کردن نقشه سیم کشی برق

اندازه گیری مقدار لوله مورد نیاز برای ساختمان

هر جا که فکر می ‌کنید باید خمیدگی وجود داشته باشد، علامت‌ های مناسب را با مداد ایجاد کنید و طول لوله مورد نیاز برای تکمیل تمام اتصالات مجرای الکتریکی را اندازه ‌گیری کنید. حالا طولی را که اندازه گیری کردید با ابزاری به نام اره برقی برش دهید. انتهای بریده شده احتمالاً دارای سوراخ هایی است که می توان آن ها را با استفاده از یک دریل یا با انبردست جدا کرد. این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که با عدم دقت در اندازه گیری های خود ممکن است در مراحل بعدی با مشکل مواجه شوید.

اندازه گیری مقدار لوله مورد نیاز برای ساختمان
اندازه گیری مقدار لوله مورد نیاز برای ساختمان

انجام خمیدگی های لازم

اکنون زمان ایجاد خم هایی است که در مرحله قبل روی لوله مشخص کرده بودید. به دلیل انعطاف پذیری آسان لوله های EMT، این کار نباید خیلی سخت باشد. استفاده از ابزار های مکانیکی مانند خم کن های لوله برای انجام این خمش مفید هستند.

انجام خمیدگی های لازم
انجام خمیدگی های لازم

نصب اتصالات به دیوار

می ‌توانید از پیچ ‌ها و تسمه ‌هایی با سوراخ ‌های تک یا دو تایی، که در مغازه ‌های لوازم برقی موجود است، برای وصل کردن و نصب اتصالات لوله برق به دیوار استفاده کنید. لوله را در فاصله سه فوتی محل اتصال آن به جعبه برق محکم کنید.

نصب اتصالات به دیوار
نصب اتصالات به دیوار

قرار دادن سیم ها در جای خود

از یک نوار ماهی که به طور گسترده در دسترس است استفاده کنید و آن را در تمام مسیر اتصالات لوله که به تازگی نصب کرده اید اجرا کنید. انتهای آن را همراه با سیم های برق با همان نوار ماهی به هم ثابت کنید. با کشیدن تمام سیم های لوله در جای درست خود، با اعمال یک ضربه نهایی مطمئن شوید که سیم ها به طور محکم در محل خود نصب شده اند.

4.7/5 - (3 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
بهترین دوربین ها برای شروع عکاسی و فیلمبرداری
بهترین دوربین ها برای شروع عکاسی و فیلمبرداری
نحوه ست كردن ريموت درب پاركينگ
نحوه ست كردن ريموت درب پاركينگ و کرکره برقی( تنظیم کردن ریموت درب پارکینگ)
معرفی اجزای بُرد آردوینو
بُرد آردوینو از چه اجزایی تشکیل شده است؟
ابزار مورد نیاز برای سیم پیچی موتور
ابزار مورد نیاز برای سیم پیچی موتور
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر