آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

نحوه تعویض فیوز حرارتی فر

دسته بندی‌ها
نویسنده: تحریریه فن و کار

تمامی فرها دارای قطعه ای به نام فیوز حرارتی هستند که وظیفه دارند از فر در برابر گرمای بیش از حد محافظت نمایند. همانطور که می داند فرگاز هم مانند بسیاری دیگر از لوازم خانگی دچار خرابی و مشکلات فراوانی می گردد که باید هرچه سریع تر برطرف گردند. بروز این مشکلات ممکن است به دلیل ایراد در قطعات مختلف فر ایجاد گردد که باید توسط تکنسین مربوطه به طور دقیق عیب یابی شده و تعمیر گردد. فیوز حرارتی نیز ممکن است به دلایل مختلف دچار خرابی گردد که ما در این مقاله به معرفی این قطعه و نحوه تعمیر و تعویض فیوز حرارتی فر می پردازیم.

اجزای تشکیل دهنده فر

انواع مختلف فرهای اصلی اجاق گاز، برای یک مدل الکتریکی، شامل یک عنصر پخت، سیم برق، پایه های سیم و سنسور دما می باشد. در اجاق گا، این قطعات یک چراغ اشتعال و پیلوت، پایه های سیم، یک خط گاز و سنسور دما هستند. نوع قطعه مورد نیاز برای تعمیر هر قسمت از اجاق ها توسط سازنده دستگاه و روش تولید گرما تعیین می شود.

انواع مختلفی از فرهای پخت و پز وجود دارند که ممکن است هر یک توسط افراد مختلف مورد استفاده قرار گیرد. بسیاری از فرها متصل به اجاق گازها بوده و در قسمت پایینی آنها قرار دارند. این مدل از فر، نوعی است که همه ما با آنها آشنا می باشیم. نوع دیگری از فرهای معمول که این روزها توسط آشپزها و کدبانوهای مختلف در آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد، فرهای برقی می باشند که با اتصال به برق کار می کنند. پخت و پز با این نوع از فرها بسیار راحت بوده و می توانند مواد غذایی را در مدت زمان کوتاهی آماده نمایند.

تعویض فیوز حرارتی فر

اما در مقایسه این دو نوع فر باید گفت که با تاوجه به این که مصرف گاز در کشور ما هزینه کمتری از برق دارد، استفاده از فرهای گازی بسیار به صرفه تر بوده و بهتر است برای انجام کارهای معمول این نوع از فرها خریداری گردند.

حرارت دهی در فرهای برقی به اشکال مختلف صورت می گیرد که از آن میان می توان به مواردی مانند المنت بالا، المنت پایین، المنت از پشت، المنت از پشت با فن، گریل بالا با سطح کامل، گریل بالا با سطح نصف فضای بالا، المنت پیش گرمایی، المنت بالا دوبل، المنت پایین دوبل، هوای داغ سه بعدی و … اشاره کرد.

اجزای مختلفی در فرهای مختلف گازی و برقی به کار رفته است که ما در این مطلب قصد داریم به معرفی فیوزهای حرارتی و نحوه تعویض آنها در صورت خرابی بپردازیم.

فیوز حرارتی چیست؟

فیوز حرارتی یا قطع کننده حرارتی وسیله ایمنی است که از مدارها در برابر گرم شدن بیش از حد محافظت می کند. این قطعه همچنین گرمای ناشی از جریان بیش از حد در اثر اتصال کوتاه یا خرابی قطعه را تشخیص می دهد. وقتی دما مانند یک قطع کننده مدار افت می کند، فیوزهای حرارتی خودشان تنظیم نمی شوند. در صورت خرابی یا تحریک فیوز حرارتی، این قطعه باید تعویض گردد.

برخلاف فیوزهای الکتریکی یا قطع کننده های مدار، فیوزهای حرارتی فقط به دمای بیش از حد واکنش نشان می دهند، نه جریان بیش از حد، مگر اینکه جریان زیاد کافی باشد تا فیوز حرارتی خود را تا دمای ماشه گرم کند.

هدف فیوز حرارتی در دستگاه های مختلف چیست؟

هدف از فیوز حرارتی معمولاً قطع کردن قطعات تولید گرما می باشد. همانطور که از نام آن پیداست، فیوزهای حرارتی معمولاً در وسایل برقی تولید کننده گرما مانند دستگاه های قهوه ساز و سشوار یافت می شوند. علاوه بر آن در فرهای اجاق گاز نیز فیوز حرارتی مورد استفاده  قرار می گیرد. این قطعات به عنوان تجهیزات ایمنی عمل می کنند تا در صورت نقص عملکرد (مانند ترموستات معیوب) جریان را به عنصر گرمایش متصل نمایند. در غیر این صورت امکان افزایش دما به سطح خطرناک را فراهم نموده و احتمال آتش سوزی ایجاد می گردد.

نحوه تعویض فیوز حرارتی فر

عملکرد فیوز حرارتی

طراحی فیوز حرارتی شامل اجزایی است که به گرما پاسخ می دهند.هنگامی که قطعه فیوز فعال می شود، مدار باز شده و از رسیدن برق به دستگاه جلوگیری می کند. فیوزهای حرارتی دستگاه های ایمنی یکبار مصرف هستند، به این معنی که پس از فعال شدن نیاز به تعویض دارند و هرگز نباید آنها را بدون تعیین دلیل خرابی فیوز تعویض کرد. این امر ممکن است نیاز به انجام خدمات توسط یک شخص تعمیرکار داشته باشد تا دستگاه را به صورت بررسی کرده و مشکل را برطرف نماید.

برای ثبت نام در دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی با آموزشگاه تماس بگیرید

نحوه تعویض فیوز حرارتی فر

فیوز حرارتی برای محافظت از فر شما در برابر گرم شدن بیش از حد، در دستگاه تعبیه شده است. اگر فیوز حرارتی فر بسوزد، کوره گرم نمی شود. با فشار دادن یک دکمه می توانید برخی از فیوزها را تنظیم کنید. گاهی اوقات نیاز است تا فیوز حرارتی را تعویض نمود تا عملکرد فر با اختلال مواجه نشود. برای انجام این کار نیاز به اجرای دستورالعمل العمل هایی می باشد که در زیر به آنها اشاره شده است:

  1. قطع کننده های مدار خانه مربوط به فر را خاموش کنید تا برق کاملاً قطع شود. این کار سبب افزایش ایمنی کار شده و در صورت اتصال برق امکان برق گرفتگی و آتش سوزی وجود خواهد داشت. در صورتی که فر شما دیواری است نیاز است تا آن را جدا نموده و سپس اقدام به انجام تعمیرات نمایید.
  2. در فر را باز کرده و پیچ های نصب کننده کوره را در کناره های کوره فر جدا کنید. اجاق را به جلو در کابینت بلغزانید. اگر سیم کشی منبع تغذیه را از جعبه اتصال کوره دیواری جدا نکنید امکان بروز مشکل در حین تعویض وجود خواهد داشت.
  3. صفحه پشتی بیرونی را بردارید با شروع از پیچ های پایین، پیچ های نصب شده را که پنل پشتی خارجی را به قاب کوره متصل می کند، باز نمایید. برای جلوگیری از افتادن صفحه خارجی، صفحه آخر را فشار دهید تا آخرین پیچ بالایی باز شود. صفحه پشتی بیرونی را برداشته و در کناری قرار دهید.
  4. در این مرحله باید فیوز حرارتی را بردارید. سیم ها را از فیوز حرارتی جدا کنید. پیچ های نصب شده را از فیوز حرارتی جدا کنید. فیوز حرارتی موجود را برداشته و آن را در کناری قرار دهید.
  5. فیوز حرارتی جدید را نصب کنید. فیوز حرارتی جدید را در پشت کوره قرار داده و سوراخ های پیچ نصب را در یک ردیف قرار دهید. پیچ های نصب را وارد کرده و آنها را محکم نمایید. سیم ها را روی انتهای ترمینال های فیوز حرارتی قرار دهید و آنها را به سمت ترمینال ها فشار دهید. اتصالات پیک زن را تا انتها فشار دهید تا در جای مناسب قرار بگیرند.
  6. صفحه پشتی را دوباره وصل کنید. صفحه پشتی بیرونی را روی اجاق قرار دهید تا سوراخ های پیچ نصب شده به صورت صف آرایی قرار گیرند. با شروع از بالای پنل، پیچ های مخصوص را وارد کرده و آنها را محکم ببندید.
  7. فر را دوباره نصب کنید. با کمک کسی اجاق را به داخل دیوار یا کابینت قرار دهید. پیچ های نصب شده را در کناره های کابینت کوره که کوره را در جای خود قرار داده اند دوباره نصب کنید.
  8. روشن کردن اجاق گاز نهایی ترین مرحله در تعویض فیوز حرارتی فر می باشد. قطع کننده های مدار خانه را برای بازنشانی مجدد برق تنظیم کنید.

نتیجه گیری

فر یکی از وسایل پرکاربرد و با اهمیت در اکثر آشپزخانه ها می باشد. پخت بسیاری از غذاها و کیک و شیرینی ها با استفاده از فر امکان پذیر می باشد. اما گاهی ممکن است فر شما دچار خرابی هایی نیز گردد و نیاز به تعمیر داشته باشد. با توجه به این که فر برای پختن مواد غذایی از دماهای بسیار بالا استفاده می کند، نیاز است تا قطعه ای در آن تعبیه گردد که بتواند از آسیب رسیدن به سایر قطعات به دلیل دمای بالا جلوگیری نماید. این قطعه در فر و سایر وسایلی که در دمای بالا کار می کنند فیوز حرارتی می باشد. در صورتی که فیوز حرارتی در فر خراب گردد علاوه بر عدم محافظت از سایر قطعات، امکان گرم شدن فر هم وجود نخواهد داشت. در این گونه مواقع نیاز به تعمیر یا تعویض فیوز حرارتی می باشد که باید توسط متخصص این امر انجام گیرد. در این مقاله ما به نحوه تعویض فیوز حرارتی فر به صورت مرحله به مرحله پرداختیم.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش تعمیرات یخچال ، آموزش تعمیرات لباسشویی ، آموزش تعمیرات ماشین ظرفشویی و … برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان آموزشگاه با شماره های : 02166577385 – 02166577385 تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
نحوه تعمیر فیوز حرارتی فر
نحوه تعویض فیوز حرارتی فر
نحوه تعویض فیوز حرارتی فر
ماشین ظرف شویی ظرف­ خشک نمی کند
چرا ماشین ظرف شویی ظرف­ ها را به خوبی خشک نمی­کند
خرابی خشک کن ماشین لباسشویی
خرابی خشک کن ماشین لباسشویی
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر